Αν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη και θέλετε να γευτείτε νοστιμότατα brunch τότε υπάρχουν 4+1 must stop στέκια για να απολαύσετε το φαγητό σας, σε χώρους που θα σας μείνουν αξέχαστοι.
Εμείς σας προτείνουμε τα καλύτερα, αλλά η επιλογή… είναι στο χέρι σας!
Canteen
Με µια πενταετία επιτυχηµένης παρουσίας στον γαστρονοµικό χάρτη της πόλης, το Canteen έχει ταυτόχρονα καθιερωθεί ως αγαπηµένο meeting point για το απαιτητικό trendy κοινό της Θεσσαλονίκης, όλες τις ώρες της ηµέρας…
1 Γιατί στον casual chic χώρο του που χαρακτηρίζεται από mild industrial αναφορές και New York style πινελιές συνυπάρχουν αρµονικά όλες οι ηλικίες!
2 Γιατί είναι ιδανικό για ένα business easygoing lunch, αλλά και ένα casual dinner. Δυνατό του χαρτί η εποχική lunch και dinner ανανεωµένη κάρτα του, που επιµελείται ο ταλαντούχος σεφ Βαγγέλης Ασηµακόπουλος, µε προτάσεις δηµιουργικής µεσογειακής κουζίνας που φέρουν διεθνείς πινελιές!
3 Για το καθηµερινό all day πρωινό του που θεωρείται πλέον θεσµός! Δοκιµάστε οπωσδήποτε τα αυγά benedict µε αβοκάντο και prosciutto cotto αλλά και τα λαχταριστά pancakes σε διάφορες εκδοχές!
4Για την µπαρίστικη φιλοσοφία του µε καλοδιαβασµένες τις wine και cocktail λίστες του!
5 Γιατί και φέτος θα συνεχιστούν µέσα στον χειµώνα οι βραδιές µε guest chefs από όλη την Ελλάδα για µια διαφορετική γευστική εµπειρία!
Καθηµερινά από τις 10:00 (13:00-01:00 η κουζίνα / το πρωινό έως 19:00).
Info: Δηµ. Γούναρη 7, Τ. 2310 228520 fb Canteen
Les Zazous
Με δύο… διαθέσεις, µια πιο cozy τον χειµώνα µε χαλιά και sofas γύρω από το επιβλητικό τζάκι και µια πιο δροσερή και αέρινη το καλοκαίρι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, το Les Zazous δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα must visit για κάθε ταξιδιώτη! Όσο για τους ντόπιους, το έχουν αναδείξει εδώ και µια δεκαετία σε αγαπηµένο τους all day spot εξαιτίας του εξαιρετικού του location και της κοσµοπολίτικης αισθητικής του!
Ανεξάρτητα από την εποχή που θα το επισκεφθείτε, η µέρα ξεκινάει µε αρωµατικό καφέ, ροφήµατα αλλά και ένα πλούσιο breakfast-brunch, συνεχίζει µε ένα bar food menu αλλά και µια κάρτα µεσογειακής κουζίνας µε fusion επιρροές που υπογράφει ο Μηνάς Νίτης, και ολοκληρώνεται µε µια «καλοδιαβασµένη» cocktail list µε house συνταγές από έµπειρους bartenders! Όσο για τη µουσική που θα σας συντροφεύει, κινείται σε funky, swing, jazz και soul ρυθµούς τη χειµερινή σεζόν, ενώ το καλοκαίρι σε πιο afro και latin mood! Καθηµερινά από τις 10:30-03:00 (lunch & dinner 13:00-02:00, brunch µέχρι τις 18:00) & Κυρ. από 10:00.
Highlights
• Η προνοµιακή του τοποθεσία µε ασύγκριτη θέα!
• Τα κυριακάτικα parties και οι θεµατικές βραδιές ανά τακτά χρονικά διαστήµατα!
• Η sushi κάρτα του!
• Its privileged location with the incomparable view!
• The Sunday parties and regular theme nights!
• The sushi menu!
Info: Θεµ. Σοφούλη 108, Καλαµαριά, Τ. 2310 420600 fb LES ZAZOUS
Ergon
Η ιστορία γύρω από αυτό το φηµισµένο new age εστιατόριο-παντοπωλείο που σήµερα µετρά 14 µαγαζιά σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 2007 από την οικογένεια Δούζη. Κι ενώ στην αρχή είχε τη λογική ενός µικρού µπακάλικου που είχε σκοπό να προωθήσει ελληνικά προϊόντα, τελικά κατάφερε το 2013, παρά την απουσία όποιας σχετικής νοµοθεσίας, να πάρει για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδοµένα µεικτή άδεια µαζί µε έναν χώρο εστίασης. Σε αυτό βοήθησαν φυσικά κάποιες συγκυρίες, το καλό timing αλλά φυσικά και η τολµηρή σκέψη των εµπνευστών του! Έτσι κάπως, µας συστήθηκε το πρώτο oλοκληρωµένο Ergon deli+cuisine στην Κούσκουρα µε ένα new age παντοπωλείο κι ένα εστιατόριο µε το µενού -µια ωδή στην ελληνική κουζίνα µε προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα- να υπογράφει τότε ο Δηµήτρης Σκαρµούτσος ! Και το όνοµα Ergon δεν άργησε να ταξιδέψει εκτός συνόρων…
Τα αδέλφια Θωµάς και Γιώργος δεν επαναπαύτηκαν στην επιτυχηµένη πορεία και πολύ σύντοµα, το 2015, εγκαινίασαν στην Παύλου Μελά ένα ακόµα πιο ιδιαίτερο µοντέλο, το Ergon Agora. Μέσα σε έναν ευρωπαϊκών προδιαγραφών χώρο συνυπάρχει το εστιατόριο µε µικρή κάρτα δηµιουργικής κουζίνας (το µενού της οποίας έχουν αναλάβει ο Παναγιώτης Ξάνθης και ο Λευτέρης Αθανασόπουλος) µαζί µε ένα κρεοπωλείο, ένα ιχθυοπωλείο, φούρνο και µανάβικο… Στα ψυγεία και τα ράφια του Agora ξεκουράζονται πάνω από 35.000 κωδικοί… όσο για την εµπειρία τού να απολαµβάνεις από τη µια το brunch ή το γεύµα σου την ίδια ώρα που κάποιος κάνει τα ψώνια της ηµέρας είναι σίγουρα µοναδική! Πώς λοιπόν µετά από όλα αυτά να µην περιµένουµε µε αγωνία τα επόµενα σχέδιά τους… Χώρος µη καπνιζόντων. Καθηµερινά από τις 09:00.
Highlights
• To πλούσιο ιδιαίτερο brunch του θεωρείται must εµπειρία!
• Τις Κυριακές θα ετοιµάζει κατόπιν παραγγελίας φαγητό στη γάστρα αναβιώνοντας έτσι το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι!
Εrgon θα βρείτε εκτός από τη Θεσσαλονίκη σε Αθήνα, Σκιάθο, Ρόδο, Χαλκιδική, Λονδίνο, Βρυξέλλες και Σιγκαπούρη!
Plus
Λειτουργεί και χώρος 200 τ.µ. για εκδηλώσεις
Info: Παύλου Μελά 42, Τ. 2310 288008
Vogatsikou 3
Ενα µοναδικό all day bar που άνοιξε στη θέση του θρυλικού Belair και ξεχωρίζει για τη non smoking πολιτική του, για το επαγγελµατικό service, την ψαγµένη µουσική, τον καφέ (δικό τους αποκλειστικό blend), τα χειροποίητα συνοδευτικά, µέχρι το comfort style menu του brunch. Περισσότερο φηµισµένο όµως είναι για την awarded cocktail list αλλά και την άκρως ενηµερωµένη κάβα του, που κρατάει µια ισορροπία ανάµεσα σε premium ετικέτες και σπάνια spirits. Δευτ.-Παρ. 09:00-03:00, Παρ. & Σάβ. 09:00-03:30 (από τις 11:00 η κουζίνα).
Info: Boγατσικού 3, Τ. 2310 222899, www.vogatsikou3.gr
Apallou
Όταν το 2005 άνοιξε ως ένα µικρό city café, η Καρόλου Ντηλ ήταν ένας ακόµα εµπορικός δρόµος στην καρδιά της πόλης… Σήµερα, 12 χρόνια µετά, το… φαινόµενο Apallou µπορεί να υπερηφανεύεται ότι «έφτιαξε» µια από τις πιο ζωντανές πιάτσες downtown!
Γιατί όµως στο δηµοφιλές στέκι γίνεται το αδιαχώρητο όλες τις ώρες της ηµέρας;
1 Γιατί η µέρα ξεκινάει µε καλό καφέ και ένα καλοστηµένο all day breakfast! Μη χάσετε τη happy hour 07:00-11:00!
2 Γιατί είναι ένα στέκι ιδανικό για lunch break ή aperitivo, παρέα µε το happy crowd της πόλης. Το ανανεωµένο µενού σε street food λογική µάς εντυπωσίασε!
3 Για την ενηµερωµένη κάβα του και την ανανεωµένη cocktail list του που παντρεύει τις old fashioned προτάσεις και τα Hall of Fames (τα best cocktails του) µε house συνταγές από τον Χρήστο Μανιάτη! Φετινό… «φετίχ» οι διάφορες εκδοχές σε Bloody Mary!
4 Γιατί πάρα την επιτυχηµένη πορεία του δεν επαναπαύεται! Άψογη εξυπηρέτηση, φιλική ατµόσφαιρα και πάνω από όλα έµφαση στη λεπτοµέρεια!
5 Για τα talk of the town events του, µια φορά τον µήνα µε guest DJs που µας ταξιδεύουν σε διάφορες ηπείρους!
Don´t miss
Το πλούσιο και λαχταριστό κυριακάτικο à la carte brunch 10:00-16:00 θεωρείται must!
Info: Καθηµερινά 07:00 – όσο πάει (12:00-01:00, η κουζίνα), Κυρ. 09:30-03:00, Mητροπόλεως 51 & Kαρόλου Ντηλ, Τ. 2310 228898, apallou.gr fb APALLOU
Κατεβάστε εντελώς δωρεάν με ένα μόνο κλικ την ολοκαίνουρια έκδοση του
Best In Travel Thessaloniki 2018