Καθαρές ζημιές ύψους 2 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2020 κατέγραψε η Lufthansa, εξαιτίας της καθίζησης των ταξιδιών, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα περαιτέρω μέτρα αναδιάρθρωσης θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου.
Οι πωλήσεις γ΄ τριμήνου μειώθηκαν στα 2,7 δισ. ευρώ από 10,1 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους! Το ποσό του αναμενόμενου κόστους αναδιάρθρωσης θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα, όπως ανάφερε.
H Lufthansa που εξασφάλισε κρατική διάσωση ύψους 9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, δήλωσε ότι η ρευστότητά της ανέρχεται στα 10,1 δισ. ευρώ.
Πριν λίγο καιρό η μεγάλος γερμανικός αερομεταφορέας είχε προχωρήσει και στην ανακοίνωση ότι τη σχολή πιλότων
Ο κορονοϊός αλλάζει τα δεδομένα όχι μόνο στα ταξίδια αλλά και στις αεροπορικές εταιρείες που προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο. Έτσι και η Lufthansa αποφάσισε να κλείσει την σχολή πιλότων που διατηρεί στην Βρέμη.
“Για τα επόμενα χρόνια οι αεροπορικές εταιρείες της Lufthansa δεν θα έχουν ανάγκη από νέους πιλότους”, με αυτή την φράση εκπρόσωπος της Σχολής Lufthansa Aviation Training (LAT), που διατηρεί η εταιρεία στην Βρέμη εξήγησε το κλείσιμό της.
Μια χαμένη γενιά πιλότων φαίνεται να δημιουργείται καθώς 700 νέοι που είχαν το όνειρο να πετάξουν στους αιθέρες βρίσκονται θα πρέπει μάλλον να αναζητήσουν άλλον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Ο κορονοϊός και η πανδημία ανά τον κόσμο έχει πλήξει όλες τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες προχωρούν σε μειώσεις προσωπικού αλλά και σε άλλους τρόπους επιβίωσης, όπως delivery γευμάτων αλλά και μετατροπή των αεροσκαφών τους, που είναι καθηλωμένα στο έδαφος, σε εστιατόρια ή καφέ.
Η σχολή της Lufthansa (LAT) ανακοίνωσε ότι όσοι εκπαιδευόμενοι πιλότοι βρίσκονται προ των τελικών εξετάσεων θα συνεχίσουν την εκπαίδευση, ενώ για τους υπόλοιπους η εταιρεία θα αναζητήσει άλλες σχολές για να απορροφηθούν.Τουρισμός: χαμηλώνει ο πήχης για τον Αύγουστο
Το σύνολο των εκπαιδευόμενων πιλότων στην σχολή της Lufthansa είναι περί τους 700, ενώ 170 από αυτούς είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του πτυχίου τους.
Η Lufthansa αποφεύγει την πτώχευση & η Ryanair καταθέτει αγωγή
To Σεπτέμβριο ο γερμανικός κολοσσός προχώρησε σε μεγαλύτερη συρρίκνωση
Η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, αναγκάζεται να προχωρήσει σε μεγαλύτερη συρρίκνωση της λειτουργίας της καθώς ανακοίνωσε την οριστική καθήλωση τουλάχιστον 150 αεροσκαφών της γεγονός που αυτομάτως σημαίνει την αύξηση της κατάργησης θέσεων εργασίας.
Η αεροπορική εταιρεία, που τον περασμένο Ιούνιο συμφώνησε με την γερμανική κυβέρνηση σε πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι “οι προβλέψεις σχετικά με την αεροπορική δραστηριότητα έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ο αριθμός των κρατήσεων μειώνεται διαρκώς μετά το πέρας και της θερινής περιόδου”.
Σύμφωνα με την εταιρεία, αναμένεται η λειτουργία της κατά το τελευταίο τρίμηνο να περιοριστεί στο 20-30% της περσινής χρονιάς, έναντι του 50% που ήταν η αρχική πρόβλεψη, καθώς τα σημάδια ευρωπαϊκής ανάκαμψης που υπήρχαν στην αρχή του καλοκαιριού εξατμίστηκαν λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις.TUI: Πρώτη η Ελλάδα στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Γερμανία!
Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο εξυγίανσης, η Lufthansa πρόκειται να περικόψει το 20% των διευθυντικών θέσεων εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 και να περιορίσει τις κτιριακές της εγκαταστάσεις στην Γερμανία κατά 30%. Μεταξύ των αεροσκαφών που θα καθηλωθούν βρίσκονται κυρίως Α340-600, αλλά και το Α380.
Η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατέγραφε εχθές πτώση της τάξης του 9,6%, έναντι πτώσης 4,1% του δείκτη DAX, ενώ οι απώλειες σε ρευστότητα ανέρχονται σε 500 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα και πρέπει να περιοριστούν τουλάχιστον κατά 100 εκατομμύρια τους χειμερινούς μήνες.
Απίστευτο! Airbus της Lufthansa μετατρέπεται σε έπιπλα και αξεσουάρ!
Wizz Air: Δεν θα μειώσει τις θέσεις εργασίας παρά την μεγάλη οικονομική απώλεια
Η Wizz Air επέμεινε ότι δεν θα μειώσει τις θέσεις εργασίας παρά την απώλεια 243 εκατομμυρίων ευρώ, συνέπεια της πανδημίας του κορoνοϊού .
Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε μείωση κατά 71% στους αριθμούς επιβατών το εξάμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή από 22,1 εκατομμύρια σε 6,5 εκατομμύρια, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν 72%, στα 471 εκατομμύρια ευρώ!
Ανέφερε επίσης ότι έχει ταμειακό υπόλοιπο 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και ήταν σε θέση να ανταποκριθεί όταν βελτιώνονταν οι συνθήκες συναλλαγών.
Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος József Varadi παραδέχτηκε ότι αντιμετώπισε δύσκολους μήνες και προειδοποίησε ότι ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος.
“Κατά τη χειμερινή περίοδο, αναμένουμε ότι οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες με τους συνεχιζόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του Covid-19, καθώς και την εποχική πτώση της ζήτησης για ταξίδια”, είπε ο Varadi και συνέχισε “Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη διαχείριση του κόστους και να προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις θετικές σε μετρητά πτήσεις με μια πειθαρχημένη προσέγγιση προς την ικανότητα.”
Κορονοϊός: Τέλος στις διεθνείς πτήσεις στην Βρετανία από σήμερα Πέμπτη 5/11
Παρά την οικονομική απώλεια και τις δυσοίωνες προοπτικές, τόνισε ότι δεν θα μειώσει τις θέσεις εργασίας: “Παρά τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου αυτού του οικονομικού έτους, έχουμε θέσει τα θεμέλια για μια γρήγορη ανάκαμψη”, είπε χαρακτηριστικά.
ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ, ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Fraport: Ζημιά 537,2 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020!
Οι πολύ αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού μοιάζουν να μην μπορούν καν να περιοριστούν, ειδικά στο ταξιδιωτικό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό η Fraport παρουσίασε ζημιές στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου που έφτασαν τα 537,2 εκατ. ευρώ!
Η εταιρεία τόνισε μάλιστα, πως προετοιμάζεται για μια μακρά ύφεση καθώς το δεύτερο κύμα κορονοϊού πλήττει τις δραστηριότητες αεροδρομίων.
Νέο lockdown σε όλη τη χώρα από το Σάββατο και για 3 εβδομάδες!
«Έχουμε πολύ μακρύ ταξίδι μπροστά μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, Stefan Schulte.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ανακοίνωσε ότι οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 537,2 εκατ. ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη 413,5 εκατ. ευρώ.
Η Fraport τόνισε πως η κίνηση αναμένεται να μειωθεί περισσότερο από 70% στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, στους περίπου 18-19 εκατ. επιβάτες.
Η εταιρεία προβλέπει επίσης ότι τα έσοδα θα μειωθούν περί το 60% αυτό τον χρόνο. Τα EBITDA αναμένεται να υποχωρήσουν κατακόρυφα αλλά παραμένουν ελαφρώς θετικά, κυρίως εξαιτίας των μέτρων μείωσης του κόστους.
Κορονοϊός: Σε ισχύ μερικό lockdown και στην Πορτογαλία!
«Αναμένουμε αυτή τη στιγμή ότι η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το 2021 να φτάσει μόλις 35%-45% του επιπέδου του 2019, εξαιτίας και του πολύ δύσκολου (όπως αναμένεται) πρώτου τριμήνου του 2021», ανέφερε ο Schulte.
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr