Απευθύνονται στους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ικανοποιούν κάθε γευστική επιθυμία. Τα πιο ακριβά σνακ του κόσμου βρίσκονται στα καλύτερα ξενοδοχείου της υφηλίου και κοστίζουν μια περιουσία.
Από το μπέγκελ με βρώσιμο χρυσό που κοστίζει 1.000 δολάρια μέχρι την παγωμένη σοκολάτα των 25.000 δολαρίων, τα ακριβότερα σνακ του κόσμου απευθύνονται μόνο σε φουσκωμένα πορτοφόλια.
Το μπέιγκελ των 1.000 δολαρίων – Ξενοδοχείο The Westin, Νέα Υόρκη
Αποτελείται από κρέμα τυριού με λευκή τρούφα και λίγα φύλλα βρώσιμου χρυσού. Ο σεφ Frank Tujague συμπεριέλαβε το πιο ακριβό μπέιγκελ της Νέας Υόρκης στο μενού του ξενοδοχείου The Westin New York στην περίφημη Times Square.
Παγωμένη σοκολάτα 25.000 δολαρίων – Serendipity 3
Το εστιατόριο Serendipity 3 της Νέας Υόρκης προσφέρει το ακριβότερο επιδόρπιο που γνωρίζουμε. Το «Frrrozen Haute Chocolate» κοστίζει 25.000 δολάρια και φτιάχνεται από 28 εξωτικά είδη κακάο, 14 από τα οποία είναι από τα πιο σπάνια στον κόσμο και περιέχει την πιο ακριβή τρούφα στον κόσμο (Madeline au Truffle). Επίσης, «στολίζεται» με 5 γραμμάρια βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων και τρώγεται με ένα κουτάλι-κόσμημα αξίας 14.000 δολαρίων. Συνοδεύεται ακόμη από ένα διαμαντένιο μπρασελέ… το οποίο μπορεί να βρει κανείς στον πάτο του μπολ, αφού απολαύσει το γλυκό του. Το κουτάλι και το μπρασελέ… μένουν φυσικά με τον πελάτη.
Τάσος Δούσης: 5 χρυσά tips για να μην χάσετε ποτέ την βαλίτσα σας ότι και αν γίνει…
Η ομελέτα των 1.000 δολαρίων – Le Perker Meridien
Το Le Parker Meridien της Νέας Υόρκης και το Parker Palm Springs προσφέρουν στους εκλεκτούς πελάτες τους την πιο ακριβή ομελέτα στον κόσμο. Λέγεται «Zillion Dollar Frittata» και στοιχίζει 1.000 δολάρια. Φτιάχνεται από έξι αυγά, αστακό και χαβιάρι Sevruga.
Το μαρτίνι των 10.000 δολαρίων – Algonquin Hotel
Το μαρτίνι που αντί για ελιά έχει ένα διαμάντι βρίσκεται στο ξενοδοχείο Algonquin Hotel της Νέας Υόρκης και στοιχίζει 10.000 δολάρια. Για να το πιείτε φροντίστε να έχετε κάνει την παραγγελία σας 72 ώρες νωρίτερα.
Το μπέργκερ των 5.000 δολαρίων – The Mandalay Bay Resort & Casino
Ο σεφ Hubert Keller δημιούργησε το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο, το οποίο στοιχίζει 5.000 δολάρια. Φτιάχνεται από βόειο κρέας Wagyu, τρούφα και φουά γκρα και σερβίρεται μέσα σε ψωμάκι μπριός. Περιλαμβάνει ακόμη καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητά μανιτάρια και φυσικά, συνοδεύεται από τσιπς.