Από την πρώτη στιγµή που άνοιξε, το 2014, κέντρισε το ενδιαφέρον, όχι µόνο γιατί ήταν το «κρυµµένο µυστικό» στην αποµακρυσµένη βιοµηχανική περιοχή του Δήµου Πυλαίας, αλλά και για το ιδιαίτερο concept του…
By Titi Velopoulou Photo: Eleanna Kourkoulopoulou
Μπαίνοντας, αρχικά νιώθεις σαν να εισβάλλεις σε κάποιο σπίτι, καθώς όλα στο Duck που φέρουν την υπογραφή της αρχιτεκτόνισσας Ράνιας Σταµατάκη σε country style ύφος µοιάζουν σαν καλοστηµένο σκηνικό από φινετσάτη εξοχική κατοικία… Στη full open cuisine του που µονοπωλεί στον χώρο του εστιατορίου, η ιδιοκτήτρια και chef Ιωάννα Θεοδωρακάκη µαζί µε την οµάδα της ετοιµάζουν live το µενού της ηµέρας! Αυτό άλλωστε ήταν και η φιλοσοφία πίσω από το Duck! Μια à la minute µικρή καλοµαγειρεµένη κάρτα µεσογειακής κατεύθυνσης µε µαµαδίστικες συνταγές, απλές, καθαρές γεύσεις και έµφαση στην εκλεκτή φρέσκια πρώτη ύλη!
Καλό είναι να κάνετε κράτηση! Από €35. Καθηµερινά εκτός Δευτέρας 13:30-23:00 & Κυρ. 13:30-18:00.
Special dishes
• To κριθαράκι µε φρέσκιες γαρίδες
• Το ριζότο µε µανιτάρια
• Η ταλιάτα µόσχου µε πουρέ περουβιανής πατάτας
Secret
Το Duck υποστηρίζει και τη λογική farm to… table, µε έναν µικρό κηπάκο όπου η Ιωάννα καλλιεργεί τα δικά της µυρωδικά και ζαρζαβατικά!
Plus
H µεγάλη λίστα σε κρασιά που αριθµεί τις 120 περίπου ετικέτες ελληνικού και ξένου αµπελώνα, την επιµέλεια της οποίας έχει ο Στέφανος Αντωνιάδης!
info
Χάλκης 3, Πατριαρχικό Πυλαίας, Τ. 2315 519333, M. 6938 757570
Πηγή Best in travel Thessaloniki 2018