Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
26.4 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΤα 10 πιο πολυτελή τρένα στον κόσμο

Τα 10 πιο πολυτελή τρένα στον κόσμο

Το ταξίδι με τρένο είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τρόπους μετακίνησης και μπορεί να είναι και από τους πιο πολυτελείς. Είτε πρόκειται για μια μικρή εκδρομή είτε για ένα πολυήμερο διεθνές ταξίδι, το τρένο προσφέρει μοναδικές εμπειρίες που δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα άλλο μέσο. Είναι κάτι παραπάνω από απλή μεταφορά. Απολαμβάνεις τα τοπία κοιτώντας έξω από το παράθυρο, βλέπεις τον κόσμο με πιο αργό ρυθμό και χαλαρώνεις. Παρακάτω θα δείτε τα δέκα πιο πολυτελή τρένα του κόσμου που έχουν εντυπωσιακή σχεδίαση και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και μοναδικές διαδρομές.

1. Andean Explorer

Με το Andean Explorer της Belmond, το πρώτο πολυτελές τρένο της Νότιας Αμερικής, θα εξερευνήσετε τα φυσικά θαύματα του Περού με άνεση, πολυτέλεια και στιλ. Θα δοκιμάσετε εκλεκτή περουβιανή κουζίνα και θα αφεθείτε σε τελετουργικές θεραπείες σπα. Το τρένο εκτελεί δρομολόγια από το Κούσκο προς τη λευκή πόλη της Αρεκίπα.

- Advertisement -

2. Heritage Palace on Wheels

Το πολυτελές Heritage Palace on Wheels διαθέτει δεκατέσσερις επιβλητικές καμπίνες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Το φαγητό, ωστόσο, είναι αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις. Φυσικά, ο σχεδιασμός και η διακόσμηση συμβάλουν στην όλη ατμόσφαιρα.

3. Rocky Mountaineer

Η Rocky Mountaineer είναι μία καναδική εταιρεία σιδηροδρομικών περιηγήσεων που εκτελεί διαδρομές μεταξύ Βανκούβερ και Μπανφ και το αντίστροφο. Η άψογη εξυπηρέτηση, το νόστιμο φαγητό και τα άνετα καθίσματα είναι όλα αναπόσπαστο μέρος της κορυφαίας εμπειρίας δύο διανυκτερεύσεων του πολυτελούς αυτού τρένου. Υπάρχουν διαθέσιμες και οικονομικές θέσεις, αλλά δεν έχουν πανοραμική θέα στην άγρια φυσική ομορφιά των τοπίων της διαδρομής. Κόστος ανά άτομο 1,585-2,563€.

4. Rovos Rail

Η Rovos Rail είναι μια πολυτελής σιδηροδρομική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον σταθμό Capital Park στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. Διαθέτει ποικιλία διαθέσιμων ταξιδιών που καλύπτουν τα πάντα, από διαδρομές 48 ωρών έως εξερευνητικές διαδρομές 15 ημερών. Αυτά τα εξατομικευμένα τρένα είναι από μόνα τους ένα αξιοθέατο, με υπέροχες πολυθρόνες, εκπληκτική τραπεζαρία, καταστρώματα παρατήρησης και άφθονο κρασί να ρέει.

5. Seven Stars in Kyushu

Το Seven Stars in Kyushu της εταιρείας Kyushu Railway προσφέρει στους επιβάτες του πολυτελή εμπειρία ταξιδιού δύο ημερών με κυκλική διαδρομή, ξεκινώντας από τη συνοικία Hakata της Φουκουόκα και περνώντας από το Ναγκασάκι και το Yufuin. Το τρένο είναι ένα κομψοτέχνημα από τους τοίχους μέχρι τους νιπτήρες.

6. The Blue Train

Το Blue Train διανύει μια διαδρομή περίπου 1.600 χιλιομέτρων από την Πρετόρια μέχρι την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Το τρένο διασχίζει συγκλονιστικές οροσειρές, άνυδρα τοπία της ερήμου, λειμώνες και σαβάνες με άγρια ζωή.

7. The Deccan Odyssey

Το Deccan Odyssey είναι ένα ινδικό πολυτελές τρένο που προσφέρει έξι διαφορετικές διαδρομές επτά διανυκτερεύσεων, από την κρυμμένη μεγαλοπρέπεια της Γκουτζαράτ έως τη φυσική σαγήνη της Μαχαράστρα. Είναι από τα πιο ακριβά τρένα με κόστος ανά καμπίνα περίπου 7.607€. Η τιμή, ωστόσο, συνάδει με τις υπηρεσίες.

8. The Ghan

Το Ghan της εταιρείας Journey Beyond Rail εκτελεί διαδρομές από το Ντάργουιν στην Αδελαΐδα και αντιστρόφως. Το τρένο διασχίζει την Αυστραλία από το βορειότερο άκρο της έως το νοτιότερο, καθιστώντας το έναν μοναδικό τρόπο για να δείτε τις ομορφιές της χώρας. Το κόστος ξεκινάει από περίπου 767€ και φτάνει τα 5823€.

9. The Royal Scotsman

Το πιο διάσημο τρένο της Σκωτίας, the Royal Scotsman της Belmond, κινείται μεταξύ Εδιμβούργου και Λονδίνου. Οι επιβάτες του ταξιδεύουν πίσω στον δέκατο ένατο αιώνα λόγω της διακόσμησης και της ατμόσφαιράς του. Οι υπηρεσίες, ωστόσο, που προσφέρονται ανταποκρίνονται στη σύγχρονη εποχή και με το παραπάνω. Το κόστος ανά επιβάτη ανέρχεται στα περίπου 12.320€ για διαδρομή δύο διανυκτερεύσεων και φτάνει τα 54.994€ για διαδρομή επτά διανυκτερεύσεων.

10. Venice Simplon-Orient-Express

Το Venice Simplon-Orient-Express της Belmond είναι ένα εμβληματικό πολυτελές τρένο που έχει πρωταγωνιστήσει στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο απ’ όταν ξεκίνησε να λειτουργεί το 1883. Καλύπτει την απόσταση Παρίσι Κωνσταντινούπολη σε λιγότερο από 76 ώρες. Διαθέτει κομψή διακόσμηση που σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή και συγκεκριμένα στη γοητεία του 1800, με σκαλιστά ξύλινα έπιπλα, εκλεπτυσμένα δερμάτινα καθίσματα και μεγαλοπρεπή κρεβάτια. Κόστος ανά επιβάτη από 8220€ έως 88.495€

Δείτε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,222LikesΚάντε Like
89,317 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ