Μπορεί πλέον να μην ταξιδεύουμε λόγω της πανδημίας, ωστόσο δεν σταματάμε ποτέ να ονειρευόμαστε αλλά και να συλλέγουμε πληροφορίες για τις επόμενες αποδράσεις μας. Οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στα 5 καλύτερα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ του Netflix…
Μένουμε σπίτι ασφαλείς, δεν ταξιδεύουμε αλλά συνεχίζουμε να συλλέγουμε πληροφορίες και να βλέπουμε όμορφες εικόνες οργανώνοντας ταξίδια αλλά και τις επόμενες αποδράσεις μας. Το Netflix μάς βοηθάει σε αυτό μέσα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ. Εμείς επιλέξαμε 5 και σας τα παρουσιάζουμε…
Ryanair: Χωρίς υγειονομικό πιστοποιητικό οι επιβάτες – Δεν θα απαιτείται εμβολιασμός στις πτήσεις
Τα 5 καλύτερα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ του Netflix
Περιπέτεια στα Εθνικά Πάρκα (National Parks Adventure)
Στις άγριες ερημιές των πάρκων της Αμερικής μάς ξεναγεί ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, σε μια προσπάθεια να μας ξεσηκώσει από τον καναπέ και να μας γνωρίσει τις ομορφιές της φύσης.
Ταξίδια με τον πατέρα μου (Jack Whitehall: Travels with my father)
Προσπαθώντας να ενδυναμώσουν την σχέση τους πατέρας και γιος κάνουν παράδοξα ταξίδια ανά τον κόμο, επιλέγοντας ασυνήθιστους προορισμούς και δείχνοντάς μας από ξενοδοχεία και hostels μέχρι street food αλλά και δείπνα σε πολυτελή εστιατόρια.
Salt, Fat, Acid, Heat
H διάσημη σεφ Samin Nosrat ταξιδεύει ανά τον κόσμο και μας δείχνει τοπικές συνταγές, τις οποίες δοκιμάζει αλλά καταγράφει και τις συνταγές προκειμένου να τις δοκιμάσουμε στο σπίτι. Από τις φάρμες της βόρειας Ιταλίας μέχρι τη μακρινή Ασία, σίγουρα υπάρχει ένα πιάτο που θα σας μαγέψει.
Ο πλανήτης μας (Our Planet)
Ένα εκπληκτικό ταξίδι στον πλανήτη με εικόνες από σπάνια ζώα και φυτά ανά τον κόσμο αλλά και πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την πανίδα και την χλωρίδα. Θα απολαύσετε μαγευτικές εικόνες που σίγουρα θα σας ξεσηκώσουν για το επόμενο ταξίδι σας.
Ιστορίες φωτός (Tales by Light)
Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο, όπου φωτογράφοι και σκηνοθέτες μας δείχνουν εικόνες από γειτονιές, ανθρώπους και την καθημερινότητά τους. Άγνωστοι πολιτισμοί που δεν γνωρίζουμε από χώρες όπως η Ινδονησία, το Μπαγκλαντές κ.ά.
Εmily in Paris: Πώς η δημοφιλής σειρά του Netflix απογείωσε ένα εστιατόριο στο Παρίσι!
Το “Emily in Paris” είναι μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix και μοιράζεται πλέον τη δημοφιλία της με ένα εστιατόριο στο Παρίσι το οποίο κυριολεκτικά απογειώθηκε!
Πλήθος κόσμου σταματά έξω από το ιταλικό εστιατόριο Terra Nerra, στην οδό Fossés Saint-Jacques, στο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού, προκειμένου να φωτογραφηθεί μπροστά από τη διάσημη πλέον κόκκινη είσοδό του. Ο λόγος;
Είναι το εστιατόριο που η Έμιλι ανταλλάσσει το πρώτο της φιλί με τον Γκάμπριελ, τον γείτονα με τον οποίο είναι κρυφά ερωτευμένη, σύμφωνα με το στόρι της σειράς του Netflix, που βγήκε στον αέρα στις 2 Οκτωβρίου. about:blank
Το στόρι της σειράς που απογείωσε το παρισινό εστιατόριο
Η σειρά αφηγείται την ιστορία της Έμιλι , μιας νεαρής Αμερικανίδας από το Σικάγο (την ενσαρκώνει η Λίλι Κόλινς, κόρη του Φιλ Κόλινς), που μετακομίζει ξαφνικά στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και στο πρώτο επεισόδιο γνωρίζει τον γείτονά της και σεφ του συγκεκριμένου ρεστοράν, τον Γκάμπριελ.
Το παρισινό εστιατόριο, που αν και δεν είναι από τα βραβευμένα του Παρισιού, παίζει κεντρικό ρόλο στη σειρά του Netflix, με αποτέλεσμα η δημοτικότητά του να έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Οι ιδιοκτήτες ελπίζουν να μειώσουν τη χασούρα από την πανδημία του κορονοϊού, βέβαια, αυτό, πριν από το κλείσιμο του Παρισιού για έναν μήνα. Αν και όπως λένε, είναι αισιόδοξοι για το μέλλον.
Το εξαιρετικό μενού του εστιατορίου
Με την επιτυχία της σειράς του Netflix, το εστιατόριο δέχεται πλέον και πελάτες μικρότερης ηλικίας, που απολαμβάνουν την ιταλική του κουζίνα, σε αντίθεση με ό,τι βλέπουμε στο Netflix. Από τα βασικά πιάτα του μενού, οι εκπληκτικές μακαρονάδες, το πατέ αλλά και συνταγές με ψάρια από τη Σικελία μέχρι «εσκαλόπ αλά μιλανέζ».
Και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η περίφημη “μοσχαρίσια tagliata της Emily”, ένα φιλέτο που συνοδεύεται από ρόκα, παρμεζάνα και σος βινεγκρέτ από μπαλσάμικο της Modena.
Είναι το κύριο γεύμα του «μενού Emily», που περιλαμβάνει ως ορεκτικά τυρί burrata με τοματίνια από τη Σικελία και τιραμισού, συνοδεία ναπολιτάνικου καφέ Borbone, από τα πιο διάσημα γλυκά του κόσμου, ως επιδόρπιο, ενώ θα σερβίρεται ως απεριτίφ ένα κοκτέιλ Americano.
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr