Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
21.9 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΗ καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζήσει και να εργαστεί κάποιος

Η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζήσει και να εργαστεί κάποιος

Σύμφωνα με την έρευνα World’s Best Cities της εταιρείας Resonance Consultancy που αποκαλύπτει την ετήσια λίστα με τις καλύτερες πόλεις για να επισκεφτεί, εργαστεί και να ζήσει κάποιος, την πρώτη θέση πήρε η πόλη που έχει αποδειχθεί η καλύτερη στο να προσελκύει ταλέντα, επισκέπτες και επιχειρήσεις.

Η έρευνα λαμβάνει υπόψιν δεδομένα από περισσότερες από 270 πόλεις με πληθυσμό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο και η κατάταξη προκύπτει από έναν συνδυασμό παραγόντων που σχετίζονται με την βιωσιμότητα και την ευημερία.

- Advertisement -

Στη πρώτη θέση της λίστας αυτής βρίσκεται το Λονδίνο. Η βρετανική πρωτεύουσα αποτελεί μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου και σύμφωνα με την έρευνα της Resonance Consultancy αποτελεί παράλληλα και την καλύτερη πόλη στο να προσελκύει ταλέντα, επισκέπτες και επιχειρήσεις.

Λονδίνο
Λονδίνο – shutterstock

Δύο από τις πρωτιές του Λονδίνου ήταν στις κατηγορίες «μορφωτικό επίτευγμα» και «πολιτισμός». Μάλιστα, οι αριθμοί των τουριστών που επισκέπτονται ετήσια το Λονδίνο έχουν αγγίξει τα επίπεδα της προ Covid εποχής, ενώ νέες εντυπωσιακές ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν χτιστεί έχουν ενισχύσει σημαντικά την ελκυστικότητα της πόλης. Τέλος, η έρευνα επισημαίνει πως σημαντικά έχει βελτιωθεί και η δημόσια συγκοινωνία του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα γράφει για το Λονδίνο:

Καθώς η «πρωτεύουσα των πρωτευουσών» διαπραγματεύεται επιδέξια το αχαρτογράφητο, επικίνδυνο έδαφος ενός κόσμου μετά το Brexit και της πανδημίας, το κάνει στην κορυφή της κατάταξής μας για ένατη συνεχόμενη χρονιά.
Το Λονδίνο εξακολουθεί να βασιλεύει σε όλες τις παγκόσμιες πόλεις. Παρά τα lockdown COVID και την οικονομική καταστροφή. Παρά το Brexit. Παρά τον πόλεμο στην Ευρώπη. Η πόλη είναι πιο αδάμαστη και μέρος του παγκόσμιου λόγου πιο πολύ από ποτέ. Από τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, μέχρι το χαοτικό δράμα του περασμένου φθινοπώρου στη Ντάουνινγκ Στριτ 10 που τελικά ηρέμησε με τον Ρίσι Σουνάκ να γίνεται πρωθυπουργός, μόνο για να έχει μεγάλες απώλειες στις τοπικές εκλογές αυτή την άνοιξη, το Λονδίνο σπάνια είναι ήσυχο.

Δεν είναι περίεργο που, μέσα από όλη αυτή την αναταραχή, τα βλέμματα του κόσμου καρφώθηκαν εδώ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη -εκτός ίσως από το Κίεβο- υπενθυμίζοντας σε όλους ότι το Λονδίνο είναι εντυπωσιακό και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το επισκέφτηκαν. Όχι ότι η μηχανή προβολής της πόλης εξασθενούσε. Το Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή τόσο των συνολικών μας δεικτών Livability όσο και Lovability, οδηγώντας σε όλες τις παγκόσμιες πόλεις στις υποκατηγορίες Instagram Hashtags, Facebook Check-ins και Tripadvisor Reviews που εν μέρει περιλαμβάνουν τις τελευταίες.

Λονδίνο
Λονδίνο – shutterstock

Οι 10 κορυφαίες πόλεις του κόσμου για το 2024

Σύμφωνα με την έρευνα αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2024:

  1. Λονδίνο
  2. Παρίσι
  3. Νέα Υόρκη
  4. Τόκιο
  5. Σιγκαπούρη
  6. Ντουμπάι
  7. Σαν Φρανσίσκο
  8. Βαρκελώνη
  9. Άμστερνταμ
  10. Σεούλ
Παρίσι δρόμος
Παρίσι – shutterstock

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,223LikesΚάντε Like
89,316 FollowersΑκολουθήστε
176,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ