Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
24 C
Athens
ΑρχικήΞενοδοχείαResort & SpaΑυτό είναι το πιο διάσημο και πολυτελές θέρετρο των Μαλδίβων

Αυτό είναι το πιο διάσημο και πολυτελές θέρετρο των Μαλδίβων

Οι Μαλδίβες, ένα σύμπλεγμα εξωτικών νησιών στον Ινδικό Ωκεανό, είναι ένας από τους ονειρεμένους προορισμούς πολλών ταξιδιωτών απ’ όλο τον κόσμο. Αυτά τα μικροσκοπικά κοραλλιογενή νησιά με τη λευκή πουδρένια άμμο, τα διαυγή γαλαζοπράσινα νερά και την πλούσια τροπική βλάστηση διαθέτουν μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου.

Το θέρετρο που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία είναι το Soneva Jani του Sonu Shivdasani —ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο αυτών των υπερπολυτελών θερέτρων.

- Advertisement -
SONEVA JANI | Maldives' most exclusive luxury resort (full tour in 4K)

Εδώ θα δείτε τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

1.Υπερπολυτελείς πλωτές βίλες με πτυσσόμενες οροφές και τσουλίθρες

Η κλίμακα δόμησης των βιλών του Sovena Jani είναι εξαιρετική, με βίλες τόσο ενός υπνοδωματίου για ζευγάρια και οικογένειες με μικρά παιδιά όσο και πολλαπλών υπνοδωματίων για περισσότερα άτομα. Οι 51 πλωτές βίλες βρίσκονται κατά μήκος δύο προβλητών και συνδέονται με το νησί Medhufaru. Κάθε βίλα έχει ιδιωτική πισίνα και απλώνεται μπροστά της διαφορετικό τμήμα λιμνοθάλασσας, ενώ ορισμένες βίλες διαθέτουν τσουλήθρες στον πάνω όροφο που καταλήγουν στη λιμνοθάλασσα.

Στο εσωτερικό τους, υπάρχει μία ευρύχωρη κύρια κρεβατοκάμαρα με ειδικό χώρο ύπνου για τα παιδιά, υπαίθριο μπάνιο, μικρή κουζίνα με γυάλινη επένδυση, δωμάτιο μελέτης, δωμάτιο γκαρνταρόμπας, καθιστικό με καθίσματα που χαμηλώνουν και σαλόνι με τραπεζαρία στον πάνω όροφο. Το καλύτερο σημείο των βιλών είναι η πτυσσόμενη οροφή στην κύρια κρεβατοκάμαρα, η οποία σύρεται προς τα πίσω με το πάτημα ενός κουμπιού, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ξαπλώσουν στο κρεβάτι και να δουν τα αστέρια.

2.Πανέμορφη λιμνοθάλασσα

Αυτό που κάνει το θέρετρο να ξεχωρίζει είναι η τοποθεσία του. Βρίσκεται μέσα σε μια λιμνοθάλασσα 5,6 χιλιομέτρων με κρυστάλλινα νερά και πανοραμική θέα στον Ινδικό Ωκεανό. Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λέξεις τη μαγεία του τοπίου που αντικρύζεις φτάνοντας εκεί και του χρώματος των νερών της λιμνοθάλασσας. Τα διαυγή ρηχά νερά με τις πολυάριθμες αποχρώσεις του μπλε που βαθαίνουν απότομα δε θα τα βρείτε πουθενά αλλού. Τα τέσσερα από τα πέντε νησιά στη λιμνοθάλασσα παραμένουν αδόμητα, επομένως εάν θέλετε να απομονωθείτε, μπορείτε να πάτε σε ένα από εκείνα.

3.Ολιστική ευεξία

Το θέρετρο διαθέτει κέντρο ευεξίας που συνδυάζει αρχαίες θεραπείες της Αγιουρβέδα με καινοτόμες θεραπείες και εναρμονίζεται με το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο περιβάλλον. Διαθέτει δύο εσωτερικούς χώρους θεραπείας και τρία υπαίθρια υπόστεγα περιποίησης με απαράμιλλη θέα. Εκτός από ένα πολυλειτουργικό γυμναστήριο κι ένα υπαίθριο κιόσκι γιόγκα, διαθέτει εγκαταστάσεις για εναέρια γιόγκα. Το νέο συγκρότημα έχει, επίσης, εμπορικά καταστήματα με βιώσιμα ρούχα, αξεσουάρ και προϊόντα ευεξίας.

4.Γαστρονομία παγκόσμιας κλάσης

Στο θέρετρο θα βρείτε εννέα καταστήματα εστίασης με πιάτα από διάφορες χώρες, τα οποία είναι περίτεχνα δομημένα. Τα εστιατόρια που ξεχωρίζουν είναι το Crab Shack που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο ρομαντικό εστιατόριο του κόσμου, το Overseas που σερβίρει πιάτα φυτικής προέλευσης και το So Wild που βρίσκεται στη μέση ενός βιολογικού κήπου. Το θέρετρο διαθέτει και μεγάλη συλλογή εκλεκτών κρασιών, τα οποία στεγάζονται σε έναν γυάλινο πύργο, καθώς και αίθουσα παγωτού και σοκολάτας με πάνω από 50 γεύσεις παγωτού και χειροποίητες σοκολάτες.

5.Ιδιωτική μεταφορά σε άλλα θέρετρα της αλυσίδας ή στο υδατοδρόμιο

Η μεταφορά μεταξύ των θέρετρων μπορεί να γίνει με ιδιωτικό ταχύπλοο, με ιδιωτικό υπερπολυτελές γιοτ με το οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε τις ανέγγιχτες ατόλες των Μαλδίβων ή με ιδιωτικό υδροπλάνο που πετάει τους επισκέπτες από το υδατοδρόμιο σε κάποιο από τα θέρετρα.

6.Βιωσιμότητα

Κατά την κατασκευή του θερέτρου έγινε προσπάθεια να κρατηθεί ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Οι πισίνες χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό με φίλτρο UV και οι βίλες έχουν χτιστεί πάνω από τα αμμώδη δάπεδα της λιμνοθάλασσας, με μηδενική καταστροφή του υφάλου. Τοποθετήθηκαν, επίσης, ηλιακά φωτοβολταϊκά ως σημαντική πηγή παραγωγής ενέργειας και όλα τα λύματα συλλέγονται και επεξεργάζονται επιτόπου. Ο εκτεταμένος λαχανόκηπος του θέρετρου παρέχει τις πρώτες ύλες για τα εστιατόρια.

7.Πλωτός «βωβός» κινηματογράφος και παρατηρητήριο

Το θέρετρο διαθέτει τον πρώτο «βωβό» κινηματογράφο των Μαλδίβων που παρέχει στους επισκέπτες του ακουστικά Bluetooth για να διατηρηθεί η γαλήνη στην περιοχή. Μπορείτε να χαλαρώσετε στις άνετες ξαπλώστρες κάτω από τα αστέρια και να απολαύσετε δωρεάν ποπ κορν και παγωτά. Για να παρατηρήσετε ακόμα καλύτερα τον έναστρο ουρανό υπάρχει και παρατηρητήριο με ένα εξαιρετικό τηλεσκόπιο τελευταίας τεχνολογίας. Δίπλα στο παρατηρητήριο υπάρχει κι ένα εστιατόριο εξοπλισμένο με οθόνες που προβάλλουν τη θέα από το τηλεσκόπιο.

Δείτε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,222LikesΚάντε Like
89,317 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ