Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, 2024
19.2 C
Athens
HomeΚόσμοςΠώς μαγειρεύουν το... αυγό σε όλο τον κόσμο!

Πώς μαγειρεύουν το… αυγό σε όλο τον κόσμο!

Παρόλο που οι τηγανίτες και οι βάφλες είναι ωραία για πρωινό, δύσκολα μπορεί κάτι να συναγωνιστεί το συνδυασμό των αυγών με το μπέικον, εκτός, ίσως από κάποια από τα ακόλουθα φαγητά με βάση το αυγό. Και παρόλο που δεν τρώγονται για πρωινό, αξίζουν μια δοκιμή!

Ελλάδα: Σούπα αυγολέμονο

Το αυγό φυσικά δεν είναι εμφανές, αλλά όπως ξέρετε αυτή η μαμαδίστικη σούπα φτιάχνεται και από αυγό. Ο ζωμός από κοτόπουλο αναμιγνύεται με τα χτυπημένα αυγά, το χυμό λεμονιού και το ρύζι και μετατρέπονται σε μια λαχταριστή κρέμα. Προσθέστε βραστό κοτόπουλο, λαχανικά, ή τυρί!

- Advertisement -

Ηνωμένο Βασίλειο: Σκωτσέζικα αυγά

Παρόλο που αυτό το φαγητό λέγεται “σκωτσέζικα αυγά”, είναι διάσημο σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα (σκληρό) βραστό αυγό τυλίγεται με λουκάνικο, πανάρεται με ψίχα ψωμιού και τηγανίζεται ή ψήνεται. Τρώγεται σαν σνακ ή με φαγητό και είναι μια μικρή γευστική έκρηξη!

Σρι Λάνκα: φωλιά από αυγά

Βουτήξτε στη λαχταριστή φωλιά αυγών, ένα αγαπημένο φαγητό του δρόμου στη Σρι Λάνκα που συνδυάζει μια λεπτή τηγανίτα και ένα αυγό. Η τηγανίτα φτιάχνεται από ρυζάλευρο και το γάλα καρύδας διατηρεί το σχήμα μπωλ, ενώ ένα αυγό μαγειρεύεται μέσα στη φωλιά, κάνοντάς το ένα νόστιμο γεύμα στο χέρι.

Κίνα: Τα…αιωνόβια αυγά

Ανακαλύψτε την κινεζική λιχουδιά του αιωνόβιου αυγού, που έχει θαφτεί σε χρυσούς τάφους αυτοκρατόρων για εκατοντάδες χρόνια…φυσικά αστειευόμαστε. Αυτά τα αυγά είναι όντως μπαγιάτικα, θάβονται και συντηρούνται σε ένα μείγμα από αλάτι, ασβέστη, τσόφλια ρυζιού και στάχτη, παίρνοντας μια ζελεδένια υφή και αλμυρή γεύση. Τρώγεται με κοτόπουλο, πάπια, και λέγεται pidan.

Ιαπωνία: Ταμαγκογιάκι

Ανακαλύψτε την αφράτη, σούσι εκδοχή της ομελέτας. Στρώσεις από μαγειρεμένο αυγό έχουν τυλιχτεί, περιέχοντας κάποιες φορές τυρί, λαχανικά ή ακόμα και βρώσιμα λουλούδια. Μαγειρεύονται μέσα σε ένα ορθογώνιο τηγάνι, χαρίζοντας τους το χαρακτηριστικό σχήμα.

Ισραήλ: Σακσούκα

Ντομάτες, κρεμμύδια, καυτερές πιπεριές και κύμινο μαζί με μια ποικιλία μπαχαρικών συνθέτουν τη σακσούκα, αλλά τα μελάτα αυγά μέσα στη νόστιμη σάλτσα είναι αυτό που το κάνει κανονικό γεύμα. Απολαμβάνεται κάθε ώρα της ημέρας.

Γαλλία: Κροκ Μαντάμ

Το Κροκ Μεσιέ είναι ένα διάσημο πιάτο, και σίγουρα όποιος έχει επισκεφτεί τη Γαλλία το έχει δοκιμάσει, αλλά η θηλυκή εκδοχή του, το Κροκ Μαντάμ, έχει μια τσαχπινιά, αφού πάνω στο τοστ με ζαμπόν και τυρί, προστίθεται ένα τηγανιτό αυγό. Συνοδέψτε τον καφέ σας με αυτό το λαχταριστό σνακ.

Τυνησία: Μπρικ

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας ή μαχαιροπίρουνο για να απολαύσετε αυτή την ελαφριά, αφράτη ζύμη που έχει τυλιχτεί γύρω από ένα ολόκληρο αυγό, με τόνο, χαρίσσα και κρεμμύδι, έχει τηγανιστεί και πασπαλιστεί με τυρί. Είναι ένα σχετικά βαρύ πιάτο, με υπέροχη όμως γεύση. Κάποιος φορές τυλίγεται σε τρίγωνο σχήμα, άλλοτε σαν μπουρίτο, το σίγουρο είναι ότι αποτελεί πλήρες γεύμα.

Μεξικό: Αγροτικά αυγά ή αλλιώς…huevos rancheros!

Το λαχταριστό scramble αυγών γεννήθηκε στα αγροκτήματα της μεξικανικής επαρχίας, εξ’ου και το ρουστίκ όνομά του! Τα τηγανιτά αυγά τοποθετούνται πάνω σε πίτες από καλαμπόκι, με σάλτσα, αβοκάντο, ρύζι και κόκκινα φασόλια. Από ό,τι φαίνεται οι Μεξικανοί αγρότες έτρωγαν αβοκάντο πριν γίνει της μόδας, γι’ αυτό και το φτιάχνουν καλύτερα!

Φιλιππίνες: Μπαλούτ

Υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση σχετικά με αυτό το πιάτο, αφού ουσιαστικά πρόκειται για αναπτυσσόμενο έμβρυο πάπιας πριν εκκολαφθεί. Το γονιμοποιημένο αυγό βράζεται μόλις το έμβρυο έχει φτάσει στο κατάλληλο στάδιο, και τρώγεται από το κέλυφος. Κάποιοι το θεωρούν θεραπεία για το hangover, άλλοι λένε ότι είναι αφροδισιακό, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι νόστιμο.

Αιθιοπία: Ντόρο Ουάτ

Ανάψτε τα αίματα με αυτό το πιάτο, που είναι ένα είδος υπέροχα καυτερού στιφάδου, κυρίως με λαχανικά. Αρνί, μοσχάρι ή κοτόπουλο μπορούν να προστεθούν, αλλά το σίγουρο είναι ότι περιέχει ολόκληρα βρασμένα αυγά, σιγομαγειρεμένα για το μάξιμουμ της γεύσης. Τρώγεται με ένα μπολ injera, ένα είδος λεπτής τηγανίτας από teff, ένα είδος δημητριακών.

Ιταλία: La Stracciatella

Για να γιορτάσετε το Πάσχα χρειάζεστε σίγουρα δυο πράγματα: λαγούς και αυγά. Στην Ιταλία το πιάτο αυτό αποτελεί το ορεκτικό του Πασχαλινού τραπεζιού. Πρόκειται για μια υπέροχη σούπα από ζωμό κοτόπουλο, καρότα και σέλερι, και τα αυγά προστίθενται και βράζουν μέσα στη σούπα. Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και μια πρέζα μοσχοκάρυδο, και απολαύστε αυτή την υπέροχη Ιταλική γεύση!

Ινδία: Αυγά με Κάρυ

Αυτή η νόστιμη νότα στο ινδικό πράσινο τσίλι μετατρέπει τα αυγά σε παραδοσιακό φαγητό. Το πιάτο αυτό είναι η vegetarian εκδοχή, με κρεμμύδι, ντομάτα, ποικιλία μπαχαρικών ή άλλων λαχανικών. Σε αντίθεση με τη σακσούκα, τα αυγά με κάρυ δε βράζονται μέσα στο κάρυ, αλλά βράζονται από πριν και τοποθετούνται στο πιάτο αφού έχουν ξεφλουδιστεί.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,128LikesLike
88,955 FollowersFollow
180,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ