Ανέκαθεν η Θεσσαλονίκη είχε την τάση να είναι ένα βήµα µπροστά από πολλές άλλες πόλεις και σε πολλούς τοµείς… ό,τι νέο δοκιµαζόταν εδώ και είχε επιτυχία, θα µπορoύσε να πετύχει οπουδήποτε αλλού! Είναι το κοινό της πόλης άλλωστε αρκετά επιφυλακτικό και δύσκολο…
By Titi Velopoulou, Katerina Rigou Photo: Eleanna Kourkoulopoulou
Πάντα λοιπόν η Θεσσαλονίκη είχε τον τρόπο να ανοίγει νέους δρόµους στην τέχνη, την επιστήµη, τη γαστρονοµία πόσο µάλλον και στην εµπορική δραστηριότητα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια µε την κρίση, νέοι κυρίως επιχειρηµατίες βγήκαν από την εύκολη λύση ενός ακόµα café ή ενός εστιατορίου και επιστράτευσαν φαντασία και όραµα, µε αποτέλεσµα να δηµιουργήσουν καινοτόµους χώρους και να προβάλλουν νέες ιδέες. Αυτές οι πρωτοπόρες προτάσεις εξωστρέφειας κυρίως στους χώρους εστίασης αλλά και διαµονής και η θέληση για επιτυχία κατάφεραν όχι µόνο να δηµιουργούν success stories αλλά και να γίνουν παράδειγµα για τους υπόλοιπους… να εµπνέουν, αλλά και πολλά από αυτά να καταφέρουν να βγουν εκτός συνόρων Θεσσαλονίκης µε επόµενο -κυρίως- προορισµό την Αθήνα και όχι µόνο… Τα unique stores ακολουθούν επίσης τις παγκόσµιες τάσεις για πιο υγιεινό τρόπο ζωής! Γι’ αυτό, ήδη, εδώ και χρόνια συναντάµε στην πόλη εξαιρετικά vegan και vegeterian spots, που επιπλέον επιβεβαιώνουν ότι το υγιεινό φαγητό µπορεί να είναι ταυτόχρονα γευστικότατο!
Food concept store
Blé
Με µότο «Αληθινό ψωµί στη γειτονιά σας» άνοιξε πριν από 5 χρόνια το Blé, ένας new age φούρνος, ο οποίος «έσπασε» το καλούπι του παραδοσιακού αρτοποιείου φέρνοντας την επανάσταση µε την πρωτότυπη, ολιστική του προσέγγιση, καθώς συνδύασε διαφορετικά food corners δείχνοντας έτσι την αγάπη του στο καλό καθηµερινό και ποιοτικό φαγητό. Από τα αρτοσκευάσµατα και τα snacks µέχρι τα γλυκά και τα παγωτά, και από τον δικό τους µονοποικιλιακό καφέ µέχρι τα φρεσκοµαγειρεµένα φαγητά από το self service bar, το Blé καλύπτει από µια απλή καθηµερινή ανάγκη, µέχρι µια πολυτελή απόλαυση. Κι όλα αυτά µε προϊόντα πρώτης ποιότητας, χωρίς πρόσθετα, χωρίς χρώµατα, χωρίς συντηρητικά… Άλλωστε η οµάδα του ταξιδεύει σε πόλεις και χωριά για να φέρει πίσω γνήσιες συνταγές της παράδοσης του κάθε τόπου και φυσικά τα πιο αγνά υλικά µε σκοπό απλές αληθινές γεύσεις -σαν το στάρι που οι Γάλλοι το λένε… Blé! Καθηµερινά, όλο το 24ωρο.
best for: Όχι µόνο φιλοξενεί εικαστικές εγκαταστάσεις, αλλά στηρίζει τον πολιτισµό και γαστρονοµικές διοργανώσεις της πόλης, όπως το Street Food Festival.
Info: Αγίας Σοφίας 19, Τ. 2310 231200 / Εγνατία 138 & Π.Π. Γερµανού (Καµάρα), Τ. 2310 279060, www.ble.com.gr
4+1 spots της Θεσσαλονίκης με το καλύτερο brunch!
foodie spot
Estrella
Η µείξη ενός κρουασάν µε την αφράτη κρέµα µιας µπουγάτσας µε µπόλικη κανέλα… είχε αποτέλεσµα το περίφηµο «µπουγατσάν» όπως το βάφτισαν, που ευθύνεται για τη µεγάλη φήµη που απέκτησε το all day coffee & brunch Estrella στην πόλη και τελικά το «ταξίδεψε» και εκτός Θεσσαλονίκης, καθώς εδώ και λίγο καιρό το συναντάµε και στην Αθήνα. Μια στάση επιβάλλεται είτε για το «µπουγατσάν» είτε για ένα νόστιµο brunch. Καθηµερινά 08:00-23:00, Κυρ. έως 20:30.
Info Παύλου Μελά 48, T. 2310 272045, www.estrella.gr
Shopping & meeting point
TOMS Flagship Store
Στην ιστορική Στοά Πελοσώφ θα ανακαλύψετε έναν παράδεισο για τις αγορές σας αλλά και για στιγµές χαλάρωσης που πρώτη η Θεσσαλονίκη έφερε στην Ελλάδα πριν έρθει και στην Αθήνα! Εκεί βρίσκεται το κατάστηµα µε είδη της TOMS (παπούτσια, τσάντες, γυαλιά) αλλά και το TOMS café µε αρωµατικούς καφέδες, µε την ethnic ατµόσφαιρα να κυριαρχεί παντού, σεβόµενη την ιστορικότητα του χώρου και την «giving» φιλοσοφία της TOMS. Δευτ.-Σάβ. 10:00-01:00 (το κατάστηµα 10:00-21:00), Κυρ. 10:00-23:00.
Info Τσιµισκή 22, Τ. 2310 234222, www.toms.com
new age concept
Nuts Factory
Αποκλείεται να περάσετε από τη Νίκης και να µη σας παρασύρει το βλέµµα το «εργοστάσιο» των ξηρών καρπών που είναι στηµένο εκεί. Το 7ο αδερφάκι της εταιρείας εντυπωσιάζει µε τη διακόσµησή του αλλά και µε τα αρώµατα των φρεσκοψηµένων ξηρών καρπών που αναδύονται. Στον χώρο, µε κύριο στοιχείο την τεράστια µηχανή που «µιµείται» τη διαδικασία ψησίµατος και κρυώµατος των ξηρών καρπών, υπάρχουν ακόµα και superfoods, αποξηραµένα φρούτα και άλλες πολλές εκλεκτές επιλογές. Καθηµερινά 10:00-23:00.
Λεωφ. Νίκης 31, Τ. 2315 530500
New entry
Workshop & coffee Sugar Angel
Το πρωτότυπο concept του Sugar Angel, σε ένα στενάκι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, κέρδισε από την πρώτη στιγµή τις εντυπώσεις! Και η αγάπη του κόσµου είναι αυτή που το οδήγησε πριν από λίγους µήνες σε ένα ακόµη κατάστηµα στη Θέρµη, ενώ συζητήσεις γίνονται για να «ταξιδέψει» και εκτός στενών συνόρων της πόλης… Πίσω από την επιτυχία του new age ζαχαροπλαστείου βρίσκονται η δηµιουργός του, Αγγελική Μεϊµάρη, και οι συνεργάτες της! Και µπορεί αυτό που γοητεύει αρχικά να είναι ο κοµψός χώρος (µε αυστηρά non smoking pοlicy) µε τα vintage στοιχεία και τον γαλλικό αέρα, όµως αυτό που κερδίζει τελικά είναι τα ολόφρεσκα cakes σε unique συνταγές βασισµένες σε premium πρώτες ύλες που βγαίνουν απευθείας από το εργαστήριο! Ήταν πριν από 4 χρόνια όταν το Sugar Angel σύστησε στη Θεσσαλονίκη τη δηµοφιλή Red Velvet, όµως πλέον οι θαµώνες δεν µπορούν να αντισταθούν και σε µια juicy lila pause, σε µια τούρτα Copa Banana ή σε ένα λαχταριστό New York Cheesecake! Κατάστηµα κέντρου: καθ. 09:00-22:00, Σαβ/κα 09:00-21:00. Κατάστηµα Θέρµης: καθ. 08:00-22:00, Σαβ/κα 09:00-21:00.
Highlights
• Οι θεµατικές βιτρίνες, οι πιο εµπνευσµένες της πόλης!
• Mεγάλη ποικιλία σε cakes, τούρτες αλλά και ροφήµατα
• Η καινούρια σειρά µε τα συσκευασµένα µπισκοτάκια!
Info Λασσάνη 1 & Πρ. Κοροµηλά (κεντρο), Τ. 2310 225575 / Καραολή Δηµητρίου 4, Εµπορικό La piazza (θερµη), T. 23140 06530, www.sugarangel.gr fb Sugar Angel
new age DELI
Το Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης
Λίγα είναι τα µαγαζιά εκείνα που η φήµη τους ταξιδεύει εκτός συνόρων… Ένα τέτοιο είναι και το Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης! Παρά την πολύχρονη παρουσία και επιτυχηµένη πορεία του, δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να µας εκπλήσσει µε τον πλούτο των προϊόντων του…
Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ του γυρίζει πίσω στο 1924 όταν άνοιξε στην Αγορά Μοδιάνο ως κατάστηµα «εδωδίµων και αποικιακών». Από την πρώτη στιγµή έκανε τη διαφορά και εξελίχθηκε στο πιο φηµισµένο παντοπωλείο της πόλης, προµηθεύοντας όλα τα κορυφαία εστιατόρια µε σπάνια προϊόντα. Σήµερα αποτελεί γαστρονοµικό παράδεισο, µε την 4η πλέον γενιά στο τιµόνι να συνεχίζει να πρωτοπορεί τιµώντας παράλληλα την πλούσια παράδοση που έχει παραλάβει…
Ο ΧΩΡΟΣ του που παντρεύει την αισθητική ενός old fashioned µπακάλικου µε ένα σύγχρονο delicatessen στην πιο εκλεπτυσµένη µορφή του «φιλοξενεί» τον πλούτο της ελληνικής γης, µε προϊόντα τα οποία στέκονται επάξια δίπλα σε ό,τι πιο εκλεκτό και σπάνιο εισάγεται -τα περισσότερα σε αποκλειστικότητα- από όλα τα µέρη του κόσµου! Στα συν, η υπηρεσία delivery µε εξυπηρέτηση παραγγελιών και εκτός Θεσσαλονίκης. Δευτ.-Παρ. 08:00-23:00, Σάβ. 08:00-21:00 (Κυριακές κλειστά, εκτός από όσες λειτουργούν τα καταστήµατα πανελλαδικά).
Τip: Εξαιρετική ιδέα για δώρο, τα καλάθια µε διάφορα καλούδια
Good to know
• Υπάρχουν πολλά προϊόντα για ασιατική, µεξικάνικη και αραβική κουζίνα!
• Θα βρείτε είδη για διαβητικούς και vegan.
• Ακριβώς δίπλα λειτουργεί οπωροπωλείο µε φρέσκα βιολογικά φρούτα και λαχανικά!
Info Κοµνηνών 12, Τ. 2310 244684, www.to-pantopolio.gr, [email protected]
Greek deli + cuisine
Ergon
Ένα πρωτοπόρο για την εποχή του concept που μας έκανε να εκτιμήσουμε τον πλούτο των τοπικών προϊόντων μας!
Η ιστορία γύρω από αυτό το φηµισµένο new age εστιατόριο-παντοπωλείο που σήµερα µετρά 14 µαγαζιά σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 2007 από την οικογένεια Δούζη. Κι ενώ στην αρχή είχε τη λογική ενός µικρού µπακάλικου που είχε σκοπό να προωθήσει ελληνικά προϊόντα, τελικά κατάφερε το 2013, παρά την απουσία όποιας σχετικής νοµοθεσίας, να πάρει για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδοµένα µεικτή άδεια µαζί µε έναν χώρο εστίασης. Σε αυτό βοήθησαν φυσικά κάποιες συγκυρίες, το καλό timing αλλά φυσικά και η τολµηρή σκέψη των εµπνευστών του! Έτσι κάπως, µας συστήθηκε το πρώτο oλοκληρωµένο Ergon deli+cuisine στην Κούσκουρα µε ένα new age παντοπωλείο κι ένα εστιατόριο µε το µενού -µια ωδή στην ελληνική κουζίνα µε προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα- να υπογράφει τότε ο Δηµήτρης Σκαρµούτσος ! Και το όνοµα Ergon δεν άργησε να ταξιδέψει εκτός συνόρων… Τα αδέλφια Θωµάς και Γιώργος δεν επαναπαύτηκαν στην επιτυχηµένη πορεία και πολύ σύντοµα, το 2015, εγκαινίασαν στην Παύλου Μελά ένα ακόµα πιο ιδιαίτερο µοντέλο, το Ergon Agora. Μέσα σε έναν ευρωπαϊκών προδιαγραφών χώρο συνυπάρχει το εστιατόριο µε µικρή κάρτα δηµιουργικής κουζίνας (το µενού της οποίας έχουν αναλάβει ο Παναγιώτης Ξάνθης και ο Λευτέρης Αθανασόπουλος) µαζί µε ένα κρεοπωλείο, ένα ιχθυοπωλείο, φούρνο και µανάβικο… Στα ψυγεία και τα ράφια του Agora ξεκουράζονται πάνω από 35.000 κωδικοί… όσο για την εµπειρία τού να απολαµβάνεις από τη µια το brunch ή το γεύµα σου την ίδια ώρα που κάποιος κάνει τα ψώνια της ηµέρας είναι σίγουρα µοναδική! Πώς λοιπόν µετά από όλα αυτά να µην περιµένουµε µε αγωνία τα επόµενα σχέδιά τους… Χώρος µη καπνιζόντων. Καθηµερινά από τις 09:00.
Highlights
• To πλούσιο ιδιαίτερο brunch του θεωρείται must εµπειρία!
• Τις Κυριακές θα ετοιµάζει κατόπιν παραγγελίας φαγητό στη γάστρα αναβιώνοντας έτσι το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι!
Note
Εrgon θα βρείτε εκτός από τη Θεσσαλονίκη σε Αθήνα, Σκιάθο, Ρόδο, Χαλκιδική, Λονδίνο, Βρυξέλλες και Σιγκαπούρη! You will find Ergon apart from Thessaloniki in Athens, Skiathos, Rhodes, Chalkidiki, London, Brussels and Singapore!
Plus, Λειτουργεί και χώρος 200 τ.µ. για εκδηλώσεις
Info: Παύλου Μελά 42, Τ. 2310 288008 FB. ERGON Agora
nu modern greek
Paparouna
Αν και µετρά 14 χρόνια επιτυχηµένης παρουσίας στη γαστρονοµική σκηνή της πόλης, το ελληνικού στυλ bistro ξεκίνησε τη σεζόν άκρως ανανεωµένο όχι µόνο χάρη σε µια φρέσκια νότα στο design, που κινείται πλέον σε classy ασπρόµαυρο, αλλά και στο πλαίσιο της ένταξής του σε ένα ευρύτερο concept Nu Modern Greek. Εκτός λοιπόν από το εστιατόριο, θα λειτουργεί ακριβώς δίπλα ένα greek gift shop µε επιλεγµένα προϊόντα από Έλληνες σχεδιαστές, αλλά και µια κάβα µε τεράστια οινική λίστα που ξεπερνά τις 120 ετικέτες κυρίως ελληνικού αµπελώνα. Όσο για τη µικρή του κάρτα, που εκφράζεται µέσα από µια new age ελληνική κουζίνα, την επιµέλεια έχει αναλάβει από τον Σεπτέµβρη ο καταξιωµένος chef Πέτρος Ιωαννίδης. Με µεγάλη εµπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναδεικνύει, µέσα από µια µοντέρνα µατιά και τις καλύτερες πρώτες ύλες, οικείες ελληνικές συνταγές που εντυπωσιάζουν ακόµη και µέχρι την τελευταία µπουκιά! Από €18/άτοµο. Καθηµερινά, εκτός Δευτέρας, 10:00-00:00. Σάβ.-Κυρ. 10:00-01:00.
Highlight
Τα θεµατικά αφιερώµατα σε τοπικές κουζίνες 20 περιοχών της χώρας, µε τα µενού τους να παρουσιάζουν τοπικές συνταγές και µαγειρικές σε µια προσπάθεια σύνδεσής τους µε την ιστορία!
Δόξης 7, Λαδάδικα, Τ. 2310 510852, www.paparouna.com
Αυτά είναι τα food spots που ξεχωρίσαμε στη Θεσσαλονίκη!
multi-use flavour store
Exereton
Οι µυρωδιές από τους φρεσκοψηµένους ξηρούς καρπούς θα σας παρασύρουν στο εσωτερικό του ολοκαίνουριου healthy spot της Θεσσαλονίκης. Είναι πολλά περισσότερα από ένα κλασικό καρποπωλείο… είναι ένας πολυχώρος γεύσεων! Στα ράφια του, µεταξύ άλλων, θα βρείτε από λαχταριστούς ξηρούς καρπούς, superfoods και energy µπάρες µέχρι νιφάδες granola και bites ενέργειας. Δοκιµάστε το φρεσκοαλεσµένο φιστικοβούτυρο, αµυγδαλοβούτυρο και φουντουκοβούτυρο, που φτιάχνεται µπροστά στα µάτια σας! Δευτ.-Σάβ. 09:00-23:00.
Info Ιωάννη Κούσκουρα 1, Τ. 2310 220120, www.exereton.com
New healthy corner
Healthy Food Spot
«Για να είσαι υγιής πρέπει να σκέφτεσαι αλλά και να τρως υγιεινά». Με αυτό το σλόγκαν µάς συστήθηκαν και αυτό ακολουθούν ως φιλοσοφία στο κατάστηµά τους! Καφέδες, χυµοί-smoothies, σάντουιτς, σαλάτες, µπάρες δηµητριακών, οµελέτες, pancakes, yogurt smoothies, γάλα αµυγδάλου, γάλα κάνναβης και άλλα πολλά στην πιο HEALTHY µορφή τους. Μαγειρεύουν χωρίς ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι, αγελαδινό γάλα, κόκκινο κρέας και µας τονίζουν ότι τα γαλακτοκοµικά τους είναι vegan! Καθηµερινά 07:30-23:00. Και delivery.
Info Βογατσικού 16, Τ. 2310 223422, www.healthyfoodspot.gr
juice bar
Join juice bars
Σερβίρει καθηµερινά, ιδιαίτερους, υγιεινούς και φρεσκότατους χυµούς φρούτων και λαχανικών, καθώς και ποικιλία από υγιεινές επιλογές όπως smoothies, γιαούρτια, σαλάτες, σάντουιτς, vegan plates και µπάρες δηµητριακών. Για extra boost, επιλέξτε χυµούς µε προσθήκη superfoods, όπως scoop πρωτεΐνης, γύρης ή γλουταµίνης! Η φήµη του, µετά από τα δύο καταστήµατα στη Θεσσαλονίκη, έφτασε και στην Αθήνα! Π.Π. Γερµανού: Καθηµερινές 08:00-22:00, Κυρ. 10:00-22:00 / Λευκός Πύργος: Καθηµερινές 08:00-22:00.
Info Π.Π. Γερµανού 10, Τ. 2310 265754 / Λεωφ. Νίκης & Γούναρη, T. 2310 250792, www.joinjuicebars.gr
Choux & Profiterole
Choureal
Το βραβευµένο Choureal -καθώς πριν από λίγους µήνες κέρδισε το βραβείο επιχειρηµατικότητας για νέους επιχειρηµατίες ανάµεσα σε 90 υποψήφιους- είναι ένα µοναδικό, πρωτοπόρο concept που ξεκίνησε ο εµπνευστής και δηµιουργός του, Μάιλς Αναστάσιος Σκλήρης, και η Αλίκη Συµεωνίδου σε έναν µικρό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που πλέον µπορεί να υπερηφανεύεται για τα καλύτερα προφιτερόλ της πόλης! Το concept έχει σηµείο αναφοράς τα χειροποίητα, ολόφρεσκα, αφράτα choux και κεντρικό άξονα την εξειδίκευση, τα κορυφαία υλικά, την à la minute παρασκευή και την προσωπική συµµετοχή, καθώς «δηµιουργούµε» µόνοι µας το προφιτερόλ της αρεσκείας µας! Το αποτέλεσµα…; Λαχταριστό προφιτερόλ (σε διάφορα µεγέθη), από αφράτα choux που ψήνονται κάθε µία ώρα, µε ολόφρεσκη crème patissiere, (µε φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης) ή χειροποίητο παγωτό, ηδονική επικάλυψη από ρευστή σοκολάτα, αποκλειστικά Valrhona (bitter, extra bitter, µε γλυκόριζα, γάλακτος, λευκή, καραµέλα, πραλίνα φουντουκιού και ζεστή) και το topping της επιλογής µας από ξηρούς καρπούς και γλυκό του κουταλιού µέχρι… κόκκινο πιπέρι! Εξίσου εκλεκτά, χειροποίητα, ολόφρεσκα και σε πολλές γεύσεις τα εκλέρ αλλά και η paris brest (ζύµη choux σε σχήµα κουλουριού που γεµίζεται µε κρέµα patissiere ή σοκολάτα). Καθηµερινά 10:00-23:00 (Παρ.-Σάβ. 10:00-00:00, Κυρ. 11:00- 23:00).
Highlight
To χειροποίητο πεντανόστιµο, premium ποιότητας προφιτερόλ µε παγωτό και ζεστή σοκολάτα που κάνει κρούστα!
Tip
Αναλαµβάνει την προµήθεια γλυκών σε events, βαφτίσεις, γάµους -αν θέλετε να ενθουσιάσετε τους καλεσµένους σας!
Secret
To αναµένουµε σύντοµα εκτός συνόρων Θεσσαλονίκης…
Info: Παλαιών Πατρών Γερµανού 7, T. 2310 252766, www.choureal.gr
fb Choureal – Choux & Profiterole
Time value
Ντορέ-ζύθος
Με την αίγλη µιας άλλης εποχής, δεν µετρά µόνο έναν αιώνα ζωής… Πίσω στο 1917, αποτέλεσε ένα καινοτόµο για εκείνη την περίοδο concept, όταν ο Αλφέρδο Μορατόρι δηµιούργησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το πρώτο καφέ-ζαχαροπλαστείο σε ευρωπαϊκά πρότυπα µε βιεννέζικες καρέκλες, περίτεχνα πατώµατα, µαρµάρινα τραπέζια… καθιστώντας το σηµείο αναφοράς της ελίτ της εποχής. Εδώ άλλωστε έχουν γευµατίσει ο Βενιζέλος, η Μερκούρη, ο Χατζιδάκις και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες… Σηµαντικός σταθµός το 1959, όταν µετακόµισε στη σκιά του Λευκού Πύργου και έγινε πάλι τότε καλλιτεχνικό στέκι για συγγραφείς, ηθοποιούς και σκηνοθέτες… όπως και το 1992 όταν ο Τάκης Ξεφτέρης (ανιψιός του Μορατόρι) για να το σώσει από την επερχόµενη παρακµή πρότεινε στη Δέσποινα Μαυροµµάτη, ιδιοκτήτρια του Ζύθου στα Λαδάδικα, της πρώτης µπυραρίας στην Ελλάδα, να το αναλάβει. Η κοινή πορεία των δύο σηµατοδοτήθηκε το 1995, δηµιουργώντας έτσι ένα ισχυρό brand! Τα δύο µαγαζιά παραµένουν ψηλά στις προτιµήσεις ντόπιων και επισκεπτών εξαιτίας της αισθητικής αλλά και της ποιότητας! Πληθωρικό, ανεξάντλητο σε προτάσεις ηµέρας, το µενού τους τιµά την ελληνική παράδοση, µε προτεραιότητα τα ντόπια προϊόντα και δηµιουργικές συνταγές µε επιρροές από όλη τη Μεσόγειο. Καθηµερινά 10:00-02:00.
To know better
• Το Ντορέ-Ζύθος πρωτοπορεί βάζοντας στο µενού του µόνο ελληνικά προϊόντα και αναδεικνύοντας τις ελληνικές µικροζυθοποιίες πριν γίνουν µόδα!
• Έδωσε πρώτο εργασία σε γυναίκα σερβιτόρο!
Info
ΝΤΟΡΕ-ΖΥΘΟΣ: Τσιρογιάννη 7, Λευκός Πύργος, Τ. 2310 279010, www.zithos.gr
ΖΥΘΟΣ: Κατούνη 5, Λαδάδικα, Τ. 2310 540284
Πηγή Best in travel Thessaloniki 2018