Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
24 C
Athens
ΑρχικήΚυκλάδεςΚύθνοςΔιακοπές στην Κύθνο: 5 διευθύνσεις για φαγητό

Διακοπές στην Κύθνο: 5 διευθύνσεις για φαγητό

Η Κύθνος αποτελεί για πολλούς την αναπάντεχη έκπληξη των Κυκλάδων. Η απαράμιλλη ομορφιά της σε συνδυασμό με το χαλαρό προφίλ που διατηρεί την καθιστά μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ξέγνοιαστες διακοπές με ήρεμους ρυθμούς, σε ένα μέρος που δεν του λείπει τίποτα! Οι διακοπές στην Κύθνο μένουν πραγματικά αξέχαστες.

Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στη γοητευτική των Κυκλάδων

Μεταξύ άλλων, το νησί διαθέτει και κάποιες ξεχωριστές επιλογές για απολαυστικό φαγητό. Η γαστρονομική ταυτότητα της Κύθνου ξεκινά με τα τοπικά προϊόντα της, όπως το πεντανόστιμο κολόπι (χορτόπιτα), το εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι, το παρθένο ελαιόλαδο, τα ντόπια τυριά, τα υπέροχα αμυγδαλωτά.

- Advertisement -

Η γευστική εμπειρία απογειώνεται λοιπόν στα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, όπου θα απολαύσουμε μοναδικές συνταγές με τοπικά προϊόντα.

Το στέκι του Ντέτζη

Στην καρδιά της Χώρας, θα βρείτε το παραδοσιακό στέκι του Ντέτζη, το οποίο αποτελεί μια must στάση για φαγητό στο νησί. Σε μια υπέροχη τοποθεσία, το εστιατόριο συνδυάζει παράδοση και νοστιμιά! Αποτελεί ένα μικρό αξιοθέατο, καθώς η ιστορία του ξεκινά από το 1957, που λειτουργούσε ως καφενείο.

Εδώ θα γευτείτε παραδοσιακές συνταγές με άρωμα Ελλάδας που εντυπωσιάζουν. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το φημισμένο κατσικάκι με πατάτες, πράσινη σαλάτα με φρούτα εποχής και ξηρούς καρπούς, τυρόπιτα με φέτα και μέλι, καπαροσαλάτα και τα σφουγγάτα – την παραδοσιακή συνταγή της Κύθνου!

Mirra

Στο γραφικό Μέριχα, το λιμάνι της Κύθνου, θα βρείτε το all-day εστιατόριο, ακριβώς πάνω στη θάλασσα! Οι εκλεκτές πρώτες ύλες, το μεράκι για το νόστιμο φαγητό και η εντυπωσιακή θέα που απολαμβάνει το Mirra, το καθιστούν μια από τις καλύτερες επιλογές στο νησί.

Δοκιμάστε μερικά από τα signature πιάτα του μενού, όπως μπουράτα, μπέργκερ με sweet chili και μπέικον, ραβιόλι γεμιστό με μανιτάρια, βοδινό ταρτάρ με κριτσίνι από παντζάρια, την λαχταριστή pinsa και ταλιάτα. Συνοδεύστε το δείπνο σας με μια από τις εκλεκτές ετικέτες κρασιών που θα βρείτε στον κατάλογο.

Μαργιώρα

Το αρχοντικό της Μαργιώρας αποτελεί μια φρέσκια νότα στη Χώρα της Κύθνου, για να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας από το πρωί έως το βράδυ.

Επισκεφθείτε τη Μαργιώρα από το πρωί για brunch, καθώς και για δείπνο από τις απογευματινές ώρες για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με έμφαση στην πρώτη ύλη και τα κυκλαδίτικες αυθεντικές γεύσεις. Έπειτα, το wine & cocktail bar σας υποδέχεται σε έναν υπέροχο χώρο – στην όμορφη αυλή της Μαργιώρας, για να απολαύσετε δροσερά, ευφάνταστα κοκτέιλ!

Sofrano

Στα ονειρεμένα Λουτρά της Κύθνου, ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα το Sofrano αποτελεί μια ακόμη must διεύθυνση για φαγητό. Στο εστιατόριο, εκτός από φανταστική θέα στο απέραντο γαλάζιο, θα απολαύσουμε ελληνική και διεθνή δημιουργική κουζίνα που θα μας ταξιδέψει.

Αστακομακαρονάδα, ολόφρεσκα ψάρια, πεντανόστιμη μελιτζάνα, δροσερή καπαροσαλάτα, σεβίτσε με φρούτα του πάθους, γαρίδες με μους ταραμά και άλλες πολλές επιλογές θα απογειώσουν τη γευστική μας εμπειρία στο νησί!

Άριας

Οι λάτρεις των θαλασσινών δεν πρέπει να παραλείψουν να επισκεφθούν το εστιατόριο Άριας, στο μικρό κόλπο της Αγίας Ειρήνης. Η εμπειρία είναι ξεχωριστή, καθώς η οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζει την παράδοση και προσφέρει κυκλαδίτικα παραδοσιακά πιάτα στην καλύτερη εκδοχή τους.

Εδώ θα απολαύσετε, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που προμηθεύονται καθημερινά από τους ψαράδες, και συνταγές με λαχανικά και βότανα από το δικό τους βιολογικό μποστάνι.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,222LikesΚάντε Like
89,317 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ