4 διαφορετικά εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να γνωρίσεις…Για vegan και εναλλακτικούς!Νέα και λίγο παλιότερα στέκια της πόλης που έχουν αυτό το κάτι.
Κάτι διαφορετικό!
Το Ελληνικό
Στρ. Καλλαρη 9, Τ. 2310 250210
Στο κέντρο της πόλης, στη Διαγώνιο, το Ελληνικό είναι ένα new age µεζεδοπωλείο-στέκι ντόπιων και επισκεπτών που φηµίζεται για την παρεΐστικη ατµόσφαιρα, τη φιλική εξυπηρέτηση, τον προσεγµένο χώρο που θυµίζει παλιό µπακάλικο και φυσικά τις γεύσεις του! Το µενού, που βασίζεται στην παραδοσιακή, καλή ελληνική κουζίνα, παρουσιάζει εκλεκτούς, πεντανόστιµους χειροποίητους µεζέδες από µεγάλη γκάµα συνταγών από πολλές και διάφορες περιοχές της χώρας, όλα φτιαγµένα µε µεράκι και φρέσκες τοπικές πρώτες ύλες! Φυσικά, δεν θα µπορούσε να λείπει η εκλεκτή λίστα αποσταγµάτων, ιδανική συνοδεία των καλοµαγειρεµένων πιάτων… Προσθέστε σε αυτά την καλή παρέα και έχετε έτοιµη την καλύτερη… συνταγή!
Καθηµερινά 13:00-01:30 (η κουζίνα).
6+2 γευστικά στέκια στην Θεσσαλονίκη για να απολαύσετε παραδοσιακή, ελληνική κουζίνα!
Must try
• Τον καβουρµά µπουγιουρντί
• Τη µαραθόπιτα
• Τους αµπελοσαρµάδες
• Την ποικιλία χειροποίητων αλοιφών
• Το µοσχαρίσιο συκώτι
fb Το Ελληνικό
Tηγανιές & Σχάρες
Καυταντζόγλου 12, Τ. 2310 860380 / Κατούνη 3, Λαδάδικα, Τ. 2310 510284
Περισσότερα από 10 χρόνια πριν, γεννήθηκε και υλοποιήθηκε από την οικογένεια Τζερµιά -που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην πόλη µε πολλές επιχειρήσεις εστίασης- η ιδέα για έναν χώρο που θα σερβίρει ποιοτικές ελληνικές γεύσεις, µε σεβασµό στην παράδοση, την ντόπια κουζίνα από κάθε µεριά της χώρας, στα εκλεκτά κρασιά και αποστάγµατα, και όλα αυτά µε κοινό παρονοµαστή την καλή παρέα γύρω από ένα τραπέζι! Έτσι, δηµιουργήθηκαν οι Τηγανιές & Σχάρες.
Σε family friendly και νεανικό περιβάλλον (µη καπνιζόντων ο εσωτερικός χώρος) και άψογη εξυπηρέτηση και φιλοξενία, εδώ απολαµβάνουµε ζουµερό και καλοψηµένο κρέας… προφανώς στη σχάρα ή στο τηγάνι σε συνδυασµό µε πληθωρικές σαλάτες και χειροποίητα ορεκτικά και αλοιφές, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις σε µαγειρευτά αλλά και σε πιάτα ηµέρας.
Καθηµερινά, 13:00-01:30 (η κουζίνα).
Στα συν, το delivery 13:00-00:00.
Must try
• Την κρασάτη χοιρινή τηγανιά
• Την τηγανιά µανιταριών
• Το Κρεµαστό (τύπου κοντοσούβλι -χοιρινό, κοτόπουλο ή µοσχάρι- σε ειδική βέργα)
• Τα λουκάνικα Τζουµαγιάς
Περιπλανόμαστε στις παραδοσιακές αγορές της Θεσσαλονίκης!
Ο Κήπος του Θερµαϊκου
Νικηφόρου Φωκά 2, Πλατεία Τσιρογιάννη, Λευκός Πύργος, Τ. 2310 224073
Μποέµικο new age µεζεδοπωλείο, το οποίο ξυπνά νοσταλγικές µνήµες µέσα από µια ολόφρεσκη µατιά! Ο ρετρό χώρος µε τις αντίκες, τις µπροκάρ µαξιλάρες και τις «τριανταφυλλένιες» ταπετσαρίες παραπέµπει σε σάλα αστικού αρχοντόσπιτου. Τα πιάτα, τα οποία ετοιµάζονται τη στιγµή της παραγγελίας, είναι σε φιλοσοφία µεζέδων, βασισµένα σε ιδιαίτερους συνδυασµούς και άριστες πρώτες ύλες!
Καθηµερινά 10:00-03:00 (12:30-01:00 η κουζίνα).
10+3 ιδιαίτερα concepts στη Θεσσαλονίκη που κέρδισαν τον θαυμασμό μας!
Ντορέ Ζύθος
Τσιρογιάννη 7, Λευκός Πύργος, Τ. 2310 279010
Με την αίγλη µιας άλλης εποχής, δεν µετρά µόνο έναν αιώνα ζωήςΠίσω στο 1917, αποτέλεσε ένα καινοτόµο για εκείνη την περίοδο concept, όταν ο Αλφέρδο Μορατόρι δηµιούργησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το πρώτο καφέ-ζαχαροπλαστείο σε ευρωπαϊκά πρότυπα µε βιεννέζικες καρέκλες, περίτεχνα πατώµατα, µαρµάρινα τραπέζια… καθιστώντας το σηµείο αναφοράς της ελίτ της εποχής.
Εδώ άλλωστε έχουν γευµατίσει ο Βενιζέλος, η Μερκούρη, ο Χατζιδάκις και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες…
Σηµαντικός σταθµός το 1959, όταν µετακόµισε στη σκιά του Λευκού Πύργου και έγινε πάλι τότε καλλιτεχνικό στέκι για συγγραφείς, ηθοποιούς και σκηνοθέτες… όπως και το 1992 όταν ο Τάκης Ξεφτέρης (ανιψιός του Μορατόρι) για να το σώσει από την επερχόµενη παρακµή πρότεινε στη Δέσποινα Μαυροµµάτη, ιδιοκτήτρια του Ζύθου στα Λαδάδικα, της πρώτης µπυραρίας στην Ελλάδα, να το αναλάβει.
Η κοινή πορεία των δύο σηµατοδοτήθηκε το 1995, δηµιουργώντας έτσι ένα ισχυρό brand! Τα δύο µαγαζιά παραµένουν ψηλά στις προτιµήσεις ντόπιων και επισκεπτών εξαιτίας της αισθητικής αλλά και της ποιότητας! Πληθωρικό, ανεξάντλητο σε προτάσεις ηµέρας, το µενού τους τιµά την ελληνική παράδοση, µε προτεραιότητα τα ντόπια προϊόντα και δηµιουργικές συνταγές µε επιρροές από όλη τη Μεσόγειο.
Καθηµερινά 10:00-02:00.
To Know
• Το Ντορέ-Ζύθος πρωτοπορεί βάζοντας στο µενού του µόνο ελληνικά προϊόντα και αναδεικνύοντας τις ελληνικές µικροζυθοποιίες πριν γίνουν µόδα!
• Έδωσε πρώτο εργασία σε γυναίκα σερβιτόρο!
Πηγή Best in travel Thessaloniki 2018