Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
24 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΜόνο 70 άτομα την ημέρα μπορούν να απολαύσουν αυτό το διάσημο βραβευμένο...

Μόνο 70 άτομα την ημέρα μπορούν να απολαύσουν αυτό το διάσημο βραβευμένο με αστέρι Michelin πιάτο με μόλις 10 δολάρια!

Στο Ginza Hachigou στην καρδιά του Τόκιο, 70 τυχεροί κάθε μέρα μπορούν να δοκιμάσουν το ράμεν με αστέρι Michelin του σεφ Yasushi Matsumura με μόλις 10 $. Ο Ματσουμούρα πέρασε 45 χρόνια δημιουργώντας εκλεκτά μενού που κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια, αλλά τώρα έχει στραφεί στο να φτιάχνει πολυτελές ράμεν που μπορεί να απολαύσει ο καθημερινός άνθρωπος. Χρησιμοποιώντας γαλλικές τεχνικές, ειδικά noodles soba και έναν πλούσιο ζωμό 30 ωρών, δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι κάνουν ουρές για ώρες κάθε μέρα για να έχουν την ευκαιρία να φάνε αυτό το αποκλειστικό πιάτο!

Ginza Hachigou

Το ράμεν που κατακτά τον κόσμο μπορεί να έχει τη φήμη ότι είναι ένα comfort food, αλλά στο Ginza Hachigou μετατρέπεται σε ένα εκλεπτυσμένο, κομψό πιάτο. Η εκπαίδευση του ιδιοκτήτη-σεφ Yasushi Matsumura έχει πολύ να κάνει με αυτό. Αν σκεφτείτε ότι έχει δουλέψει περισσότερα από 30 χρόνια στη γαλλική κουζίνα, θα δείτε πώς δημιουργήθηκε αυτό το μπολ με ramen.

- Advertisement -

Η σούπα ramen του Ginza Hachigou είναι σαν κονσομέ: ένας διαυγής υγρός χρυσός που είναι ελαφρύς αλλά πολύπλοκος και γεμάτος γεύση. Φτιάχνεται βράζοντας κοτόπουλο Nagoya Cochin, πάπια, χτένι, αποξηραμένες ντομάτες και μανιτάρια shiitake, konbu (φύκια), ένα πράσινο κρεμμύδι από το Κιότο και παραδόξως, ζαμπόν. Εκεί που το τυπικό σας μπολ με ράμεν απαιτεί tare, μια συμπυκνωμένη σάλτσα που λειτουργεί σαν καρύκευμα, ο Matsumura το αποφεύγει για ένα πασπάλισμα γαλλικού θαλασσινού αλατιού για να ολοκληρώσει τις γεύσεις. Και είναι απλά εκπληκτικό.

Στη συνέχεια, το μπολ με τα νουντλς ολοκληρώνεται με κλωστές από βλαστούς μπαμπού, φέτες πράσινου κρεμμυδιού και φέτες χοιρινού κρέατος chashu και τελειώνει με φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι. Αυτά τα λιπαρά κομμάτια χοιρινού κρέατος μαγειρεύονται τόσο τέλεια που το λίπος απλώς επικαλύπτει τη γευστική παλέτα με μια γλυκιά, κρεμώδη, αλμυρή επίγευση. Ακόμα καλύτερα, αυτό το ramen με βαθμολογία Bib Gourmand στοιχίζει μόνο 1.200 ¥ (7,5 ευρώ!) και αν δώσετε επιπλέον 200 ¥ (1,24 ευρώ!)θα προσθέσετε στο εκπληκτικό ράμεν σας ένα τέλειο βραστό αβγό με έναν κρόκο αφράτο. Δηλαδή θα απολαύσετε αυτό το γευστικό αριστούργημα μόλις με λιγότερα από 9€!

Το εσωτερικό αυτού του διακριτικού και ασυνήθιστα ήρεμου μαγαζιού με noodle στο Higashi-Ginza φαίνεται εξίσου εκλεπτυσμένο με το εκλεπτυσμένο ramen του. Ο μικροσκοπικός χώρος χωράει μόνο έξι άτομα κατά μήκος ενός πάγκου που βλέπει σε μια εκπληκτικά τακτοποιημένη κουζίνα.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να πιάσετε μια θέση στο εξαιρετικά δημοφιλές Ginza Hachigou. Το εστιατόριο κάνει walk-ins (πρέπει και σε αυτό να μπείτε στην ουρά, οπότε πηγαίνετε νωρίς) από τις 11 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. Διαφορετικά, κάντε online κράτηση για 30 λεπτά από τις 12:30 έως τις 14:30.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,222LikesΚάντε Like
89,317 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ