Μια πεντανόστιμη συνταγή με φακές και ντοματίνια.
Υλικά
200 γρ. φακές
150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο στα τέσσερα
2 φύλλα δάφνης
Ελιές χωρίς τα κουκούτσια
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό Ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε ακόμα: Η καλύτερη τουριστική χρονιά, φέτος για τη Μήλο
Εκτέλεση
Αρχικά βράζετε τις φακές, ενώ ρίχνετε μέσα στο νερό που βράζουν τη δάφνη, το σκόρδο, και το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμες (δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ), τις σουρώνετε και τις βάζετε σε ένα μπολ.
Διαβάστε ακόμα: CULTURAL WALKS: 10+1 αξιοθέατα που θα πρέπει να δείτε στη Θεσσαλονίκη
Ρίχνετε το λάδι, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και βάζετε το μπολ στο ψυγείο, για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια βγάζετε και ρίχνετε τα τοματίνια, τις ελιές και τους κύβους φέτας. Ανακατεύετε απαλά και ολοκληρώνετε, ρίχνοντας το μαϊντανό και το δυόσμο.
Δοκιμάζετε και ανάλογα, αποφασίζετε εάν θέλετε να προσθέσετε κάτι ακόμα (π.χ. περισσότερο πιπέρι, λάδι, τυρί, ή μυρωδικά