Μια νέα συσκευή που έχει εγκατασταθεί σε ελέγχους ασφαλείας δοκιμάζεται στα αεροδρόμια Paris-Orly και Charles-de-Gaulle. Είναι ένας σαρωτής 3D, ο οποίος θα μπορούσε να εξοικονομήσει στους χρήστες του έως και 30% του χρόνου.
Δεν χρειάζεται να αδειάζετε τις χειραποσκευές ή την τσάντα σας όταν περνάτε από το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου. Ένας τρισδιάστατος σαρωτής δοκιμάζεται από τον όμιλο Aéroports de Paris στο Paris-Orly και στο Paris-CDG. Μια νέα δυνατότητα που θα εξοικονομήσει χρόνο.
Οι σαρωτές που παρέχουν εικόνα του περιεχομένου των χειραποσκευών, σε υψηλή ευκρίνεια και 3D, έχουν ήδη δοκιμαστεί σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Ρώμης, και τώρα κάνουν την εμφάνισή τους, στο Παρίσι.
Τεχνολογία CT
Αυτοί οι νέοι σαρωτές είναι εξοπλισμένοι με μια συγκεκριμένη τεχνολογία: την υπολογιστική τομογραφία, που αναπτύχθηκε από την Smiths Detection.
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, πρόκειται για συσκευές που παράγουν «υψηλής ανάλυσης ογκομετρικές εικόνες 3D και παρέχουν αυτόματη ανίχνευση εκρηκτικών». Αυτή η τεχνολογία επομένως επιτρέπει στους χρήστες να μην χρειάζεται πλέον να αφαιρούν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους και τα διάφορα μπουκάλια υγρών από τις βαλίτσες τους .
Πράγματι, μετά τις αποτυχημένες επιθέσεις στη Μεγάλη Βρετανία το 2006, τα υγρά σε μπουκάλια με χωρητικότητα μεγαλύτερη από 100 ml απαγορεύονται στην καμπίνα, επειδή οι τρέχοντες σαρωτές αεροδρομίου δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν ένα υγρό εκρηκτικό από ένα υγρό λάμδα.
Εξοικονόμηση χρόνου 30%
Αυτοί οι νέοι σαρωτές φαίνεται να είναι μια πραγματική επανάσταση. Η πόλη της Ρώμης, ειδικότερα, έχει ήδη γενικεύσει αυτό το σύστημα σε όλους τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου Leonardo-da-Vinci και οι ιταλικές αρχές έχουν εγκαταλείψει έτσι τον κανόνα των εμπορευματοκιβωτίων που περιορίζονται στα 100 ml. Η συσκευή χρησιμοποιείται επίσης στα αεροδρόμια του Tesside της Μεγάλης Βρετανίας και του Schiphol της Ολλανδίας .
Στη Γαλλία, ο όμιλος Aéroports de Paris (ADP) ξεκίνησε με τη σειρά του να δοκιμάζει αυτήν την πολύτιμη τεχνολογία στο Orly. Πεπεισμένος, ο όμιλος επιθυμεί τώρα να επεκτείνει την εγκατάσταση αυτών των σαρωτών και σε άλλους τερματικούς σταθμούς.
Σύμφωνα με την ADP, εξοικονομούν έως και 30% του χρόνου για τους ταξιδιώτες που διέρχονται από τους σχετικούς τερματικούς σταθμούς.
Η ανάπτυξη αυτών των τρισδιάστατων σαρωτών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε τέσσερις τερματικούς σταθμούς στο αεροδρόμιο Charles-de-Gaulle του Παρισιού. Σε κάθε έναν από αυτούς τους τερματικούς σταθμούς, θα εξοπλιστούν επομένως δύο γραμμές ελέγχου ασφαλείας χειραποσκευών.
Προς το παρόν, ωστόσο, δεν τίθεται θέμα εγκατάλειψης της απαγόρευσης για δοχεία άνω των 100 ml.
Δείτε επίσης