Η Μπολόνια, η πρωτεύουσα της βορειοανατολικής περιφέρειας Εµίλια Ροµάνια, αν και µοιάζει µε χαµένο στοίχηµα χωρίς τις γόνδολες της Βενετίας, τα αρχαία αξιοθέατα της Ρώµης και τις γκαλερί της Φλωρεντίας, εντούτοις θεωρείται πανηγυρικά ο γαστρονοµικός παράδεισος της Ιταλίας.
Η «πατρίδα» όµως της µακαρονάδας µπολονέζ δεν µπορεί να µην ξεχωρίζει και για τα εστιατόριά της, όπου θα γευτείτε εξαιρετικές ιταλικές συνταγές, µε καλύτερη σπεσιαλιτέ το ραγού α λα µπολονέζ.
Πάμε να δούμε τα καλύτερα μέρη για φαγητό στη Μπολόνια!
Trattoria Bertozzi
Η καλύτερη παραδοσιακή τρατορία της Μπολόνια (15′ από το κέντρο). Προσοχή όµως, επειδή υπάρχουν ελάχιστα τραπέζια, η κράτηση είναι must. Ότι και να διαλέξετε από το µενού, ακόµα και µε κλειστά µάτια, αλλά εµείς προτείνουµε το πιάτο µε τα µακαρόνια- βίδες. Plus, η µεγάλη λίστα κρασιών. (Via Andrea Costa 84/2/D, 40134, www.trattoriabertozzibologna.it)
All’ Osteria Bottega
Φιλικό και εγκάρδιο σέρβις, το φαγητό εξαιρετικό και καλοµαγειρεµένο και µια ενηµερωµένη λίστα κρασιών. Τι άλλο θέλει κάποιος από ένα εστιατόριο; Το Osteria καταφέρνει να παρουσιάζει γεύσεις από την µεγάλη παράδοση της µπολονέζικης κουζίνας µε επιµονή και µεράκι. Δοκιµάστε περιστέρι µαγειρεµένο σε κρασί. (Via Santa Caterina, 51, Facebook: Osteria Bottega)
Oltre
Αν θέλετε ένα δείγµα µιας σύγχρονης trattoria, τότε ήρθατε στο κατάλληλο µέρος. Ο χώρος ενθουσιάζει το µάτι: θυµίζει lounge αεροδροµίου των ‘50s και χωρίζεται σε τρία µέρη-lounge, µπαρ και εστιατόριο. Η κουζίνα είναι «παραδοµένη» στην παράδοση και τα φρέσκα ζυµαρικά από µια τοπική επιχείρηση. Όταν περάσετε το κατώφλι του µαγαζιού, παραδοθείτε στη µαγεία των τορτελίνι in brodo… Είναι τόσο νόστιµο, όσο ακούγεται!
(Via Augusto Majani, 1, www.oltrebologna.it, FB: Oltre.)
Ristorante Da Cesari
Ούνα ράτσα, ούνα φάτσα… Στην οικογενειακή αυτή επιχείρηση, υπάρχει µια µαµά στην κουζίνα η οποία προετοιµάζει φρέσκα ζυµαρικά και άλλες ντελικάτες παραδοσιακές γεύσεις. Ο γιος της mama, «τρέχει» το εστιατόριο µε πάθος και ευγένεια. Θριαµβευτής εδώ είναι η pasta, και ειδικά το τορτελίνι µε ρικότα και φρεσκοκοµµένη τρούφα, αλλά και η πανακότα φτιαγµένη µε παραδοσιακό τρόπο. (Via de’ Carbonesi, 8, www.da-cesari.it)
Cremeria Santo Stefano
Τι κι αν η Ρώµη και η Φλωρεντία τραβούν όλη την προσοχή για το ιταλικό παγωτό, η Μπολόνια αξίζει και εκείνη τα εύσηµα αν και διαθέτει µικρότερη ποικιλία από γεύσεις. Ο πελάτης εδώ γεύεται παγωµένες λιχουδιές µε old-fashioned τρόπο, µέσα σε έναν άνετο και κοµψό χώρο. Ιδιοκτήτης, ένας µάστερ του gelato και σοκολατοποιός Mattia Cavallari ο οποίος κάνει απλά µαγικά. (Via Santo Stefano, 70, Facebook: Cremeria Santo Stefano)
Πηγή: Icons Travellers
Διαβάστε επίσης: