Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
24 C
Athens
ΑρχικήΙταλίαΒενετίαΒενετία: Νέα μέτρα για τον υπερτουρισμό - Μέχρι 25 άτομα τα γκρουπ...

Βενετία: Νέα μέτρα για τον υπερτουρισμό – Μέχρι 25 άτομα τα γκρουπ και απαγόρευση μεγαφώνων

Η Βενετία πέρασε σε νέα μέτρα από την Πέμπτη 1η Αυγούστου. Ένα από αυτά και ο περιορισμός του μεγέθους των τουριστικών γκρουπ σε 25 άτομα, σε μια ακόμη προσπάθεια να μειώσει τον αντίκτυπο του υπερτουρισμού στην πόλη.

Οι τοπικές αρχές θα απαγορεύσουν επίσης τη χρήση μεγαφώνων από ξεναγούς στο πλαίσιο της «προστασίας της ηρεμίας των κατοίκων» και στη διασφάλιση της πιο ελεύθερης κυκλοφορία των πεζών.

- Advertisement -

Για όσους δε συμμορφωθούν θα υπάρξουν πρόστιμα που κυμαίνονται από 25 έως 500 ευρώ (21-422 £), τα οποία αρχικά σχεδιαζόταν να ισχύσουν από τον Ιούνιο αλλά καθυστέρησαν μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Πού θα ισχύσουν τα νέα μέτρα

Οι περιορισμοί καλύπτουν το κέντρο της πόλης καθώς και τα νησιά Murano, Burano και Torcello.

Τον Απρίλιο, η Βενετία έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που εισήγαγε ένα σύστημα πληρωμών για τους τουρίστες σε ένα πείραμα που είχε στόχο να αποτρέψει τους ημερήσιους ταξιδιώτες να φθάνουν εκεί σε περιόδους αιχμής.

Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν στενά άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί, διήρκησε 29 ημέρες και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια περίοδο διαβούλευσης για να αποφασιστεί πώς θα προχωρήσει το πρόγραμμα αυτό στο μέλλον.

Υπάρχει μια σειρά εξαιρέσεων από τους κανόνες για τα τουριστικά γκρουπ. Παιδιά έως 2 ετών δεν περιλαμβάνονται στην καταμέτρηση και αίρεται ο περιορισμός για μαθητές ή φοιτητές που επισκέπτονται την πόλη στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,222LikesΚάντε Like
89,317 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ