Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
24 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΣτο κορυφαίο εστιατόριο του κόσμου, η λίστα αναμονής πλησιάζει τον ένα χρόνο

Στο κορυφαίο εστιατόριο του κόσμου, η λίστα αναμονής πλησιάζει τον ένα χρόνο

Για να δειπνήσεις σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, χρειάζεται όπως φαίνεται υπομονή. Πρόκειται όμως για μια εμπειρία ζωής, ειδικά τους λάτρεις της γαστρονομίας.

Ο λόγος για το βραβευμένο εστιατόριο Disfrutar που βρίσκεται στην Βαρκελώνη. Το Disfrutar, που σημαίνει “απολαύστε” βρίσκεται στην κορύφη της λίστα των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο και για να απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας εκεί, χρειάζεται να κλείσετε τραπέζι σχεδόν ένα χρόνο πριν.

- Advertisement -

Ο δρόμος για την επιτυχία

Σύμφωνα με το Εuronews, οι τρεις Καταλανοί σεφ και ιδιοκτήτες πλέον του Disfrutar, Oriol Castro, Mateu Casañas και Eduard Xatruch, γνωρίστηκαν στο εστιατόριο “El Bulli” όπου εργάζονταν ως σεφ και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους εστιατόριο, κατακτώντας πλέον την κορύφη.

Το 2012, λοιπόν, άνοιξαν το πρώτο τους εστιατόριο: το “Compartir”, στην πόλη Cadaqués της Girona. Αργότερα, το 2014 το “Disfrutar” στη Βαρκελώνη και τέλος, το “Compartir” επίσης στη Βαρκελώνη, το 2022.

Η κατάκτηση της κορυφής

Το εσιατόριο έχει κατακτήσει τρία αστέρια Michelin, ενώ το 2022 διακρίθηκε επίσης ως το τρίτο ανάμεσα στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, και δεύτερο το 2023.

“Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχαν δημοσιοποιήσει ότι είμαστε πρώτοι, δεν το ξέραμε και αυτό το κάνει μια μαγική στιγμή. Είναι λοιπόν απίστευτο, απερίγραπτο και ασύγκριτο”, λέει ο Casañas στο Euronews.

Το World’s 50 Best Restaurants περιγράφει το “Disfrutar” ως “τη γευστική εμπειρία μιας ζωής” και επαινεί τα “λαμπρά ευφάνταστα πιάτα, την αξεπέραστη τεχνική μαεστρία και την παιχνιδιάρικη παρουσίαση”.

Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν πιάτα όπως το πολυσφαιρικό πέστο με τρυφερά φιστίκια και χέλι ή την εκδοχή του εστιατορίου για το τυπικό ισπανικό πιάτο τάπας “gilda”.

Έτσι λοιπόν για να απολαύσεις αυτά τα θεσπέσια πιάτα χρειάζεται να περιμένεις λιγάκι…

“Από τότε που πήραμε το βραβείο, η αλήθεια είναι ότι το θέμα των κρατήσεων έχει αυξηθεί. Πριν είχαμε λίστα αναμονής ίσως επτά ή οκτώ μηνών, τώρα έχουμε σχεδόν ένα χρόνο στη λίστα αναμονής”, εξηγεί ο Vicente Lara.

Ο ίδιος λέει ότι το βραβείο θέτει επίσης πολύ υψηλές προσδοκίες για τους πελάτες, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη πίεση για την αυξανόμενη ομάδα που αριθμεί πλέον 75 άτομα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,222LikesΚάντε Like
89,317 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ