Μεταξύ της ηρεµίας που επικρατεί στο Παλαιό Ψυχικό µε τις επιβλητικές κατοικίες και της ολοζώντανης πιάτσας που έχει δηµιουργηθεί στο ύψος του Φάρου, στο Νέο Ψυχικό υπάρχει µια γοητευτική αντίθεση.
Από τις Τίτη Βελοπούλου ([email protected]) & Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])
Το πράσινο είναι κυρίαρχο στοιχείο, όπως και τα φηµισµένα στέκια που συνοψίζουν το τρίπτυχο φινέτσα-υψηλή γαστρονοµία-χαλαρή διασκέδαση αλλά και η εμπορική του αγορά που µαζί µε τα πολύ καλά cocktail bars ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά! Ξεχωριστές πιάτσες στην πόλη, µε θρυλικά µαγαζιά να δίνουν το «παρών», συγκεντρώνουν κυρίως 30something κόσµο, όχι µόνο του Ψυχικού αλλά και πολλών ακόµα περιοχών κυρίως από τα βόρεια προάστια, που δείχνουν την προτίµησή τους όλες τις ώρες της ηµέρας. Γνωστά στέκια µαζί µε δυναµικές νέες αφίξεις επιβεβαιώνουν ότι το Ψυχικό όχι µόνο είναι αλλά θα µείνει ανάµεσα στις classy επιλογές του αθηναϊκού κοινού!
Εμείς συγκεντρώσαμε 5 τοπ επιλογές στην περιοχή τόσο για φαγητό αλλά και για να απολαύσετε το ποτό σας με καλή παρέα!
Αυτές είναι οι καλύτερες προτάσεις στην Αθήνα για να τσικνίσετε την Πέμπτη!
1.Polly Maggoo
Αφετηρία γι΄ αυτό το γευστικό ταξίδι το Παρίσι… Εκεί όπου γεννήθηκε η ιδέα για την Polly Maggoo από μια αφίσα της ταινίας (φιλμ νουάρ) σκηνοθετημένη από τον φωτογράφο William Klein το 1966. Πρώτη στάση… Μεταξουργείο. Το bistro Polly Maggoo ανοίγει το 2009 σε μια γειτονιά του Μεταξουργείου και γίνεται σημείο αναφοράς λόγω του ανεπιτήδευτου στυλ και του παριζιάνικου αέρα, σαν αυτόν που πνέει στα στέκια του Saint Germain. Εκεί ο chef και ιδιοκτήτης Γιώργος Ηλιού εκπλήσσει με ένα μενού χωρίς τάσεις για υπερβολές. Κι όλα αυτά μέχρι τον περσινό Ιούνιο όταν η επιτυχημένη συνταγή μεταφέρεται στα βόρεια για να γράψει μια νέα ιστορία στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Επόμενη στάση… Ψυχικό. Mε το που μπαίνεις στο καινούριο σπίτι της Polly Maggoo νιώθεις κάτι οικείο, παρόλο που θυμίζει ελάχιστα εκείνο της Λεωνίδου. Εδώ σε καλωσορίζει με μια νέα αλμοδοβαρική αισθητική, ένα mix and match γαλλικού bistro, σκηνογραφικών στοιχείων, homey ατμόσφαιρας, κάτι που οφείλεται στην αρχιτέκτονα και μηχανικό Παναγιώτα Καμπέρου (σύζυγο του Γιώργου) και στον σκηνοθέτη Χάρη Μιχαλογιαννάκη (συνιδιοκτήτη). Κι ενώ ο κάτω χώρος δηλώνει εμφανώς bistro με αυθεντικές παριζιάνικες επιρροές και κλασικά μοτίβα της γαλλικής πόλης, ανεβαίνοντας πάνω παραπέμπει σε cozy γωνιά σπιτιού, με χαλιά, σαλονάκια με φερ φορζέ, ≪μουσειακές≫ προθήκες με έργα Τέχνης σε ένα αρμονικό και χαρούμενο πάντρεμα. Ιδιαίτερη λεπτομέρεια οι κολόνες, που αξιοποιήθηκαν ως noteboard, με σημειώσεις και memories από προσωπικές συλλογές που άθελά τους αποσκοπούν σε έναν διαδραστικό ≪διάλογο≫ με τον πελάτη την ώρα που απολαμβάνει το δείπνο του. Όσο για το μενού, κινείται στην ίδια φιλοσοφία… Μιας γαλλικής κουζίνας με μεσογειακές επιρροές και γήινες, ≪κατανοητές≫ γεύσεις. Από τη φαρέτρα του ο Γιώργος έφερε μαζί κλασικά πιάτα του όπως η φακή με το αυγό ποσέ, η σαλάτα με το κατσικίσιο τυρί, τα σαλιγκάρια και το ζουμερό συκώτι. Δίπλα τους έρχονται να σταθούν επάξια το entecote, το αρνάκι ραγού αλλά και το ταρτάρ λαβράκι ενώ από τα new age ορεκτικά ξεχωρίζουν τα σπαράγγια με το camembert. Στα συν η απλή casual ατμόσφαιρα και το χαλαρό service, που σε αφήνει να ευχαριστηθείς αυτό το γευστικό ταξίδι χωρίς παρεμβολές!
Highlights
• H οινική λίστα με ετικέτες ελληνικού και γαλλικού αμπελώνα.
• Τα χειροποίητα γλυκά του με best seller το προφιτερόλ και την κρέμα μασκαρπόνε σε μιλφέιγ.
Info: Αγγ. Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, Αθήνα, Τ. 210 5241120, www.pollymaggoo.gr
2.Δουράµπεης Oyster
Το όνοµα που ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο στην Αθήνα από το 1932 µε τα φρέσκα ψάρια, τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή φέρνει εδώ και 3 χρόνια τώρα τη θάλασσα στο πιάτο µας… στην καρδιά του Νέου Ψυχικού! Ενα προσεγµένο µενού µε προτάσεις σε σούπες, θαλασσινά και οστρακοειδή, µε κοινό παρονοµαστή την εποχικότητα, τις καθαρές γεύσεις και την απλότητα. Οι γνώστες δεν κρύβουν την αδυναµία τους και στην ξακουστή γαριδόσουπα. Υποδειγµατική και η λίστα µε τα ελληνικά κρασιά και µια µικρή γκάµα γαλλικών και τα παλαιωµένα αποστάγµατα. Καθηµερινά 12:00-00:30 (η κουζίνα).
Info Αδριανείου 37, Ψυχικό, Τ. 210 6710100
3.The Αlbion
Διαχρονικό στέκι ιδανικό για φαγητό και ποτό και µε σήµα κατατεθέν την αρχοντιά και τον πανέµορφο mystique κήπο του, ενώ οι γαστριµαργικές επιδόσεις του είναι διάχυτες στα πιάτα µεσογειακής κουζίνας, µε τις ιταλικές επιρροές να είναι ισότιµες µε την party mood ατµόσφαιρα τα βράδια! Από €40. Καθηµερινά από τις 20:00, Παρ. & Σάβ. από τις 12:00 (Κυρ. brunch 11:00-16:00).
Info Ομήρου 6, Ψυχικό, Τ. 210 6740710
4.Gaspar Food ‘n’ Mood
Δεν µιλάµε για ένα ακόµα all day café restaurant αλλά για εκείνο που έφερε την ανατροπή και έγινε το σηµείο αναφοράς. Glam ύφος, γνωστοί θαµώνες, υψηλή αισθητική, µενού δηµιουργικής κουζίνας, εξαιρετικά επιδόρπια και µια ανανεωµένη cocktail list είναι αυτά που συγκαταλέγονται στα πιο δυνατά «χαρτιά» του. Καθηµερινά 09:00-03:00 (13:00-01:00 η κουζίνα).
Info Λεωφ. Δηµ. Βασιλείου & Λυκούργου, Ψυχικό T. 210 6775011
Γιατί το Upupa Epops στα Πετράλωνα έχει γίνει talk of the town;
5.PS Pecora
Η αναθεωρηµένη έκδοση του γνωστού Pecora Nera αποτελεί τη νέα πρόταση των βορείων προαστίων όπου στον χώρο του ξεχωρίζουν το µοναστηριακό τραπέζι στην είσοδο και το επιβλητικό bar. Γαστριµαργική απόλαυση και διασκέδαση στο εν λόγω bar-restaurant του Ψυχικού, που εξακολουθεί να θέτει τον πήχη των premium υπηρεσιών ψηλά. Η κουζίνα σερβίρει µεσογειακές γεύσεις µε επιρροές από Ιταλία και προτείνει ιδανικές επιλογές για ένα after office light dinner µε ευφάνταστα finger food που εµπλουτίζουν το menu και συµπληρώνουν τα ποτά και cocktails. Τρ.-Παρ. 19:00-03:00, Σάβ. 14:00-03:00.
Info Ολυµπιονικών & Αγίου Γεωργίου, Ψυχικό, T. 210 6728107
Πηγή Best in town Athens 2017