Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.7 C
Athens
HomeEditorialsΟ Τάσος Δούσης συμβουλεύει: Τι να προσέχετε για να μην την πατήσετε...

Ο Τάσος Δούσης συμβουλεύει: Τι να προσέχετε για να μην την πατήσετε μέσα σε ξενοδοχεία και αεροπλάνα!

Τι δεν πρέπει να κάνετε σε αεροπλάνα και ξενοδοχεία

Διαβάστε ακόμα: Ο Τάσος Δούσης μάς παρουσιάζει ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο στη Ρώμη

- Advertisement -

Δυστυχώς, πρέπει να το οµολογήσω. Είµαι καταραµένος και, καλώς ή κακώς, η ψυχή µου δεν µπορεί να ηρεµήσει µε τίποτα µέσα σε αεροπλάνο ή ξενοδοχείο. Λόγω επαγγελµατικής διαστροφής και εµπειρίας, βλέπω πράγµατα που οι άλλοι ταξιδιώτες δεν βλέπουν, µε αποτέλεσµα να βάζουν τον εαυτό τους σε κινδύνους, µικρούς και µεγάλους.

Πάρτε, λοιπόν, χαρτί και µολύβι και σηµειώστε µερικά πράγµατα που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε σε αεροπλάνα και ξενοδοχεία, είτε σε κοντινούς είτε σε µακρινούς προορισµούς,

  1. Μην κυκλοφορείτε ποτέ ξυπόλυτοι στο αεροπλάνο.

Βλέπω πολλούς να κάνουν το εξής συγκλονιστικό: οι αθεόφοβοι βγάζουν τα παπούτσια και οι πιο «τολµηροί» –ηλίθιοι– βγάζουν και τις κάλτσες! Εάν δεν είστε από την Ινδία ή το Μαλάουι της Αφρικής, που τα πόδια σας θα έχουν αποκτήσει ανοσία, τους µύκητες τους έχετε ήδη «παντρευτεί». Καλά, εάν πάτε και στην τουαλέτα ξυπόλυτοι, εκεί µέχρι και γάγγραινα µπορεί να πάθετε.

Passengers sitting on their chairs in airplane cabin
  1. Μη βλέπετε ταινία µε τα ακουστικά στη διαπασών.

Έλεος, όταν είστε µε τον άλλο σε απόσταση 20 εκ., ακούγεται ο ήχος ό,τι ακουστικά και να έχετε. Από την άλλη, και να µην ακούγεται, µπορεί να κουφαθείτε εσείς.

  1. Μην καταναλώνετε υπερβολικό αλκοόλ στον αέρα.

Πολλοί έχουν τη συνήθεια, επειδή είναι τσάµπα το κρασί και η µπύρα, να µπεκρουλιάζουν µέχρι τελικής πτώσεως. Νοµίζουν ότι είναι ανώδυνο. Κούνια που τους κούναγε! Η ατµοσφαιρική πίεση στην καµπίνα αυξάνει την πίεση του αέρα στο σώµα σε επίπεδα πολύ πάνω από τα φυσιολογικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να αυξάνεται και η πίεση του αίµατος – και µπορεί να µην πάθουµε εγκεφαλικό, αλλά θα είµαστε σαν κουνουπίδια µετά την προσγείωση. Άρα ποτό και φαγητό µε ρέγουλα.

  1. Μη βάζετε τα γόνατά σας στην πλάτη του καθίσµατος.

Κάποιοι νοµίζουν ότι, εκτός από τη δική τους θέση, τους ανήκει και η θέση του µπροστινού. Απλώνουν τα γόνατά τους και στηρίζονται στη βάση της πλάτης του µπροστινού τους. Εγώ, µόλις µου το κάνει αυτό κάποιος, κάνω την εξής κίνηση: πατάω το κουµπί και ρίχνω µε δύναµη τη θέση προς τα πίσω. Έτσι καταλαβαίνει το γαϊδούρι ότι το να παίζει µε τη µέση µου µπορεί να του κοστίσει το πόδι του.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τάσος Δούσης σε πάει στην Ήπειρο που πρέπει να ανακαλύψεις

  1. Σεβαστείτε τον διπλανό σας.

Κάποιοι πονηροί απλώνονται στο κοινό υποβραχιόνιο µεταξύ των θέσεων. Θεωρούν ότι, αφού το έκαναν πρώτοι, τους ανήκει. Να µην είστε καθόλου ευγενικοί µαζί τους. Απλά σπρώξτε τους το χέρι µε τον αγκώνα σας.

  1. Προσέξτε πού ακουµπάτε τις πατούσες σας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, αφού κάνουν ένα γύρο στο αεροπλάνο ξυπόλυτοι, µετά βάζουν τα βροµοπόδαρά τους ανάµεσα από το κάθισµα του µπροστινού, λες και είναι στο κρεβάτι του σπιτιού τους. Φοβερή αγένεια και φοβερή γυφτιά.

  1. Προσέξτε την τουαλέτα του ξενοδοχείου.

Ιδιαιτέρως οι γυναίκες, µε το που µπαίνουν στο δωµάτιο του ξενοδοχείου, τρέχουν κατευθείαν στην τουαλέτα. Βλέπουν το χαρτάκι «Απολυµάνθηκε» και στρογγυλοκάθονται στο θρόνο του βασιλιά. Κυρίες µου, την πατήσατε. Σιγά µην κάθεται η καθαρίστρια από το Μπανγκλαντές να καθαρίζει σχολαστικά το καπάκι της τουαλέτας για να έρθει να στρογγυλοκαθίσει ο µεταξένιος ποπός του κάθε τουρίστα. Τσάτρα πάτρα γίνεται η δουλειά, γιατί εκτός από το δικό σας το δωµάτιο έχει να καθαρίσει άλλα 15. Πάντα θα πρέπει να έχετε µαζί σας αυτό το ζελέ το αντιβακτηριδιακό και, όπως και να έχει, µε χαρτί τουαλέτας και αυτό το καθαριστικό θα πρέπει να απολυµάνετε όλη την επιφάνεια της λεκάνης. Για την µπανιέρα, πριν µπείτε µέσα, ρίξτε άπειρο καυτό νερό και το ίδιο κάντε και στο νιπτήρα. Προσοχή! Η µεγαλύτερη εστία µικροβίων στο δωµάτιο του ξενοδοχείου δεν είναι η τουαλέτα αλλά… το τηλεκοντρόλ. Αυτό θα πρέπει να το καθαρίσετε σχολαστικά, διότι, πολύ απλά, το πιάνουν όλοι και δεν το καθαρίζει κανείς.

  1. Έλεγχος πετσετών και σεντονιών.

Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση πως, όταν µπαίνουν σε ένα δωµάτιο ξενοδοχείου, σχεδόν πάντα έχουν αλλαχθεί σεντόνια και πετσέτες! Το άλλο µε τον Τοτό το ξέρετε; Με το που θα σας συνοδέψουν στο δωµάτιό σας, δύο κινήσεις θα κάνετε: Πρώτον, θα ξεστρώσετε το κρεβάτι για να δείτε αν υπάρχουν τρίχες. Σε ποσοστό τουλάχιστον 30%, θα υπάρχουν – µιλάω για τα 5άστερα. Σε 4άστερα και 3 αστέρων το ποσοστό ανεβαίνει στο 50%. Αυτό σηµαίνει ότι είτε το σεντόνι δεν πλύθηκε καλά από το πλυντήριο είτε το κρεβάτι µε κάποιον τρόπο χρησιµοποιήθηκε. Να ζητήσετε να αλλάξουν σεντόνια µπροστά σας. Ταυτόχρονα, µπείτε στο µπάνιο και ελέγξτε τις µικρές πετσέτες, ιδιαιτέρως τις πολύ µικρές, που είναι για τα χέρια. Εκεί σε ποσοστό πιστεύω πάνω από 10% θα βρείτε υπολείµµατα από κραγιόν κ.λπ. Μερικοί κάφροι µε τις µικρές πετσέτες των χεριών ξεσκονίζουν τα παπούτσια τους πριν εγκαταλείψουν το δωµάτιο. Αν το ξενοδοχείο δεν είναι top και η σκόνη δεν φαίνεται ιδιαιτέρως, µπορεί να ξαναδιπλώσουν την πετσέτα και να την αφήσουν στη θέση της. Έλα, όµως, που µένει το χρώµα. Bingo! Μέχρι και αναβάθµιση µπορείτε να πετύχετε.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τάσος Δούσης παρουσιάζει ένα πεντάστερο διαμάντι στη Θεσσαλονίκη

  1. Late check out.

Αν η πτήση σας φεύγει 12 η ώρα το βράδυ και πρέπει να αφήσετε το δωµάτιο 12 το µεσηµέρι, ζητήστε late check out. Αν δεν σας το δώσουν, παραγγείλτε από το room service ένα burger το προηγούµενο βράδυ και την επόµενη ηµέρα το πρωί πάρτε στη reception και πείτε τους ότι, επειδή φάγατε κάτι από το ξενοδοχείο, το προηγούµενο βράδυ είχατε πρόβληµα µε το στοµάχι σας. Είναι σίγουρο ότι θα σας δώσουν late check out για τις 4 το απόγευµα.

  1. Ελέγξτε σχολαστικά το λογαριασµό του δωµατίου.

Στα µη σοβαρά ξενοδοχεία, κάνουν ό,τι µπορούν για να χρεώνουν τον πελάτη παραπάνω. Είναι βέβαιο πως µέσα στο λογαριασµό θα έχουν προσπαθήσει να «φυτέψουν» καναδυό µικροποσά, που οι περισσότεροι δεν τα παίρνουν χαµπάρι. Μην τους τα χαρίσετε. Καλύτερα να τα δώσετε πουρµπουάρ στο παιδί για τις βαλίτσες.

Πιστεύω ότι ο οδηγός αυτός θα σας βοηθήσει έτσι ώστε οι διακοπές να µη γίνουν εφιάλτης ούτε για εσάς αλλά ούτε για άλλους ταξιδιώτες.

ΤΑΣΟΣ ΔΟΥΣΗΣ

Εκδότης

([email protected])

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,132LikesLike
88,995 FollowersFollow
180,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ