Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
24.6 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΙταλία9 ιταλικές πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε -και δεν είναι οι δημοφιλείς

9 ιταλικές πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε -και δεν είναι οι δημοφιλείς

Οι καλύτερες πόλεις της Ιταλίας δεν περιορίζονται στη Ρώμη, τη Βενετία και τη Φλωρεντία –υπάρχουν “παραμελημένες” πόλεις που όμως έχουν εξίσου να επιδείξουν μεγάλο πολιτισμό και γοητεία.

Η Ιταλία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο και έχει πολλούς και καλούς λόγους. Με 20 διαφορετικές περιοχές, απαράμιλλη πολιτιστική κληρονομιά και μία από τις πιο σεβαστές παραδοσιακές κουζίνες στον κόσμο, υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψετε κάθε φορά που επισκέπτεστε την Ιταλία. Αλλά η διαρκής δημοφιλία της χώρας έρχεται με ένα μειονέκτημα: πόλεις όπως η Ρώμη , η Βενετία και η Φλωρεντία είναι σχεδόν μόνιμα γεμάτες κόσμο.

- Advertisement -

Ευτυχώς, η Ιταλία έχει πολλές άλλες καταπληκτικές πόλεις για να επισκεφτείτε – για να μην αναφέρουμε ένα υπέροχο εθνικό σύστημα τρένων, αν θέλετε να επισκεφτείτε μερικές σε ένα ταξίδι. Με λίγο προγραμματισμό, είναι εύκολο να ξεφύγετε από την πεπατημένη για να απολαύσετε μια πιο τοπική εμπειρία. Εδώ λοιπόν θα δείτε 9 ιταλικές πόλεις που είναι οι πιο “υποτιμημένες” της Ιταλίας για να βάλετε στο ραντάρ σας το συντομότερο δυνατό. Buon viaggio!

9 από τις πιο υποτιμημένες ιταλικές πόλεις που δεν θα έπρεπε να είναι!

1.Μπάρι

Μπάρι Ιταλία

Αυτή η πολυσύχναστη πόλη-λιμάνι είναι ιδανικός προορισμός για φρέσκες αγορές, απολαυστικό street food και βόλτες σε δαιδαλώδη σοκάκια, όπου μπορείτε ακόμα να βρείτε ντόπιες γυναίκες που φτιάχνουν επιδέξια χειροποίητα ζυμαρικά orecchiette . Το καλύτερο κομμάτι; Σε σύγκριση με τις δημοφιλείς πόλεις της Ιταλίας, το Μπάρι είναι αρκετά φιλικό προς τον προϋπολογισμό και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από γοητευτικές παραθαλάσσιες πόλεις όπως το Polignano a Mare, το Giovinazzo και το Monopoli. Θαυμάστε τη Basilica San Nicola του ενδέκατου αιώνα, απολαύστε εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στο παραθαλάσσιο Teatro Margherita και τη ζωντανή ατμόσφαιρα των ιστορικών πλατειών και του παραθαλάσσιου πεζόδρομου.

Μπάρι: Η Νότια Ιταλία στα καλύτερά της

2.Λούκα

Λούκα Ιταλία

Δεσμευμένη από τείχη της εποχής της Αναγέννησης, η Lucca έχει όλη τη γοητεία μιας πόλης της Τοσκάνης, ενώ διαθέτει τέχνη, πολιτισμό και φαγητό για να ανταγωνιστεί πολλές μεγάλες πόλεις. Κάντε ποδήλατο κατά μήκος των τειχών της για να προσανατολιστείτε πριν κατευθυνθείτε στο κέντρο της πόλης για ένα spritz ή καφέ στην οβάλ σχήματος Piazza dell’Anfiteatro, η οποία βρίσκεται στην κορυφή ενός αρχαίου αμφιθεάτρου. Ή ανεβείτε τα 233 σκαλοπάτια μέσα στον Πύργο Guinigi: θα ανταμειφθείτε με έναν σκιερό κήπο στον τελευταίο όροφο και πανοραμική θέα στην πόλη. Η Lucca είναι ένας κόμβος για εκδηλώσεις και φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του ομώνυμου καλοκαιρινού φεστιβάλ Lucca με δημοφιλή ιταλικά και διεθνή συγκροτήματα, Lucca Comics & Games και πολλές θρησκευτικές γιορτές όλο το χρόνο. Και είναι παρά μόνο 30 λεπτά με το τρένο από την Πίζα, αν θέλετε να τραβήξετε τη φωτογραφία με τον κεκλιμένο πύργο…

3.Cefalù

Cefalù Σικελία

Το Cefalù, μια γοητευτική παραθαλάσσια πόλη της Σικελίας στους πρόποδες των βουνών Madonie, γίνεται γρήγορα ένας από τους πιο περιζήτητους παραλιακούς προορισμούς της Ιταλίας. Παράλληλα με το Παλέρμο, την πρωτεύουσα της Σικελίας , το Cefalù έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO χάρη στον ξεχωριστό συνδυασμό αραβικών και νορμανδικών αρχιτεκτονικών στυλ. Πέρα από την ηλιοθεραπεία στην αμμώδη παραλία Cefalùs ή το σκάφος για να εξερευνήσετε την ακτογραμμή, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον καθεδρικό ναό της πόλης του 12ου αιώνα, που φημίζεται για τα εκπληκτικά βυζαντινά ψηφιδωτά του. Μπορείτε επίσης να ανεβείτε στην πανύψηλη Rocca di Cefalù για θέα 360 μοιρών στην πόλη και τα γραφικά σπίτια της που είναι διακοσμημένα με κεραμιδένιες στέγες από τερακότα.

4.Μπολτσάνο

Bolzano Ιταλία

Όταν πατήσετε το πόδι σας στο Μπολτσάνο, μπορεί να νιώσετε σαν να έχετε περάσει τα σύνορα στη Γερμανία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η κομψή πόλη είναι μέρος της αυτόνομης περιοχής του Νοτίου Τιρόλου στο Trentino-Alto Adige, μια περιοχή που έχει ιταλικές, γερμανικές και λατινικές επιρροές. Τα γερμανικά είναι στην πραγματικότητα η κύρια ομιλούμενη γλώσσα εδώ! Το Bolzano είναι μια από τις πύλες εισόδου στις ιταλικές Άλπεις, επομένως είναι ιδανικό για θέα στο βουνό, φιλόξενα μπιστρό που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ όπως canederli (ζυμαρικά ψωμιού), γκούλας και πολέντα (κουάκερ από καλαμποκάλευρο) και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Περιπλανηθείτε στους μεσαιωνικούς δρόμους του ιστορικού κέντρου προτού επιβιβαστείτε σε ένα τελεφερίκ για να μεταβείτε στο Soprabolzano, μια ορεινή πόλη και περιοχή όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ποδήλατο και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα.

5.Φεράρα

Φεράρα Ιταλία

Η γενέτειρα δημοφιλών ζυμαρικών, όπως τα τορτελίνι, τα λαζάνια και οι ταλιατέλες, η περιοχή Emilia-Romagna θεωρείται συχνά ως ένα από τα λίκνα της ιταλικής κουζίνας. Πολλοί ταξιδιώτες κατευθύνονται προς την πρωτεύουσά της Μπολόνια, αλλά η Ferrara είναι εξίσου καλή (ίσως και καλύτερη). Αυτή η φιλική προς το ποδήλατο πανεπιστημιακή πόλη προσελκύει τους επισκέπτες με τις φιλόξενες τρατορίες της, τα υπέροχα αναγεννησιακά παλάτια και τους δαιδαλώδεις μεσαιωνικούς δρόμους. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης δεσπόζει το Κάστρο Este: μια αρχοντική κατοικία και φρούριο του 14ου αιώνα που περιβάλλεται από μια τάφρο. Επισκεφθείτε την Πρωτοχρονιά για να ζήσετε μια τεράστια παραδοσιακή γιορτή, όπου κάθε οικογένεια της πόλης βγαίνει στους δρόμους για φαγητό, χορό και παρακολούθηση των πυροτεχνημάτων πάνω από το κάστρο. Η Φεράρα έχει επίσης μια σημαντική εβραϊκή ιστορία, την οποία μπορείτε να γνωρίσετε ανατρέχοντας σε μια συναγωγή του 15ου αιώνα, ένα νεκροταφείο και ένα από τα μεγαλύτερα εβραϊκά μουσεία στην Ευρώπη.

6.Τεργέστη

Τεργέστη Ιταλία

Η Τεργέστη, μεταξύ της Αδριατικής Θάλασσας και της κοντινής Σλοβενίας και Αυστρίας , είναι μια παραθαλάσσια πόλη σε σταυροδρόμι λατινικών, σλαβικών και γερμανικών πολιτισμών. Σημαντικό εμπορικό κέντρο εδώ και αιώνες, η Τεργέστη έχει κοσμοπολίτικο ύφος με χαλαρή παράκτια ατμόσφαιρα. Απέχει μόλις δύο ώρες με το τρένο από τη Βενετία και παράλληλα είναι μακριά από τα πλήθη της λιμνοθάλασσας. Όσο βρίσκεστε εδώ, μην χάσετε το Κάστρο Miramare, ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο κάστρο του 19ου αιώνα που προσφέρει μια ματιά στο αριστοκρατικό παρελθόν της πόλης. Κάντε μια βόλτα στην κομψή προκυμαία της Piazza Unità d’Italia, μιας από τις μεγαλύτερες παραθαλάσσιες πλατείες της Ευρώπης, και απολαύστε τη διάσημη κουλτούρα του καφέ της Τεργέστης σε ιστορικά καφέ όπως το Caffè San Marco.

7.Reggio Calabria

Reggio Calabria Ιταλία

Η Καλαβρία μπορεί να είναι μια από τις πιο υποτιμημένες περιοχές της Ιταλίας, ωστόσο είναι πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά, φυσικό τοπίο και άφθονο ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το Reggio Calabria, που βρίσκεται στην άκρη της ιταλικής χερσονήσου, είναι ένα από τα κυριότερα σημεία του. Η πόλη προσελκύει επισκέπτες για τα «Bronzi di Riace», τα αρχαία ελληνικά χάλκινα αγάλματα που ανακαλύφθηκαν στο Ιόνιο Πέλαγος – επισκεφθείτε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να βουτήξετε στην αρχαία ιστορία της περιοχής. Το τέλειο βράδυ..; Δειπνήστε με παραθαλάσσιες σπεσιαλιτέ σε μια τοπική τρατορία και, στη συνέχεια, ελάτε με τους ντόπιους για μια βραδινή βόλτα κατά μήκος του γραφικού παραλιακού δρόμου, που έχει θέα στη Σικελία.

8.Γένοβα

Γένοβα

Μια σημαντική θαλάσσια δημοκρατία που κυριάρχησε στο εμπόριο στη Μεσόγειο Θάλασσα για αιώνες, η Γένοβα είναι μια σαγηνευτική αντίθεση απλότητας και αίγλης. Η βόρεια πύλη προς την ιταλική Ριβιέρα, συχνά παραβλέπεται από τους ταξιδιώτες υπέρ του Portofino ή του Cinque Terre, αλλά η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας αξίζει μια επίσκεψη από μόνη της. Το μεσαιωνικό κέντρο φιλοξενεί ζωντανές τοπικές αγορές, πολύχρωμα σπίτια και μεγαλοπρεπή παλάτσι: αυτές οι ιδιωτικές κατοικίες ανοίγουν στο κοινό δύο φορές το χρόνο κατά τη διάρκεια των « Rolli Days » . Εξερευνήστε το πολυσύχναστο λιμάνι της Γένοβας και μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Ενυδρείο της Γένοβας, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Γένοβα: Όλα όσα θα δείτε και θα κάνετε στην όμορφη πρωτεύουσα της Λιγουρίας

9.Ματέρα

Ματέρα

Η ιστορία της φτώχειας και των κοινωνικών θεμάτων έφτασε στο σημείο η Ματέρα να θεωρούνταν κάποτε ως η «ντροπή» της Ιταλίας, αλλά αυτή η αρχαία πόλη-σπήλαιο έχει γίνει από τότε ένα από τα αξιοθέατα της Ιταλίας. Η πόλη έχει περισσότερα από 3.000 «σάσι» (σπηλιές), πολλά από τα οποία έχουν μετατραπεί σε boutique ξενοδοχεία και ατμοσφαιρικά εστιατόρια, ενώ άλλα στεγάζουν εκκλησίες και παρεκκλήσια, ενώ μερικά εξακολουθούν να διαθέτουν τοιχογραφίες και περίπλοκα γλυπτά. Αυτή η σχεδόν αλλόκοτη αισθητική οδήγησε στο να γίνει το Matera ένα δημοφιλές σημείο για σετ τζετ – ενώ η πόλη έχει γίνει κινηματογραφικό σκηνικό για τα, James Bond: No Time To Die (2021), Wonder Woman (2017) και Ben-Hur (2016). Αν και η Matera είναι τεχνικά μέρος της περιοχής Basilicata, πολλοί άνθρωποι κάνουν ένα οδικό ταξίδι από την Απουλία καθώς η πόλη βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,186LikesΚάντε Like
89,246 FollowersΑκολουθήστε
177,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ