Ο σεφ με αστέρι Michelin Nicola Dinato παρουσίασε ένα πιάτο με το όνομα «τηγανητός αέρας» στο εστιατόριο Feva στην πόλη Καστελφράνκο Βένετο της Ιταλίας. Το μοναδικό πιάτο έγινε διάσημο σε χρόνο ρεκόρ σε όλο τον κόσμο κυρίως λόγο του ονόματος του.
Το πιάτο, γνωστό στα ιταλικά ως “Aria Fritta”, έχει σχεδιαστεί για να θυμίζει στους πελάτες την εμπειρία του να βρίσκονται σε ένα βουνό και να αναπνέουν φρέσκο αέρα.
Στην πραγματικότητα ο “τηγανητός αέρας” φτιάχνεται με φλούδα ταπιόκας η οποία πρώτα βράζεται, μετά ψήνεται και στο τέλος τηγανίζεται. Αφού στεγνώσει για αρκετή ώρα, για να φύγει το λάδι, γεμίζεται για περίπου 10 λεπτά με αέριο όζοντος.
Οι σεφ λένε ότι η διαδικασία όχι μόνο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, αλλά θυμίζει τον καθαρό αέρα που αναπνέουμε σε σημεία με υψηλό υψόμετρο. Στη συνέχεια προσθέτουν στο πιάτο μπλε αλάτι, που αντιπροσωπεύει τον ουρανό, το τοποθετούν πάνω σε μαλλί της γριάς και σερβίρεται με σπόρους μαιντανού, σέσκλου και chia!
Δείτε το πιάτο στο παρακάτω βίντεο:
Διαβάστε επίσης: Τα 15 διάσημα φαγητά που πρέπει να δοκιμάσεις μόλις επισκεφτείς αυτές τις χώρες!