Το “Emily in Paris” είναι μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix και μοιράζεται πλέον τη δημοφιλία της με ένα εστιατόριο στο Παρίσι το οποίο κυριολεκτικά απογειώθηκε!
Πλήθος κόσμου σταματά έξω από το ιταλικό εστιατόριο Terra Nerra, στην οδό Fossés Saint-Jacques, στο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού, προκειμένου να φωτογραφηθεί μπροστά από τη διάσημη πλέον κόκκινη είσοδό του. Ο λόγος;
Είναι το εστιατόριο που η Έμιλι ανταλλάσσει το πρώτο της φιλί με τον Γκάμπριελ, τον γείτονα με τον οποίο είναι κρυφά ερωτευμένη, σύμφωνα με το στόρι της σειράς του Netflix, που βγήκε στον αέρα στις 2 Οκτωβρίου.
Το στόρι της σειράς που απογείωσε το παρισινό εστιατόριο
Η σειρά αφηγείται την ιστορία της Έμιλι , μιας νεαρής Αμερικανίδας από το Σικάγο (την ενσαρκώνει η Λίλι Κόλινς, κόρη του Φιλ Κόλινς), που μετακομίζει ξαφνικά στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και στο πρώτο επεισόδιο γνωρίζει τον γείτονά της και σεφ του συγκεκριμένου ρεστοράν, τον Γκάμπριελ.
Το παρισινό εστιατόριο, που αν και δεν είναι από τα βραβευμένα του Παρισιού, παίζει κεντρικό ρόλο στη σειρά του Netflix, με αποτέλεσμα η δημοτικότητά του να έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Οι ιδιοκτήτες ελπίζουν να μειώσουν τη χασούρα από την πανδημία του κορονοϊού, βέβαια, αυτό, πριν από το κλείσιμο του Παρισιού για έναν μήνα. Αν και όπως λένε, είναι αισιόδοξοι για το μέλλον.
Το εξαιρετικό μενού του εστιατορίου
Με την επιτυχία της σειράς του Netflix, το εστιατόριο δέχεται πλέον και πελάτες μικρότερης ηλικίας, που απολαμβάνουν την ιταλική του κουζίνα, σε αντίθεση με ό,τι βλέπουμε στο Netflix. Από τα βασικά πιάτα του μενού, οι εκπληκτικές μακαρονάδες, το πατέ αλλά και συνταγές με ψάρια από τη Σικελία μέχρι «εσκαλόπ αλά μιλανέζ».
Και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η περίφημη “μοσχαρίσια tagliata της Emily”, ένα φιλέτο που συνοδεύεται από ρόκα, παρμεζάνα και σος βινεγκρέτ από μπαλσάμικο της Modena.
Είναι το κύριο γεύμα του «μενού Emily», που περιλαμβάνει ως ορεκτικά τυρί burrata με τοματίνια από τη Σικελία και τιραμισού, συνοδεία ναπολιτάνικου καφέ Borbone, από τα πιο διάσημα γλυκά του κόσμου, ως επιδόρπιο, ενώ θα σερβίρεται ως απεριτίφ ένα κοκτέιλ Americano.
Κι επειδή αγαπάμε την ιταλική κουζίνα ας κάνουμε ένα νοητό ταξίδι σε ένα εξαιρετικό εστιατόριο στη Μύκονο με… αέρα Τοσκάνης!
Bandanna Mykonos: Επέστρεψε στο νησί και σερβίρει αυθεντική τοσκανική κουζίνα!
Μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους (όλοι θυμούνται το εστιατόριο επί σειρά ετών στον Καλαφάτη), η μεγάλη ζήτηση “έπεισε” τον διάσημο Ιταλό chef Gian Luca Barlucchi να επιστρέψει στη Μύκονο και μαζί με την σταθερή και δοκιμασμένη ομάδα του να μας υποδεχτεί ξανά στο Bandanna Mykonos Restaurant & Pizzeria, αυτή τη φορά σε έναν νέο, εξαιρετικό χώρο με ζεστό και άνετο περιβάλλον κατά μήκος του δρόμου λίγο πριν την Άνω Μερά.
Σε αυτόν τον χώρο λοιπόν, φέρνει ένα πλούσιο μενού με νοστιμότατα κρέατα, θαλασσινά και ζυμαρικά Τοσκάνης.
Το γεύμα ξεκινάει με απολαυστικά ορεκτικά, τα οποία ακολουθούν γευστικά main courses και ολοκληρώνεται με αξέχαστα επιδόρπια (συμπεριλαμβανομένου του περίφημου Calzone Dolce). Συνταγή express: Δοκιμάστε νοστιμότατες πένες με μπέικον και πέστο σε χρόνο dt!
Ήταν μια πολυαναμενόμενη και όμορφη επιστροφή στο νησί … που δεν πρέπει να χάσει κανείς είτε από τους παλιούς επισκέπτες είτε από τους νέους!
Στο Bandanna Mykonos μαζί με το θεσπέσιο φαγητό θα απολαύσετε ωραία μουσική γύρω από όμορφους ανθρώπους και θα διασκεδάσετε μαζί τους στον κομψό χώρο στη νέα τοποθεσία!
Όλα τα γεύματά είναι επίσης διαθέσιμα για Take Away.
Benvenuti!
Δείτε τις φωτογραφίες…
Info Ανοιχτά καθημερινά από τις 12:00
Μύκονος, Τ. +30 22890 71800, www.bandanna.it
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr