Κάποια θα τα έχετε ίσως ήδη επισκεφθεί ή θα τα έχετε ακούσει από ιστορίες φίλων, άλλα πάλι τα ακούτε για πρώτη φορά.Ένα είναι όμως σίγουρο: τα παρακάτω μέρη εντυπωσιάζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες και μας καλούν να τα εξερευνήσουμε εδώ και τώρα!
Πάρτε λοιπόν το δισάκι σας και πάμε να τα ανακαλύψουμε!
Πολυλίμνιο: Βγαλμένο από παραμύθι
Ένας καλά κρυμμένος παράδεισος της Πελοποννήσου που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Μέσα από από ένα χωμάτινο μονοπάτι, με πλούσια βλάστηση και ανακουφιστικά παχιά σκιά, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, θα ανακαλύψετε σταδιακά το μοναδικό σκηνικό που δημιουργείται από λίμνες, καταρράκτες, ξύλινα γεφύρια και φαράγγια.
Βρίσκεται κάπου ανάμεσα από την Καλαμάτα και την Πύλο και αποτελείται συνολικά από 15 λίμνες. Δεν έχει σημασία πόσες θα καταφέρετε να ανακαλύψετε – ούτως η άλλως πολλές για να τις προσεγγίσετε χρειάζεται ορειβατικό εξοπλισμό και γνώση!- αλλά να απολαύσετε στο μέγιστο το μαγευτικό τοπίο, να κολυμπήσετε στα δροσερά νερά και να χαλαρώσετε υπό τους ήχους της φύσης.
Και για όσους θέλουν λίγο παραπάνω περιπέτεια, στην λίμνη Καδούλα θα βρουν ψηλούς βράχους κατάλληλους για βουτιές απευθείας στα… παγωμένα νερά της λίμνης!
Οδοιπορικό στα μονοπάτια των θεών…Διασχίζοντας το φαράγγι του Ενιπέα στον Όλυμπο
Σπήλαιο Άη Γιάννη: Μια πραγματική… αποκάλυψη!
Στο μικρό νησί των Κυκλάδων, την Ηρακλειά, βρίσκεται αυτό το μοναδικής ομορφιάς και γεωλογικού ενδιαφέροντος Σπήλαιο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα των Κυκλάδων, με πλουσιότατο και εντυπωσιακό σταλακτιτικό στολισμό που συμπεριλαμβάνει και το “σπηλαιόγαλα” (σπάνια σταλαγμιτική ύλη σε υδαρή κατάσταση).
Λέγεται πώς το σπήλαιο ανακάλυψε ένας βοσκός που μπήκε μέσα για να προφυλαχθεί από την καταιγίδα και όταν γύρισε στο χωριό ήταν αποτυπωμένη η μορφή του Αη Γιάννη στην πλάτη του πουκαμίσου που φόραγε.
Έτσι πήγαν και ανακάλυψαν την εικόνα του Αγίου και κάθε χρόνο στις 28 Αυγούστου τελείται λειτουργία μέσα στη πρώτη αίθουσα υπό το φως των κεριών που κολλάνε οι επισκέπτες στα τοιχώματα, δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα.
Το σπήλαιο είναι προσβάσιμο με τα πόδια μετά από διαδρομή μιας ώρας από το χωριό Παναγιά. Ξεκινήστε νωρίς για προλάβετε τον ήλιο και τη ζέστη, πάρτε μαζί σας νερό και φαγώσιμα, φακούς και οπωσδήποτε κάποιον ντόπιο, ο οποίος θα γνωρίζει τόσο το μονοπάτι, αλλά και θα σας ξεναγήσει ασφαλώς μέσα στο παρθένο σπήλαιο. Φροντίστε να φορέσετε άνετα και πρόχειρα ρούχα και παπούτσια γιατί η εξερεύνηση του Σπηλαίου περιλαμβάνει σκαρφαλώματα, συρσίματα και μπόλικη βρωμιά.
Φύγαμε;
Παλαιός Παντελεήμονας,Πιερία:Ένας από τους πιο δημοφιλή προορισμούς της Βορείου Ελλάδας
Βουδιστική Στούπα: Το μυστικό της Ορεινής Κορινθίας
Παρ’ όλο που η περιοχή έχει γίνει τοπ προορισμός τα τελευταία χρόνια, μερικά μέρη έχουν μείνει καλά κρυμμένα από τους επισκέπτες. Η Καλατσάκρα Στούπα στην Ορεινή Κορινθία αποτελεί ένα από τα τρία βουδιστικά κέντρα που υπάρχουν στην Ελλάδα και ανήκει στα βουδιστικά κέντρα του διαμαντένιου δρόμου της γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου.
Άνθρωποι από όλο τον κόσμο αφήνουν πίσω τους πολυτέλειες όπως ρεύμα, επικοινωνία κ.α. και έρχονται έστω και για λίγες μέρες στο βουδιστικό κέντρο Κάρμα Μπέρτσεν για να διαλογιστούν.
Εσείς γιατί να το το επισκεφθείτε;
Για τη μαγευτική θέα στον Κορινθιακό κόλπο και τις πλαγιές του Μαύρου Όρους, για μια βόλτα στον πανέμορφο χώρο που θυμίζει κάτι από Θιβέτ και φυσικά για να δείτε από κοντά ένα βουδιστικό κέντρο. Μη διστάσετε να πιάσετε κουβέντα με τον κόσμο που βρίσκετε εκεί , είναι πάντα πρόθυμοι να διηγηθούν την ιστορία του χώρου, και γιατί όχι ακόμα και να κάνετε μια απόπειρα διαλογισμού.
Βάραθρο του Χάους: Ο άγνωστος κρατήρας της Αττικής
Η θέα του και μόνο σου κόβει την ανάσα. Πρόκειται για έναν κρατήρα ύψους 55 μέτρων και διαμέτρου 120 μέτρων που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο Σούνιο. Οι μύθοι γύρω από την δημιουργία του πολλοί , από εξωγήινους έως μετεωρίτες. Το πιθανότερο σενάριο όμως είναι να δημιουργήθηκε μετά από κατάπτωση οροφής μεγάλου σπηλαίου.
Το μέρος είναι περισσότερο γνωστό στους φανατικούς της αναρρίχησης. Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις του σπορ, όμως, μπορείτε να απολαύσετε έναν αναζωογονητικό περίπατο στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, όπου, εκτός από το εντυπωσιακό Βάραθρο του Χάους, στη διαδρομή σας θα συναντήσετε στοές μεταλλείων του περασμένου αιώνα αλλά και τα πλυντήρια των αρχαίων μεταλλείων του Λαυρίου.
Βάλτε, λοιπόν, τα αθλητικά σας και ξεκινήστε για μια βόλτα στην φύση και την ιστορία.
Άσπρη Πέτρα: Το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο της Αλμωπίας
2 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Πρόμαχοι στη Πέλλα και μετά από μια όχι και τόσο εύκολη ανάβαση μέσα από τη χαράδρα του χείμαρου Μπιτσκιά θα βρεθείτε στην Άσπρη Πέτρα.
«Ξανανιώνει» το ιστορικό γεφύρι της Αρτας
Ένας βράχος περίπου 50 μέτρων,ο οποίος δημιουργήθηκε από τα άλατα που υπάρχουν στα νερά των πηγών της περιοχής. Απλώνεται σε έκταση 30 στρεμμάτων και έχει την μοναδική ιδιότητα να αλλάζει χρώματα, σχήματα, αλλά και μέγεθος.
Πάρτε το χρόνο σας να την μελετήσετε και να ανακαλύψετε τους κρυμμένους της θησαυρούς, οι οποίοι κάθε φορά που θα τον επισκέπτεστε θα είναι διαφορετικοί!
Η ταχύτατη παραγωγή βράχου από τα άλατα, η μεγάλη αποσάθρωση και η εναλλαγή των χρωμάτων δημιουργούν ένα πραγματικά εντυπωσιακό και συνεχώς εναλλασσόμενο σκηνικό μεγάλου μεγέθους με σπηλιές, νέες πηγές που γρήγορα εξαφανίζονται, κολόνες, χάσματα και νέα βράχια σε αισθητή απόσταση από τον μητρικό βράχο. Επίσης με μια πιο προσεκτική ματιά θα βρείτε αποτυπώματα φύλλων, σπόρων, χόρτων, οστών, τα οποία δημιουργούνται μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
πηγή:boro.gr