Εδώ στην «Ιθάκη» η υψηλή γαστρονομία συναντάει την υψηλή αισθητική, η γνώση και η εμπειρία την αγάπη για το φαγητό, ο άψογος επαγγελματισμός την ελληνική φιλοξενία και όλα αυτά σε ένα χώρο εκλεπτυσμένο με βεράντα στο καλύτερο σημείο της αθηναϊκής ριβιέρας με πανοραμική θέα στη θάλασσα που κόβει την ανάσα και τον ήχο από τα κύματα να χαλαρώνει κάθε αίσθηση. Στην πολυβραβευμένη «Ιθάκη» όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, συναινούν σε μια εμπειρία που δεν είναι μόνο γαστρονομική, είναι μια εμπειρία συνολική.
Εγώ εδώ απόλαυσα ένα εξαίσιο δείπνο με τον chef Σπύρο Ασίμη και είχα την ευκαιρία να μάθω κάποια πράγματα για την κουζίνα και τη φιλοσοφία της Ιθάκης που την έχουν κάνει αυτό που είναι σήμερα, ένα κορυφαίο εστιατόριο εντός και εκτός συνόρων της πόλης, που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη του μια ουσιαστική γαστρονομική εμπειρία.
Την Ιθάκη ακόμα και αν δεν έχεις έρθει, την έχεις ακούσει. Και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού πρόκειται για έναν θρυλικό γαστρονομικό προορισμό της Αθήνας σημείο αναφοράς του εστιατορικού χάρτη της πόλης εδώ και πολλά χρόνια.
Το μενού του εστιατορίου είναι μια ωδή στη μεσογειακή κουζίνα και τους θησαυρούς της. Το μενού επικεντρώνεται στο φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά με τις πρώτες ύλες να έχουν άρωμα θάλασσας. Θα βρείτε πιάτα εμπνευσμένα από την παράδοση που αποδίδονται μέσα από μια σύγχρονη και δημιουργική ματιά, τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς γαστρονομίας, ενώ δε λείπουν και οι εκλεκτές επιλογές σε κρέας. Το εστιατόριο με καθημερινή αυστηρή επιλογή στις πρώτες ύλες και σεβασμό στην παρασκευή τους, είναι δεδομένο ότι προσφέρει στους επισκέπτες του μία πραγματικά ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. Πάνω απ’ όλα αυτό που διατηρεί τη «γαστρονομική» Ιθάκη στην κορυφή είναι ότι πρόκειται για ένα εστιατόριο με ιστορία που δεν σταματάει ποτέ να εξελίσσεται.
Ξεχωριστό κεφάλαιο τα εξαιρετικά κρασιά, επιλεγμένα ένα προς ένα, από μια λίστα που συνεχώς ανανεώνεται, για να συνοδεύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας. Με γεύσεις και αρώματα που αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο, όταν συνδυαστούν με τις εξαίσιες δημιουργίες του μενού. Για να έχετε αυτή τη μοναδική εμπειρία, ο Sommelier θα σας προτείνει το κατάλληλο κρασί. Τα περισσότερα είναι με προέλευση από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά θα βρείτε και γνωστές ετικέτες του εξωτερικού.
Για τον χώρο, τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό, τι να πρωτοπεί κανείς… Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψεις την αίσθηση. Η αρχιτεκτονική του εσωτερικού χώρου, με βασικά στοιχεία το μάρμαρο και το ξύλο, εναρμονίζεται πλήρως με το μαγευτικό περιβάλλον.
Αλλά όπως πάντα πίσω από την επιτυχία οποιοσδήποτε επιχείρησης, κρύβονται οι άνθρωποί της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πίσω από την επιτυχία της Ιθάκης μια ισχυρή προσωπικότητα η Μανίνα Καραμανλή η manager κρατάει το τιμόνι μιας επιχείρησης με ανθρώπινο πρόσωπο για πάνω από 23 χρόνια και ένα προσωπικό που αγαπάει την δουλειά του και ακόμα περισσότερο το «Ιθάκη»! Το οικογενειακό αυτό κλίμα σε ένα εστιατόριο με μεγάλο πρεστίζ είναι και στην φιλοσοφία του ιδιοκτήτη κυρίου Βλάσση Σταθοκωστόπουλου και κάπως έτσι έχουμε και το αποτέλεσμα που έχουμε, ένα εστιατόριο που ξεχωρίζει.
Highlight: Στην Ιθάκη επίσης, μπορείτε να έρθετε για να απολαύσετε ακόμη και ένα ποτό ή ένα κοκτέιλ από την εξαιρετική λίστα στο αναπαυτικό bar του εστιατορίου με φόντο φυσικά την αθηναϊκή ριβιέρα…
Info:
Καθημερινά 12:00 – 01:00
Διεύθυνση: Απόλλωνος 28, Βουλιαγμένη
Τηλέφωνο: 210 89 63 747
Ithaki Restaurant & Bar
Instagram
Facebook
Κάντε follow τον Τάσο Δούση στο Instagram, για να ταξιδέψετε παντού και να μάθετε τα καλύτερα και πιο χρηστικά tips!
Μην ξεχάσετε να για να ανακαλύψετε περισσότερα tips και προορισμούς!
Δείτε επίσης