Θέλετε να φτιάξετε τη δική σας τούρτα αμυγδάλου;
Αν ναι, τότε ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω συνταγή.
Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη που θα…ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας.
Δείτε τα βήματα
Υλικά συνταγής
Για τη τούρτα:
3 παντεσπάνια βανίλιας, έτοιμα από το σούπερ μάρκετ
2 συσκευασίες φυτική σαντιγί
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Τα πασίγνωστα νησάκια της Ιτέας- Γιατί ξεχωρίζει ο Άγιος Δημήτριος
500 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Για το σιρόπι:
1⅓ φλ. τσαγιού νερό
2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Από την Ισπανία μέχρι την Αγγλία- Δείτε τα πιο όμορφα χωριά του πλανήτη
Για το σιρόπι: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη, το σκεπάζετε με το καπάκι του και το βράζετε, σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λ από τη στιγμή που θα κοχλάσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε τις σταγόνες πικραμύγδαλου (προαιρετικά) και ανακατεύετε. Αφήνετε το σιρόπι σας στην άκρη μέχρι να έλθει η ώρα να το χρησιμοποιήσετε.
Για τη τούρτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τις 2 συσκευασίες φυτική σαντιγί και τις χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 7 λ περίπου ή μέχρι αφρατέψει καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ να ομογενοποιηθούν. Βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα ή μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το φιλέ αμυγδάλου και τα καβουρδίζετε (ως έχουν, χωρίς λιπαντική ουσία), σε μέτρια φωτιά, με προσοχή να μην σας καούν γιατί “αρπάζουν” εύκολα.
Για τη συναρμολόγηση: Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το σιροπιάζετε, κουταλιά-κουταλιά, με το 1/3 από το σιρόπι (χωρίς να το μουλιάσετε). Απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας σαντιγί-ζαχαρούχου και πασπαλίζετε με λίγα αμύγδαλα.
Επαναλαμβάνετε με στρώση με το δεύτερο παντεσπάνι, κρέμα και αμύγδαλα. Στη κορυφή βάζετε το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτετε όλη τη τούρτα, την επιφάνεια και τα πλαϊνά, με τη κρέμα σαντιγί-ζαχαρούχου. Τέλος καλύπτετε τη κρέμα με το φιλέ αμυγδάλου και βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί.
ΠΗΓΗ: sintayes.gr