Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024
25.2 C
Athens
ΑρχικήΚυκλάδεςΣέριφοςΣέριφος: Οι καλύτερες παραλίες του νησιού

Σέριφος: Οι καλύτερες παραλίες του νησιού

Η Σέριφος, ένα γραφικό νησί των Κυκλάδων, προσφέρει στους επισκέπτες της έναν μοναδικό συνδυασμό ανεπιτήδευτης ομορφιάς και αυθεντικής κυκλαδίτικης γοητείας. Με γραφικούς οικισμούς, όπως η Χώρα που δεσπόζει στην κορυφή ενός λόφου και 40 υπέροχες παραλίες με διαυγή και δροσερά νερά για όλα τα γούστα —πολυσύχναστες, απόμερες. Αρκετές παραλίες της Σερίφου διαθέτουν πινακίδες με QR Code, το οποίο μπορείτε να σκανάρετε για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την τοποθεσία. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις δέκα καλύτερες παραλίες του νησιού, όπου θα απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα. Καλές βουτιές!

Άγιος Σώστης

Άγιος Σώστης Σέριφος

Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Σερίφου που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού σχετικά κοντά στο λιμάνι. Η παραλία Άγιος Σώστης πήρε το όνομά της από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην άκρη της ακτογραμμής. Διαθέτει χρυσαφένια λεπτή άμμο και προσφέρει φυσική σκίαση. Είναι μια γραφική μικρή σε έκταση παραλία με κρυστάλλινα ρηχά νερά και μοναδική θέα στο νησάκι του Βου. Για να φτάσετε στην παραλία θα ακολουθήσετε ένα κατηφορικό μονοπάτι.

- Advertisement -

Αυλόμωνας ή Λιβάδι

Αυλόμωνας Σέριφος

Η παραλία Αυλόμωνας ανήκει στον οικισμό Λιβάδι και είναι η μεγαλύτερη παραλία της Σερίφου. Θεωρείται ιδανική για βουτιές κατά την άφιξή σας στο νησί, καθώς βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 λεπτών από το λιμάνι. Έχει λεπτή χρυσαφένια αμμουδιά και δροσερά ρηχά νερά. Διαθέτει αρκετές ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και φυσική σκίαση. Είναι εύκολα προσβάσιμη και περιτριγυρισμένη από μαγαζιά και καταστήματα εστίασης.

Βάγια

Βάγια Σέριφος

Στο νότιο τμήμα της Σερίφου στον οικισμό Βάγια θα βρείτε την ομώνυμη παραλία. Η παραλία Βάγια περιβάλλεται από βράχια, έχει χρυσαφένια αμμουδιά με ψιλά χρωματιστά βότσαλα και διάφανα νερά. Δεν είναι οργανωμένη και δε διαθέτει αλμυρίκια για φυσική σκίαση, οπότε θα χρειαστεί να φέρετε τη δική σας ομπρέλα. Στην ακτή υπάρχει μία καντίνα για να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο από έναν χωματόδρομο και προσφέρει άνετο χώρο στάθμευσης.

Γάνεμα

Γάνεμα Σέριφος

Στον όρμο του Κουταλά, ο οποίος φιλοξενεί ακόμα δύο παραλίες της Σερίφου, θα βρείτε μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού. Η μία πλευρά της ακτής είναι καλυμμένη από χρυσή άμμο, ενώ η άλλη πλευρά από ελάχιστα λεπτά βότσαλα, τα οποία καλύπτουν και μέρος του βυθού. Κατά μήκος της παραλίας Γάνεμα θα βρείτε αρκετά αλμυρίκια που προσφέρουν καλή σκίαση στους λουόμενους. Είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, αλλά και με λεωφορείο που κάνει στάση μπροστά στην παραλία. Γύρω από την παραλία υπάρχουν μερικά ταβερνάκια και καφέ-μπαρ όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά πιάτα και δροσιστικά ροφήματα.

Καλό Αμπέλι

Καλό Αμπέλι Σέριφος

Η παραλία Καλό Αμπέλι είναι μια απομονωμένη μη οργανωμένη παραλία με άμμο και βοτσαλάκια. Στην ακτή της δε θα βρείτε αλμυρίκια γι’ αυτό προτείνεται να πάρετε μαζί σας ομπρέλα για σκίαση. Εφοδιαστείτε, επίσης, με νερό και σνακ. Δεν είναι εύκολα προσβάσιμη. Θα αφήσετε το όχημά σας πριν το κατηφορικό μονοπάτι και θα συνεχίσετε με τα πόδια. Στο ενδιάμεσο της διαδρομής θα συναντήσετε ένα εκκλησάκι, τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Θα ανταμειφθείτε, ωστόσο, από την εντυπωσιακή θέα, τους όμορφα λαξευμένους από το κύμα και τον αέρα σχηματισμούς βράχων και την καθαρή, δροσερή θάλασσα, το βάθος της οποίας αυξάνεται σταδιακά.

Λία

Λια Σέριφος

Είναι μια απομονωμένη μη οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο, βότσαλα και κρυστάλλινα βαθιά νερά. Θεωρείται μικτή παραλία. Οι περισσότεροι λουόμενοι φορούν μαγιό, ωστόσο, την επισκέπτονται και γυμνιστές. Το άγριο βραχώδες τοπίο και η υπέροχη θέα στο νησάκι του Βου σας σαγηνεύουν και σας γαληνεύουν. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε ένα χωμάτινο μονοπάτι. Η παραλία, ωστόσο, θα σας ανταμείψει. Καλό είναι να έχετε μαζί σας ομπρέλα, καθώς δεν υπάρχει φυσική σκίαση και να είστε εφοδιασμένοι με νερό και σνακ.

Λιβαδάκια

Λιβαδάκια Σέριφος

Η παραλία Λιβαδάκια βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Σερίφου. Έχει μεγάλη ακτογραμμή με ψιλή άμμο και πολλά αρμυρίκια που προσφέρουν στους λουόμενους σκίαση. Είναι ιδανική για εξορμήσεις στο λιμάνι πριν ή μετά το μπάνιο. Περιβάλλεται από πληθώρα μαγαζιών και καταστημάτων εστίασης. Διαθέτει ξαπλώστρες επί πληρωμή και χώρο στάθμευσης, ο οποίος είναι συνήθως γεμάτος. Στην άκρη του κολπίσκου θα βρείτε και το Coralli camping, το μοναδικό κάμπινγκ της Σερίφου. Κατά την άφιξη και την αναχώρηση των πλοίων σηκώνει αρκετό κύμα, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή, εάν εκείνη τη στιγμή βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα.

Μεγάλο Λιβάδι

Μεγάλο Λιβάδι Σέριφος

Μια γραφική παραλία νότια του Λιβαδιού φωλιασμένη σε έναν απάνεμο κόλπο. Η παραλία Μεγάλο Λιβάδι δεν είναι οργανωμένη. Έχει μικρής έκτασης ακρογιαλιά με σκουρόχρωμη άμμο και αρκετή σκίαση από αλμυρίκια. Είναι εύκολα προσβάσιμη και διαθέτει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Η τοποθεσία είναι ιδανική για φαγητό κατά το ηλιοβασίλεμα. Επιπλέον, αξίζει να την επισκεφθείτε για να θαυμάσετε ό,τι απέμεινε από τις ιστορικές εγκαταστάσεις των μεταλλείων, καθώς και τον Θρόνο του Κύκλωπα, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις στοές των μεταλλείων.

Μαλλιάδικο

Μαλλιάδικο Σέριφος

Είναι κρυμμένη σε έναν απάνεμο κόλπο και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την παραλία Καλόγερος. Η ήσυχη και μικρή σε έκταση παραλία έχει βοτσαλάκια, χοντρή σκουρόχρωμη αμμουδιά και αρκετή σκίαση από αλμυρίκια. Για να κολυμπήσετε στα καθαρά γαλανά νερά της θα χρειαστεί να κατηφορίσετε με τα πόδια. Η κατάβαση του χωματόδρομου θα σας πάρει περίπου 15 λεπτά. Λόγω της απομονωμένης θέσης της καλό είναι να εφοδιαστείτε κατάλληλα.

Ψιλή Άμμος

Ψιλή Άμμος Σέριφος

Η παραλία Ψιλή Άμμος είναι αμμουδερή και πεντακάθαρη. Το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης παραλίας της Ευρώπης. Προσφέρει φυσική σκίαση και μαγευτική θέα. Είναι, ωστόσο, σχεδόν πάντα γεμάτη. Δίπλα στην παραλία θα βρείτε ένα γραφικό ταβερνάκι και ένα beach bar για να απολαύσετε γευστικό φαγητό και δροσιστικά ποτά μετά τις βουτιές σας στη θάλασσα. Σε μικρή απόσταση θα βρείτε και το φράγμα και τη λιμνοδεξαμενή της Σερίφου.

Φωτογραφίες: shutterstock

Δείτε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,199LikesΚάντε Like
89,237 FollowersΑκολουθήστε
177,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ