Μια νέα “πράσινη” πόλη νοτιοανατολικά της Ινδίας, που χτίζεται κυριολεκτικά από το μηδέν κατά μήκος του ποταμού Κρίσνα, φιλοδοξεί να μετατρέψει μια έκταση 217 τ.χλμ. αγροτικής γης σε υπερσύγχρονο αστικό κέντρο. Θα λέγεται Αμαραβάτι θα κοστίσει 6,5 δισ. ευρώ και το 60% της πόλης θα καλύπτεται από πράσινο και νερό, ενώ ηλιακά πάνελ στις στέγες των κτιρίων θα τροφοδοτούν με ενέργεια όλη την πόλη.
Το Αμαραβάτι θα είναι η νέα “πράσινη πρωτεύουσα” της Άντρα Πράντες, μίας από τις 28 ομόσπονδες πολιτείες που συγκροτούν σήμερα την Ινδία. Οι εμπνευστές της νέας “αστικής ουτοπίας” υποστηρίζουν πως φιλοδοξούν το Αμαραβάτι να επαναπροσδιορίζει την αστική ζωή στη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου, όπου η ιερότητα συνυπάρχει με την αναρχία.
Του πρότζεκτ ηγείται το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster & Partners που υπόσχεται μια “πράσινη ρεαλιστική ουτοπία”. Αναμένεται δε να παραδώσει τα νέα κυβερνητικά κτίρια μέχρι το 2021, ενώ μέχρι τα τέλη του 2019 θα εχoυν ολοκληρωθεί όλα τα έργα υποδομής. Αξιοσημείωτο είναι πως σε αυτή την “αστική ουτοπία” θα παρέχεται υγειονομική περίθαλψη και παιδεία σε όλους τους κατοίκους.
Διαβάστε ακόμα: Ανακαλύψτε την Ζανζιβάρη: Ένα κομμάτι από τον παράδεισο!