Καμιά φορά όσο προσεκτικός ή προσεκτική και να είσαι σε θέματα τάξης και καθαριότητας υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία είναι σχεδόν αδύνατον να τα ελέγξεις. Όπως για παράδειγμα την ανάπτυξη των βακτηρίων πάνω σε ορισμένες επιφάνειες του σπιτιού ή ακόμα και σε κάποια από τα αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιείς καθημερινά.
Υπάρχει μέσα στο σπίτι μας μερικά πράγματα που χωρίς αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε και τα οποία τείνουμε να ξεχνάμε ότι χρειάζονται είτε πολύ συχνό καθάρισμα, είτε άμεση αντικατάσταση. Ένα από αυτά είναι το σφουγγαράκι με το οποίο πλένουμε τα πιάτα και το οποίο είναι, σύμφωνα με πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα, με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή.
Οι ειδικοί προτείνουν να αλλάζουμε το σφουγγαράκι της κουζίνας οπωσδήποτε μία φορά την εβδομάδα αφού αυτό κάθε μέρα που περνάει αναπτύσει τεράστια ποσότητα βακτηριδίων. Συγκεκριμένα, κάθε 20 λεπτά που περνάνε αναπτύσσονται πάνω στο σφουγγάρι της κουζίνας νέα βακτηρίδια.
4 Προτάσεις για υπέροχα φθινοπωρινά Weekends στην Ελλάδα!!!
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Η πρώτη, απαραίτητη κίνηση είναι να το ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά μετά από κάθε χρήση. Στη συνέχεια, κι αν δεν θέλουμε να το πετάμε αρκετά συχνά, μπορούμε να το απολυμαίνουμε είτε στον φούρνο μικροκυμάτων, είτε στο πληντύριο πιάτων.
Ακόμα μία λύση είναι να το τοποθετήσουμε σε ένα μπολ με νερό και ξύδι και να το αφήσουμε εκεί ολόκληρο το βράδυ.
πηγή:athensmagazine.gr