Είναι μια από τις μεγαλύτερες γάτες του κόσμου, έτσι θα έχεις σκεφτεί ότι είναι ορισμός μιας λεοπάρδαλης που θα πετάει γύρω από την σαβάνα της Κένυας.
Αλλά όπως αποδεικνύει αυτή η φωτογραφία, δεν είναι τόσο εύκολο να ξεχωρίσεετε το καλά καμουφλαρισμένο αρπακτικό από το περιβάλλον του.
Η εικόνα καταγράφηκε από τον φωτογράφο της άγριας φύσης Ingo Gerlach σε περιοδεία στο Εθνικό Πάρκο Maasai Mara στην Κένυα.
Οι λεοπαρδάλεις βρίσκονται σε ολόκληρη την Κένυα ενώ ο αριθμός τους έχει κυμανθεί τα τελευταία χρόνια, δεν απειλούνται από τη λαθροθηρία ή την καταστροφή των οικοτόπων ειδών όπως τα λιοντάρια.
Παρά τους ενήλικες που ζυγίζουν μέχρι 100 κιλά, οι λεοπαρδάλεις είναι στην πραγματικότητα το μικρότερο από τα μεγάλα είδη γάτας και οι περισσότερες από τις τακτικές κυνηγιού τους έχουν σχεδιαστεί για να τους αποτρέψουν από το δρόμο των μεγαλύτερων ξαδέλφων τους.
Οι λεοπαρδάλεις είναι μοναχικά ζώα, σε αντίθεση με τα λιοντάρια, και κυνηγούν σε μεγάλο βαθμό τη νύχτα για να αποφύγουν τον ανταγωνισμό με τον αποκαλούμενο βασιλιά της ζούγκλας.
Λόγω του μικρού τους μεγέθους, συχνά θα μεταφέρουν την λεία τους πάνω σε ένα δέντρο για να αποφευχθεί η κλοπή τους από άλλα αρπακτικά, γεγονός που μας δέιχνει μια ιδέα πού μπορεί να βρίσκεται αυτή η λεοπάρδαλη.
Εξαιρετικές εκδρομές με το αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο
Είναι παρόμοια σε εμφάνιση με τα τζάγκουαρς, αλλά είναι μικρότερα και έχουν λιγότερη μυϊκή δύναμη. Δεν έχουν επίσης μια κουκίδα στο κέντρο των κηλίδων τους, που είναι το σήμα κατατεθέν ενός τζάγκουαρ.
Είναι μάλλον απίθανο τα δύο είδη να μπερδευτούν στο φυσικό περιβάλλον, καθώς δεν μοιράζονται έναν βιότοπο.
Οι λεοπαρδάλεις ζουν κυρίως στα νότια μέρη της Αφρικής και σε διασκορπισμένες κοινότητες σε όλη την Ασία, το Πακιστάν και τη Μαλαισία, ενώ τα τζάγκουαρ ζουν στην Αμερική.
Οι λεοπαρδάλεις μπορούν να εντοπιστούν σε ολόκληρη την Κένυα, αλλά υπάρχουν συγκεντρωμένες και στα εθνικά πάρκα Maasai Mara και Samburu.
Ο καλοκαιρινός παράδεισος της Ελλάδας απέχει μόνο… 124 σκαλοπάτια
Όπως συμβαίνει με πολλούς από τους μεγαλύτερους θηρευτές της Αφρικής, ο αριθμός τους αυξάνεται δραματικά γύρω από τη μεταναστευτική περίοδο του wildebeest καθώς ακολουθούν την αγέλη, ελπίζοντας να απομακρύνουν τους περιπλανώμενους.
Ο Igor Gerlach είναι φωτογράφος από το 1974 και άρχισε να φωτογραφίζει την άγρια ζωή το 1976. Από τότε έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία και δημοσίευσε εκατοντάδες εικόνες, τόσο σε βιβλία όσο και σε εθνικές εφημερίδες.
πηγή: dailymail.com