Η Ισπανία, η αγαπημένη χώρα της Μεσογείου είναι διάσημη για πολλά. Μερικά από αυτά είναι το ζεστό ταμπεραμέντο, τους φιλικούς ανθρώπους, την αγάπη για το ποδόσφαιρο και, φυσικά, την υπέροχη κουζίνα της! Και τι καλύτερο τώρα που καλοκαίριασε από ένα λαχταριστό πιάτο από τη διασημότερη συνταγή της Ισπανίας; Εμείς βρήκαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για παέγια (που έχει τις ρίζες της στη Βαλένθια) για να φτιάξετε στο σπίτι σας και να ταξιδέψετε νοερά στην Ισπανία!
Δείτε και Βαλένθια: 10 λόγοι που θα σας κάνουν να την αγαπήσετε!
Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την παέγια
Υλικά
1 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα και θυμάρι
300 γραμ. ρύζι για ρυζότο (π.χ. αρμπόριο) ή για παέγια (αν βρείτε)
3 κ. σούπας λευκό κρασί (προαιρετικά)
300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονσέρβα ή φρέσκιες)
2 σκ. σκόρδο
900 ml ζωμός κοτόπουλο
1 πρέζα σαφράν
400 γραμ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμαράκια ή μοσχιοί φρέσκα ή κατεψυγμένα)
χυμό από μισό λεμόνι, το άλλο μισό κομμένο στα 4
1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι κι αφήνετε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν, έπειτα την πάπρικα, το ρύζι, το θυμάρι και το σαφράν & αφήστε να βράσουν για 1 λεπτό κι έπειτα ρίξτε το λευκό κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί, προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το σκόρδο και το ζωμό κότας.
- Ρίξτε αλατοπίπερο και αφήστε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά χωρίς να το καλύψετε. Ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να έχει ακόμα υγρά.
- Προσθέστε το χυμό από λεμόνι, τον κομμένο μαϊντανό και τις φέτες από λεμόνι και σερβίρετε όπως είναι μέσα στο τηγάνι.
Extra tips:
- Κόψτε σε φέτες τσορίθο (chorizo) ή κάποιο άλλο λουκάνικο της επιλογής σας, τηγανίστε ελαφρά μέχρι να ροδίσει κι όταν το ρύζι έχει μαλακώσει, προσθέστε στο τηγάνι.
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ελιές, μια μικρή κονσέρβα καλαμπόκι ή/και αρακά.
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr: