Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
23.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΣε ποια ευρωπαϊκή πόλη άνοιξε το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στη γραβάτα!

Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη άνοιξε το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στη γραβάτα!

Το Cravaticum στοχεύει «να απεικονίσει την ιστορική σημασία της γραβάτας και να συμβάλει στην παγκόσμια προβολή της Κροατίας»
Αν βρείτε και διαβάσετε τη συλλογή των καλύτερων εγκαινίων μουσείων σε όλο τον κόσμο φέτος, θα ξέρετε ότι υπάρχουν μερικά πολύ περίεργα μουσεία στον κόσμο– από ένα μουσείο της Nintendo σε ένα μουσείο κρασιού, ένα μουσείο τυριού στο Παρίσι έως ένα μουσείο για τα κανό!

Και ένα άλλο περίεργο μικρό μουσείο για να έχετε στα υπόψη μόλις άνοιξε στο Ζάγκρεμπ. Η κροατική πρωτεύουσα είναι πλέον το σπίτι του Cravaticum – Museum Boutique of the Cravat – και ναι, όλα εδώ έχουν να κάνουν με τις γραβάτες!

- Advertisement -

Η αλήθεια είναι ότι η γραβάτα είναι κροατική εφεύρεση και πηγαίνει εκατοντάδες χρόνια πίσω. Το μουσείο υπόσχεται εκθέσεις που τεκμηριώνουν την εξέλιξη της ταπεινής γραβάτας από τότε που εισήχθη στον κόσμο από Κροάτες στρατιώτες πριν από περισσότερα από 400 χρόνια. Υπάρχουν επίσης επιμελημένα αντικείμενα και έργα σύγχρονων ντόπιων καλλιτεχνών.

«Η ιδέα και το ήθος του μουσείου είναι να απεικονίσει την ιστορική σημασία της γραβάτας και να συμβάλει στην παγκόσμια προβολή της Κροατίας, ως πατρίδας του κραβάτ», ανέφερε το μουσείο σε δελτίο τύπου.

Τα αντικείμενα ποικίλλουν από στολές των συνταγμάτων Cravat μέχρι έργα του Juraj Zigman, ενός διάσημου Κροάτη σχεδιαστή που έχει συνεργαστεί με άτομα όπως η Beyoncé και η Christina Aguilera. Υπάρχει ακόμη και μια κατηγορία «showstoppers», που περιλαμβάνει μια γραβάτα από αλεξίσφαιρο υλικό και μια τρισδιάστατη έκθεση με άλογα.

Αν και όλα αυτά ακούγονται μάλλον διασκεδαστικά (αν είναι λίγο περίεργα), δεν είναι το μόνο τρελό μουσείο της Κροατίας. Η χώρα φιλοξενεί επίσης το μουσείο των διαλυμένων σχέσεων, το μουσείο του hangover και της βατραχοχώρας, το οποίο είναι ένα μουσείο της ταρίχευσης των βατράχων…

Σας ενδιαφέρει να μάθετε για την ιστορία της γραβάτας; Το Cravaticum είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. καθημερινά, με εισιτήρια 8 € για ενήλικες, 5 € για φοιτητές και η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά ηλικίας επτά ετών και κάτω.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,223LikesΚάντε Like
89,316 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ