Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024
29.9 C
Athens
ΑρχικήΑττικήΑθήναΠού θα φάτε την καλύτερη μπουγάτσα στην Αθήνα

Πού θα φάτε την καλύτερη μπουγάτσα στην Αθήνα

Αυτό είναι το πιο παλιό και πιο καλό μπουγατσάδικο στο κέντρο της Αθήνας!

Το «Μακεδονικόν», επί των οδών Σόλωνος και Ιπποκράτους, ετοιμάζει καθημερινά την άφθαστη θεσσαλονικιώτικη μπουγάτσα. Αυθεντική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, ένα κομμάτι μεγάλο χορταστικό με ολοτράγανο, δαντελένιο φύλλο, πιο γεμάτη δε γίνεται από το πιο νόστιμο τυρί, κάτι σαν κρεμώδης φέτα.

- Advertisement -

Η μπουγάτσα του Μακεδονικού δεν τσιγκουνεύεται το λαδάκι, αλλά αυτό είναι που την κάνει αυθεντική, ρουστίκ και ρετρό. Κυκλοφορεί και σε εκδοχή με σπανάκι, χωρίς καθόλου τυρί. Κοίτα να δεις που ήρθε στη μόδα χωρίς να το ξέρει, τώρα με τον βιγκανισμό! Αγαπημένη και αυτή με τον κιμά, καθόλου βαριά, νόστιμη, χωρίς πολλά μπαχαρικά.

Η γεύση του κάποτε στα πιο αυθεντικά της, γενναιόδωρη και αληθινή. Σαν το χαμόγελο του κυρίου Κώστα, στις επάλξεις, από το 1975. Θεσσαλονικιός που ολοκλήρωσε επάνω μια πρώτη καριέρα σε ό,τι αφορά την μπουγάτσα, το ανατολίτικο γλυκό και το φύλλο εν γένει, μέχρι που κατάλαβε —πόσο μπροστά από την εποχή του— πως αν θέλεις να κάνεις καριέρα, χρειάζεται εξειδίκευση. Λίγα πράγματα και καλά.

Και κάπως έτσι, έριξε νόστιμη άγκυρα στη Σόλωνος. Στον καιρό που τρέχει αλλάζοντας τα τοπία, αξία συγκινητική, μία μπουγάτσα, ίδια και απαράλλακτη, που σε είδε να μεγαλώνεις, χωρίς να κάτσει πάνω της ούτε μία ρυτίδα.

Διεύθυνση: Σόλωνος 73 και Ιπποκράτους, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2130256153
Ωράριο: Καθημερινά 06:15 π.μ. – 08:15 μ.μ., Σάββατο 06:15 π.μ. – 05:00 μ.μ.

Δείτε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,199LikesΚάντε Like
89,240 FollowersΑκολουθήστε
177,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ