Μια πρωτότυπη ιδέα βρίσκει εφαρμογή στη μακρινή Σουηδία, και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία! Τραπέζι για… έναν μόνο πελάτη στη μέση του αγρού προσφέρει εστιατόριο εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.
Με τα προβλήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο στην εστίαση, το lockdown στην Αθήνα πρόσφατα αλλά και στο Παρίσι, όπου έκλεισαν τα καταστήματα, και στη Μαδρίτη και στην Βρετανία, μια γυναίκα από τη Σουηδία σκέφτηκε να προσφέρει δείπνο σε έναν!
Νέα εποχή στην εστίαση
Το εστιατόριο “Bord för en” στη Σουηδία, που στα σουηδικά μεταφράζεται ως “τραπέζι για έναν”, είναι μια ιδέα που προσφέρει μια σόλο γαστρονομική εμπειρία και ταιριάζει στις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού.
Τι προσφέρει αυτή η μοναδική εμπειρία; Ένα τραπέζι. Μια καρέκλα. Ακριβώς στη μέση του σουηδικού αγρού όταν ο καιρός το επιτρέπει! Στην επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου, τονίζεται πως “φυσικά και πρέπει να προσέχετε καθώς ταξιδεύετε αυτόν τον καιρό. Αλλά αν είστε στο δρόμο ή έχετε κάποια υποχρέωση στην περιοχή της Γουέρμλαντ, πρέπει να φάτε. Οπότε για φρέσκο αέρα και γευστικό χειροποίητο φαγητό στην ύπαιθρο προτιμήστε το “εστιατόριο για έναν”!
Κορονοϊός: Δείτε σε ποιες περιοχές στην Ελλάδα παραμένει ανοιχτή η εστίαση
Περίπου 350 χλμ. ανατολικά της Στοκχόλμης, η υπεύθυνη του εστιατορίου έλαβε την ιδέα εν μέσω της πανδημίας και της μεγάλης εξάπλωσης του κορονοϊού αλλά και των μέτρων για κλείσιμο της εστίασης, προσφέροντας ένα γεύμα για έναν στην εξοχή.
Η διαδικασία της κράτησης
Στην ουσία ο πελάτης κλείνει ένα ραντεβού στην σελίδα του εστιατορίου και στη συνέχεια κάθεται στις 7 το απόγευμα στο μοναχικό τραπέζι. Εκεί το φαγητό δεν μεταφέρεται από κάποιον, αλλά τοποθετείται σε ένα καλάθι και φτάνει στον… προορισμό του μέσω μιας τροχαλίας.
Η ιδιοκτήτρια έχει τοποθετήσει εκεί το φαγητό, που παρασκευάζει στην κουζίνα της με φρέσκα τοπικά εποχικά προϊόντα, το οποίο απολαμβάνει στη συνέχεια ο επισκέπτης. Συνολικά προσφέρονται τρία διαφορετικά πιάτα και το ποτό της επιλογής του.
Μόλις ολοκληρωθεί το γεύμα, ο πελάτης χτυπά ένα κουδουνάκι για να πάρει τον λογαρισμό. Η ιδιοκτήτρια αναφέρει ότι το εν λόγω εγχείρημά της έχει μεγάλη επιτυχία, αφού διαρκώς έχει κρατήσεις, ενώ σημασία έχει το γεγονός ότι οι περισσότεροι μοναχικοί πελάτες είναι… άντρες!
Εστιατόριο με αστέρι Michelin σέρβιρε σε ρόδα λούνα παρκ για να τηρηθούν οι αποστάσεις!
Πληττόμενο από τον κορονοϊό ένα εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin στη Βουδαπέστη σέρβιρε σε ρόδα λούνα παρκ για να τηρηθούν οι αποστάσεις και να ανέβουν λίγο οι πωλήσεις!
Το εστιατόριο Costes είναι ένα από τα βραβευμένα με αστέρι Michelin στη Βουδαπέστη, το οποίο την περίοδο προ κορονοϊού είχε μεγάλη λίστα αναμονής στις κρατήσεις του τόσο από ντόπιους όσο και από ξένους.
Έχοντας υποστεί πτώση του κύκλου εργασιών του στην εποχή του κορονοϊού, με τη μείωση των ταξιδιών, τις ακυρώσεις και την εξαφάνιση ξένων τουριστών, το εστιατόριο Costes, διοργάνωσε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας με ορίζοντα την πόλη της Βουδαπέστης από ψηλά, προκειμένου να προσελκύσει πελάτες και να αυξήσει τα οικονομικά του. about:blank
Υψηλή γαστρονομία με υπέροχη θέα στην πόλη
Η ιδέα του ιδιοκτήτη του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου, όπως και το ελληνικό εστιατόριο του Παρισιού όπου οι αδελφοί Μαυρομάτη έμαθαν στους Γάλλους τον ταραμά, ήταν να σερβίρει τους πελάτες σε ρόδα λούνα παρκ, προσφέροντας όχι μόνο νόστιμα πιάτα αλλά και μια μοναδική εμπειρία στον ορίζοντα της Βουδαπέστης.
“Τώρα που δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ούτε στον τροχό (του λούνα παρκ), ούτε στο εστιατόριο λόγω του ότι δεν έχουμε τουρίστες, προέκυψε η ευκαιρία να το κάνουμε αυτό”, ανέφερε σχετικά.
Δείτε την καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο! Η μοναδική με τρία αστέρια Michelin!
Με τον τρόπο αυτό πέτυχε να διατηρηθούν οι αποστάσεις, αφού η ρόδα είναι ιδανική περίπτωση καθώς έχει ξεχωριστές καμπίνες, και οι επισκέπτες να είναι ασφαλείς, απολαμβάνοντας νόστιμα πιάτα και υπέροχη θέα.
Το κόστος για ένα τέτοιο γεύμα κυμάνθηκε περίπου στα 130 ευρώ το άτομο για 4 πιάτα, ενώ οι θέσεις εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες μέρες. Ας μην ξεχνάμε μάλιστα πως οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους για να διασκεδάσουν με ασφάλεια, όπως στην πτήση της Qantas στο πουθενά.
Δείτε το εστιατόριο 5 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, με θέα στον βυθό!
“Ήταν μια σπάνια γαστρονομική απόδραση εν μέσω πανδημίας! Σχεδιάζουμε να το επαναλάβουμε την άνοιξη”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως οι επιχειρηματίες εφευρίσκουν διάφορους τρόπους για να μη βάλουν λουκέτο, όπως αυτό που σκέφτηκε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι, μετατρέποντας την πισίνα του σε… εστιατόριο!
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr
- Το λονδρέζικο εστιατόριο που μοιάζει πραγματικά με φαρμακείο
- Εmily in Paris: Πώς η δημοφιλής σειρά του Netflix απογείωσε ένα εστιατόριο στο Παρίσι!
- Under: Εστιατόριο 5 μέτρα κάτω από τη θάλασσα! Με θέα τον βυθό!