Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
8.8 C
Athens
HomeΚόσμοςΟι 9 χώρες με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα σύμφωνα με τον Independent!

Οι 9 χώρες με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα σύμφωνα με τον Independent!

Τώρα που η σεζόν και τα σχολεία ξεκίνησαν για τα καλά, κάνουμε ένα διαφορετικό ταξίδι σε χώρες που το εκπαιδευτικό τους σύστημα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, σύμφωνα με τον Independent.

Φινλανδία
Βρίσκεται στην κορυφή, στην οποία έχει «βολευτεί» πολλές φορές, αφού χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά εκπαιδευτικά συστήματατου κόσμου. Όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους, διδάσκονται στις ίδιες τάξεις και έτσι σημειώνεται το μικρότερο χάσμα ανάμεσα στους πιο αδύναμους και δυνατούς μαθητές σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά που έχουν οι μαθητές για το σπίτι είναι ελάχιστη και έχουν μόνο ένα υποχρεωτικό διαγώνισμα στην ηλικία των 16.

Ελβετία

- Advertisement -

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελβετία
Μόλις το 5% των μαθητών πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία στην Ελβετία κι αυτό φανερώνει το πολύ αποτελεσματικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Τα μαθήματα διδάσκονται σε διαφορετικές γλώσσες, αναλόγως την περιοχή της χώρας στην οποία βρίσκεται κάποιος, με τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα γαλλικά να αποτελούν τις βασικές γλώσσες. Από το γυμνάσιο κι έπειτα, οι μαθητές χωρίζονται ανάλογα με τις ικανότητές τους.

ΟΑΣΑ: Τι αλλάζει στην αγορά εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Βέλγιο
Η μικρή αυτή χώρα της δυτικής Ευρώπης έχει τέσσερα είδη σχολίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: γενικό, τεχνικό, επαγγελματικό και καλλιτεχνικό. Όλα τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 4 και 18 έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά συστήματα δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και η εκπαίδευση βρίσκεται ψηλά στη λίστα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με πολλά χρήματα να διοχετεύονται εκεί κάθε χρόνο.

Σιγκαπούρη
Η χώρα σκοράρει εξαιρετικά υψηλά στα τεστ του παγκόσμιου προγράμματος PISA αξιολόγησης μαθητών, τα οποία έχουν στόχο να μετρήσουν και να συγκρίνουν την απόδοση μαθητών σε πολλές διαφορετικές χώρες. Παρ’ όλ’ αυτά, το σύστημα έχει επίσης τη φήμη του πολύ καταπιεστικού, υποβάλλοντας τους μαθητές σε υψηλές πιέσεις από μικρή ηλικία.

Ολλανδία
Τα παιδιά των Ολλανδών φαίνεται να είναι τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου σύμφωνα με μελέτη της Unicef του 2003, ανοίγοντας το δρόμο σε άλλες χώρες. Τα σχολεία δεν συνηθίζεται να δίνουν πολλή δουλειά για το σπίτι στους μαθητές, τουλάχιστον όχι μέχρι τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι μαθητές αναφέρουνλιγοστό στρες και πίεση. Ο αριθμός των ιδιωτικών σχολείων είναι μικρός και τα υπόλοιπα χωρίζονται σε ουδέτερα δημόσια και σχολεία με θρησκευτικό χαρακτήρα.

Κατάρ
Το BBC ανέφερε το 2012 ότι το πλούσιο σε πετρέλαιο

Κατάρ μεταμορφωνόταν σε έναν από τους πιο σημαντικούς «παίκτες» της καινοτομίας στην εκπαίδευση, δημιουργώντας ένα πλήθος πρότζεκτ από τη βασική εκπαίδευση, μέχρι την πανεπιστημιακή. Η χώρα κάνει σοβαρές επενδύσεις πάνω στη βελτίωση των εκπαιδευτικών στάνταρ, ως μέρος του προγράμματος Vision 2030, με σκοπό να χαρίσει επάρκεια στη χώρα. Σχολεία που χρηματοδοτούνται από το κράτος είναι δωρεάν, αλλά μόνο σε πολίτες του Κατάρ.Οι κάτοικοι άλλων εθνικοτήτων στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.

Ιρλανδία
Η πλειοψηφία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας είναι ιδιωτικά, αλλά υπάρχουν και δημόσια και επαγγελματικά. Πρόσφατη αναφορά, πάντως, δείχνει ότι τα έξοδα της χώρας έπεσαν κατά 15% κατά τη διάρκεια της κρίσης, από το 2008 έως το 2013, κάτι που σημαίνει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα ίσως υποστεί πλήγμα στο μέλλον.

Ο κρυμμένος μεσαιωνικός θησαυρός της Ιταλίας

Εσθονία
Σύμφωνα με στοιχεία του 2015, η χώρα ξοδεύει περίπου το 4% του ΑΕΠ στην εκπαίδευση και ο στόχος είναι να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της οικογένειας, αλλά και του έθνους. Ανάμεσα στους στόχους του σχολείου βρίσκεται και η προώθηση της ανάπτυξης των εθνικών μειονοτήτων, της οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής, η προστασία του περιβάλλοντος, οι αξίες του πολίτη και η δημιουργία των προϋποθέσεων για τη δημιουργία παράδοσης δια βίου μάθησης.

Στη Νέα Ζηλανδία υπάρχουν 3 τύποι σχολίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Νέα Ζηλανδία
Η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Νεα Ζηλανδία ξεκινά από τα 5 έτη και τελειώνει στα 19, με το σχολείο να είναι υποχρεωτικό από 6 έως 16 ετών. Υπάρχουν 3 τύποι σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τα δημόσια σχολεία να συγκεντρώνουν το 85% των μαθητών, τα ιδιωτικά σχολεία που έχουν ενσωματωθεί στο κράτος να συγκεντρώνουν το 12% των μαθητών και τα ιδιωτικά το 3%.

πηγή:clickatlife.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,124LikesLike
88,921 FollowersFollow
181,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ