Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
12.4 C
Athens
HomeΞενοδοχεία5άστερο υπόγειο ξενοδοχείο στην έρημο - Σκαμμένο στα βράχια! (βίντεο)

5άστερο υπόγειο ξενοδοχείο στην έρημο – Σκαμμένο στα βράχια! (βίντεο)

Υπερπολυτελές θέρετρο κατασκευάστηκε στη Σαουδική Αραβία, χτισμένο μέσα σε ψαμμίτη και εξ ολοκλήρου σκαμμένο στα βράχια της ερήμου…

Το τελευταίο μεγαλεπήβολο σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας ακούει στο όνομα “Sharaan” και είναι ένα πολυτελές 5άστερο ξενοδοχείο απόλυτα ενσωματωμένο σε ψαμμίτη και κοντά σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

- Advertisement -
5άστερο resort μέσα στα βράχια στην έρημο

Ντουμπάι: 5άστερο ξενοδοχείο με δικό του τροπικό δάσος! To μοναδικό στον κόσμο!

Το Sharaan βρίσκεται στο φυσικό καταφύγιο Sharaan στην έρημο Al-Ula και φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα Jean Nouvel. Οι πρώτες εικόνες παρουσιάζουν κομψές, τεράστιες, εξωτερικές αυλές, ενώ το εσωτερικό είναι εν μέρει εμπνευσμένο από την κοντινή Hegra, μια τοποθεσία που ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, επίσης γνωστή ως Al-Hijr, που άνοιξε πρόσφατα για το κοινό για πρώτη φορά.

δωμάτιο υπόγειου ξενοδοχείου σε βράχια

Μια διαφορετική-πολυτελής κατασκήνωση στην μέση της ερήμου

Απόλυτη εναρμόνιση με το τοπίο

Ο αρχιτέκτονας αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του στοχεύει στη διατήρηση του αρχαίου τοπίου: «Το έργο μας δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο αυτό που έχει δημιουργήσει ως τώρα η ανθρωπότητα και ο χρόνος». Η έρημος Al-Ula φιλοξενεί βουνά από ψαμμίτη και ενδιαφέροντα μνημεία κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένης της Hegra.

θέα από δωμάτιο 5άστερου ξενοδοχείου στα βράχια

Amangiri: Το κορυφαίο ξενοδοχείο στον κόσμο με σουίτες ακραίας πολυτέλειας! Σε αυστηρά προστατευόμενη περιοχή

Το Sharaan θα ανοίξει στους επισκέπτες έως το 2023 και θα περιλαμβάνει 40 σουίτες και τρεις υπερπολυτελείς βίλες. Ο σχεδιασμός αποτίει φόρο τιμής στον ναβωτικό τρόπο χρήσης του φωτός και της σκιάς στην αρχιτεκτονική – ενώ μεγάλο μέρος του ξενοδοχείου θα βρίσκεται μέσα στο βράχο.

δωμάτιο ξενοδοχείου μέσα στα βράχια



Ένα γυάλινο ασανσέρ θα “βυθίζει” τους επισκέπτες στον βράχο, ενώ η είσοδος του ξενοδοχείου θα βρίσκεται σε μια κυκλική αυλή που θα είναι χαραγμένη στην πλαγιά από ψαμμίτη. Από το σημείο αυτό θα τοποθετηθεί μια σειρά δωματίων γύρω από έναν κεντρικό άξονα ύψους 80 μέτρων.

είσοδος επισκεπτών σε πολυτελές ξενοδοχείο μέσα σε ψαμμίτη
spa σε πολυτελές ξενοδοχείο στην έρημο
ξενοδοχείο σε ψαμμίτη στην έρημο

Σαουδική Αραβία: Πώς είναι η ζωή σε αυτή την ανατολίτικη χώρα;

Δείτε το μοναδικό βίντεο:

Teaser Resort Sharaan – Ateliers Jean Nouvel

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που κινδυνεύουν

Οι κλιματικές αλλαγές, οι ένοπλες συγκρούσεις και η ανάπτυξη απειλούν μερικούς από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της Γης. Το National Geographic μας παρουσιάζει τη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο που χρειάζονται προστασία.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που κινδυνεύουν

Nan Madol, Mικρονησία

Nan Madol, Mικρονησία

Περισσότερες από εκατό νησίδες από την ακτή της Pohnpei αποτελούν χώρο τελετουργίας του Nan Madol. Τα ερείπια πέτρινων ανακτόρων, ναών και τάφων που χρονολογούνται από το 1200 έως το 1500 π.Χ. αποκαλύπτουν τον πολιτισμό του νησιού του Ειρηνικού της δυναστείας Saudeleur. Το 2016, το Nan Madol θεωρήθηκε “σε κίνδυνο” εξαιτίας της υπερθέρμανσης των καταιγίδων και της διάβρωσης των πετρωμάτων.

Παλιά πόλη Djenné, Mάλι

Παλιά πόλη Djenné, Mάλι

Σχεδόν δύο χιλιάδες παραδοσιακά πήλινα κτίρια παραμένουν στο Djenné, μια από τις παλαιότερες πόλεις της υποσαχάριας Αφρικής, που κατοικούνταν από το 250 π.Χ. Εκτός από την ισλαμική αρχιτεκτονική, τέσσερις αρχαιολογικοί χώροι – Djenné-Djeno, Hambarkétolo, Kaniana και Tonomba-αποκαλύπτουν ενδείξεις σχετικά με την προ-ισλαμική αστική δομή και την επακόλουθη εξέλιξή της. Η πολιτική ανασφάλεια, η υποβάθμιση των ιστορικών δομικών υλικών, η αστικοποίηση και η διάβρωση, κέρδισαν μια θέση στην λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο.

Εθνικό Πάρκο Everglades, ΗΠΑ

Εθνικό Πάρκο Everglades, ΗΠΑ

Χαρακτηρισμένο ως “ποτάμι γρασιδιού”, οι υποτροπικοί υδροβιότοποι της Φλόριντα είναι ένα ιερό για τα πουλιά, τα ερπετά και περισσότερα από 20 σπάνια, απειλούμενα είδη. Ένας συνδυασμός αστικής ανάπτυξης, ρύπανσης και φυσικής καταστροφής,  το έκανε να κερδίσει μια θέση στη λίστα κινδύνων το 1993 και αργότερα αφαιρέθηκε το 2007 μετά από προσπάθειες αποκατάστασης. Μπήκε  στον κατάλογο για άλλη μια φορά το 2010 μετά από συνεχιζόμενη υποβάθμιση από τη ρύπανση και σημαντικές απώλειες θαλάσσιων οικοτόπων και ειδών.

Κτήματα ελιών και σταφυλιών, Παλαιστίνη

Κτήματα ελιών και σταφυλιών, Παλαιστίνη

Στα κεντρικά υψίπεδα μεταξύ Nablus και Hebron, μια σειρά από αρχαίους κήπους, γεωργικούς πύργους και ένα σύνθετο σύστημα άρδευσης έχουν χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια της Battir από πολύ παλιά. Οι γεωργικές πρακτικές – που χρησιμοποιούνται ακόμα σήμερα – είναι μερικές από τις παλαιότερες μεθόδους καλλιέργειας που είναι γνωστές στην ανθρωπότητα. Το 2014, το σημείο αναφέρθηκε “σε κίνδυνο” εξαιτίας των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών μετασχηματισμών στην περιοχή. Σύμφωνα με την UNESCO, το κομμάτι αυτό της Δυτικής Όχθης του Ισραήλ “μπορεί να απομονώσει τους αγρότες από τα αγροκτήματα που έχουν καλλιεργήσει εδώ και αιώνες”.Ποια φωτογραφία έγινε viral στην επίσημη σελίδα του Instagram; Μεγάλη διαφήμιση για την Ελλάδα!

Ιστορικό Κέντρο της Βιέννης, Αυστρία

Ιστορικό Κέντρο της Βιέννης, Αυστρία

Δομημένο στον ποταμό Δούναβη, τα μπαρόκ κάστρα και οι κήποι της Βιέννης αποκαλύπτουν τη μακρά και πλούσια ιστορία της ως πρωτεύουσα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Η πόλη έχει επίσης αναγνωριστεί ως η μουσική πρωτεύουσα της Ευρώπης από τον 16ο αιώνα, καθώς “στέγασε” έργα του Mozart, του Beethoven και του Schubert. Το 2017, η πόλη ενεγράφη  μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο λόγω των πολυώροφων κατασκευών στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. “Η ΕΟΚΕ εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι το σχέδιο του Παγοδρομίου της Βιέννης δεν συνάδει πλήρως με τις προηγούμενες αποφάσεις της Επιτροπής, ιδίως όσον αφορά το ύψος των νέων κατασκευών, οι οποίες θα επηρεάσουν δυσμενώς την εξαιρετική παγκόσμια αξία του χώρου”, ανέφερε η UNESCO σε ένα δελτίο τύπου.

Εθνικό Πάρκο Virunga, Κονγκό

Εθνικό Πάρκο Virunga, Κονγκό

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηφαιστειογενή τοπία στην Αφρική, το εθνικό πάρκο Virunga είναι ένα καταφύγιο για πολλά πουλιά, ερπετά, ιπποπόταμους και το πιο σημαντικό, τον σπάνιο και παγκοσμίως απειλούμενο γορίλλα του βουνού. Το Εθνικό Πάρκο Virunga προστέθηκε στον κατάλογο κινδύνων το 1994. Και οι φύλακες και η άγρια ​​φύση έχουν υποβληθεί σε συνεχιζόμενη βία στις δεκαετίες που ακολουθούν, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής των ιπποπόταμων και των γορίλλων. Τον Απρίλιο του 2018, σκοτώθηκαν έξι φρουροί σε μια επίθεση – την τρίτη για αυτήν τη χρονιά.10 must-see “θαύματα του κόσμου” σύμφωνα με την Daily Mail! Ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό!

Παλιά Πόλη Sana’a, Υεμένη

Παλιά Πόλη Sana’a, Υεμένη

Τα τεράστια γεωμετρικά μοτίβα του καμένου τούβλου και του γύψου διακοσμούν τους τοίχους της Sana’a. Θεωρείται ένα κόσμημα του ισλαμικού πολιτισμού, η πόλη έχει κατοικηθεί συνεχώς για περισσότερα από 2.500 χρόνια και συνδέεται με βιβλικούς και Κορανικούς πολιτισμούς. Το 2015, μια βομβιστική επίθεση στη Sana’a οδήγησε σε ανθρώπινες απώλειες και κατέστρεψε πολλά ιστορικά σπίτια και κτίρια. «Είμαι συγκλονισμένη από τις εικόνες αυτών των μεγαλοπρεπών πολυώροφων πύργων και των γαλήνιων κήπων που μειώνουν τα ερείπια. Η καταστροφή αυτή θα επιδεινώσει μόνο την ανθρωπιστική κατάσταση “, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γενική Διευθύντρια Ιρίνα Μποκόβα.

Μεσαιωνικά Μνημεία, Κόσοβο

Μεσαιωνικά Μνημεία, Κόσοβο

Τέσσερα Σερβικά Ορθόδοξα Μοναστήρια, η Μονή Dečani, η Πατριαρχική Μονή Peć, η Παναγία του Ljeviš και η Μονή Gračanica αντιπροσωπεύουν τη συγχώνευση των βυζαντινών και δυτικών μεσαιωνικών παραδόσεων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή μεταξύ του 13ου και του 17ου αιώνα. Οι ζωηρές τοιχογραφίες που κοσμούν τους εσωτερικούς χώρους της εκκλησίας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της μετέπειτα βαλκανικής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Το 2006, τα Μεσαιωνικά Μνημεία στο Κοσσυφοπέδιο απαριθμούνται “σε κίνδυνο” λόγω “δυσκολιών στη διαχείριση και διατήρησή τους που οφείλονται στην πολιτική αστάθεια της περιοχής.

Ανακαλύψτε περισσότερα μνημεία σε κίνδυνο στο nationalgeographic.com!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:





Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,132LikesLike
88,995 FollowersFollow
180,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ