Τα κρασιά από τους αμπελώνες Zuccardi, που βρίσκεται στη Μεντόζα της Αργεντινής, κέρδισαν τα κτήματα από το Μπορντό, την Ιταλία και την Καλιφόρνια!
Πώς να αισθάνονται άραγε φέτος οι Γάλλοι οινοποιοί όταν ο καλύτερος αμπελώνας στον κόσμο είναι αυτός ο ευλογημένος τόπος από την μακρινή Αργεντινή και όχι ένα μυθικό κτήμα από την Βουργουνδία;
Το ξέρατε ότι υπάρχει… υποβρύχιο οινοποιείο; Έχει μεγάλο ενδιαφέρον…
Στην κοιλάδα του Ούτσο στην Μεντόζα και σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, ο Αλμπέρτο Τζουκάρντι είδε αυτό που δεν έβλεπαν οι άλλοι, τη δυνατότητα παραγωγής κρασιού.Το μάτι του δεν τον γελούσε εύκολα. Ήξερε ότι αργά η γρήγορα κάτι καλό θα έβγαινε από εκείνη την σκληρή γη.
Στα βήματα… του κρασιού στην Αργεντινή
Η οικογένειά του είχε μεταναστεύσει από την Ιταλία στην Αργεντινή και ήταν τόσο σίγουρος για τη γη που το 1963 επένδυσε στην αγορά αμπελιών στην κοιλάδα Ούτσο, αρχικά πειρισσότερο για να επιδεικνύει τα αρδευτικά συστήματα που πούλαγε.
Δέκα χρόνια μετά αγόρασε δεύτερο αμπελώνα, στον οποίο μεγαλούργησε ο γιος του Χοσέ, παράγοντας χύμα προϊόν στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ενώ το 1981 ξεκίνησε να εμφιαλώνει τα κρασιά του σε ένα μικρό οινοποιείο.
Αρχικά πουλούσε τα μπουκάλια από πόλη σε πόλη, χωρίς πιθανόν να φαντάζεται ότι οι αμπελώνες του τέσσερις δεκαετίες αργότερα θα αναδεικνύονταν οι καλύτεροι στον κόσμο.
Αυτά είναι τα 10 καλύτερα wine bar στην Ευρώπη -ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό!
Κορυφαίοι πάνω από 500 σομελιέ, οινοποιοί και εδικοί στο luxury travel από όλο τον κόσμο ανέδειξαν τους αμπελώνες Zuccardi ως τους καλύτερους. Αυτό που μάγεψε τους ειδικούς είναι η ωριμότητα αλλά και η φρεσκάδα και η οξύτητα του καρπού, που αντανακλάται εντέλει στο αποτέλεσμα, κάτι που οφείλεται στο κλίμα της περιοχής.
Το οινοποιείο τους είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής, που στεγάζει δύο εστιατόρια, μια μικρή γκαλερί τέχνης και φυσικά τα κελάρια της οικογένειας Zuccardi, με τους ίδιους να τονίζουν ότι εστιάζουν πρωτίστως στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα της παραγωγής.
Οι 6+1 καλύτερες χώρες για οινοτουρισμό στην Ευρώπη!
Τα 6 καλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας!
Είναι η εποχή του κρασιού και εμείς το απολαμβάνουμε και με το παραπάνω, κάνοντας μια βόλτα στα 5+1 καλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας! Εκεί που θα βρούμε την… πηγή του κρασιού!
Η χώρα μας φημίζεται για τα υπέροχα κρασιά της, μοναδικές ποικιλίες από αμπελώνες ανά την επικράτεια που ξεχωρίζουν για τη γεύση, το χρώμα, το άρωμά τους. Στη φθινοπωρινή μας αυτή βόλτα στα γλυκόπιοτα νέκταρ της ελληνικής γης κάνουμε μια στάση σε 6 από τα πιο εντυπωσιακά οινοποιεία της Ελλάδας. Γιατί εμείς στηρίζουμε στο έπακρο τον οινοτουρισμό και όχι μόνο πάμε στα οινοποιεία της Ελλάδας αλλά σας δείχνουμε και τις καλύτερες χώρες για οινοτουρισμό!
Κτήμα Γεροβασιλείου: Μια μέρα στο μουσείο
Μια τεράστια προσωπική συλλογή αντικειμένων κρασιού με 2.600 κομμάτια διαθέτει ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου στον μουσειακό χώρο του κτήματος. Εξίσου μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες και η περιήγηση στα γλυπτά του αμπελώνα, έργα από σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες. Ανάλογα με την εποχή της επίσκεψης θα θαυμάσετε τις εναλλαγές του τοπίου στο αμπέλι και τις αντίστοιχες εργασίες του οινοποιείου. Δοκιμάστε τρέχουσες και σπάνιες παλιές σοδειές κρασιών του Κτήματος με ταιριαστούς γευστικούς συνδυασμούς. (gerovassiliou.gr)
Κατώγι Αβέρωφ: ολοκληρωμένη εμπειρία
Η έντονη γοητεία των χώρων του οινοποιείου διαδέχεται το μεγαλείο της φύσης σε ένα μπαλκόνι που κοιτάζει τις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου. Τη μεγάλη ιστορία και οινική κληρονομιά του Ευάγγελου Αβέρωφ καλείται να διαχειριστεί σήμερα η τρίτη γενιά, συνδυάζοντας το κρασί με τη γαστρονομία. Η διαμονή στην ξενοδοχειακή μονάδα του οινοποιείου, σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον ιδιαίτερης θαλπωρής, ολοκληρώνει την οινοτουριστική εμπειρία. (katogiaveroff.gr)Η πίτα της… τεμπέλας! Εύκολη χανιώτικη μαραθόπιτα στο τηγάνι
Κτήμα Χαριτάτου: Αμπελοοινική παράδοση σε κεφαλονίτικη γη
Στην πατρική γη της Ιωάννας και του Χαρίτου Χαριτάτου στο Ληξούρι συνεχίζουν την αμπελοοινική παράδοση της φαμίλιας και καλλιεργούν γηγενείς ποικιλίες του νησιού. Θα κάνετε έναν μοναδικό περίπατο στη φύση, σε οπωρώνες, ελαιώνες και βοτανικούς κήπους. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε περιορισμένης παραγωγής κρασιά. (haritatosvineyard.com)
Κτήμα Κυρ-Γιάννη: Για δραστηριότητες στη φύση
Οι αμπελώνες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη εκτείνονται στις δύο πλευρές του όρους Βέρμιο και θα σας εντυπωσιάσουν. Αξίζει να επισκεφθείτε το υπόγειο κελάρι, με περισσότερα από 1.000 βαρέλια παλαίωσης, για να μάθετε κάποια από τα μυστικά της γευσιγνωσίας κρασιού.
(kiryianni.gr)
Volcanic Slopes Vineyards: Σε έναν σαντορινιό αμπελώνα
Μπαίνοντας στο υπερσύγχρονο οινοποιείο θα μάθετε ότι εδώ τον 18ο αιώνα φυλασσόταν το κρασί. Μετά την privé ξενάγηση στον σαντορινιό αμπελώνα, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωσίας, αποκλειστικά αφιερωμένη στην ετικέτα Pure, από διαφορετικές χρονιές. (vsvwinery.com)
Οινοποιείο Μανουσάκη: Πολυχώρος γαστρονομίας
Στο πατρικό σπίτι του Θεόδωρου Μανουσάκη θα περιηγηθείτε στην αυλή με τους βοτανόκηπους, στο εστιατόριο με τα υφαντά στα τραπέζια και θα δοκιμάσετε αυθεντικούς κρητικούς μεζέδες. Επιβάλλεται μια γευσιγνωσία στις μεσογειακές αλλά και ντόπιες ποικιλίες που καλλιεργούν λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Βατόλακκο. (manousakiswinery.com)
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: