Όσοι πετούν πολύ συχνά τείνουν να έχουν μια σχέση αγάπη-μίσους με τα το φαγητό στο αεροπλάνο.Ενώ τα γεύματα κατά την πτήση έχουν συχνά μια κακή φήμη, εξακολουθεί να ισχύει ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες διακρίνονται από τους υπόλοιπες μέσω των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.
Ορισμένοι αερομεταφορείς έχουν πραγματικά κακό φαγητό, ενώ άλλες είναι πιο ανεκτές. Η διαφορά στα γεύματα είναι επίσης συχνά ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο κάποιοι επιλέγουν να πετάξουν business ή πρώτη θέση αντί για την οικονομική.
Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες εργάζονται σκληρά για να βεβαιωθούν ότι οι επιβάτες τους είναι όσο το δυνατόν πιο άνετοι και ότι το φαγητό είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού. Αν ενδιαφέρεστε για το τι τρώτε στον αέρα, αυτά είναι 25 πράγματα που δεν ξέρετε για τα γεύματα του αεροπλάνου.
1. Η αγορά τροφοδοσίας αεροπλάνων είναι μια τεράστια αγορά που φτάνει σε αξία τα 13 δισ. δολάρια παγκοσμίως και αναμένεται να αγγίξει τα 18 το 2021.
2. Το πρώτο γεύμα σε πτήση σερβιρίστηκε το 1919 από το Λονδίνο στο Παρίσι.
3. Το πως κόβονται τα φρούτα διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μετά από μια πτήση! Σύμφωνα με την επιστήμη
4. Εξαιτίας μεγάλων καθυστερήσεων μπορεί να χρειαστεί να πεταχτεί το φαγητό.
5. Το φαγητό μαγειρεύεται πάντα στο έδαφος.
6. Το φαγητό έχει άλλη γεύση στον αέρα
7. Τα φρουτώδη κρασιά είναι καλύτερα στη πτήση από τα ξηρά.
8. Δεν είναι ακριβώς φρέσκο, φτιάχνεται τουλάχιστον δέκα ώρες πριν.
9. Όταν το γεύμα είναι επί πληρωμή πουλιέται μέχρι και 2.600% της πραγματικής του αξίας.
10. Ο θόρυβος της καμπίνας μπορεί να επηρεάσει τη γεύση που αισθάνεσαι.
11. Το κρέας δεν είναι τελείως ψημμένο, το μοσχάρι είναι κατά 30% και το κοτόπουλο κατά 60%. Το ψήσιμο ολοκληρώνεται στον φούρνο του αεροπλάνου.
12. Τα γεύματα σχεδιάζονται από έξι έως και δώδεκα μήνες πριν.
13. Στον σχεδιασμό λαμβάνεται υπόψη το οικονομικό σκέλος. Είναι πασίγνωστη η περίπτωση της American Airlines που εξοικονόμησε 40.000 δολάρια σε ένα χρόνο αφαιρώντας μια ελιά από κάθε σαλάτα.
Τα 4 κοινά ταξιδιωτικά προβλήματα και η αντιμετώπιση τους!
14. Δισεκατομύρια τόνων φαγητού πετάγονται κάθε χρόνο από τις πτήσεις.
15. Το να τρως στην πτήση βοηθά την υγεία σου, καθώς αποφεύγεις την αίσθηση αδυναμίας, πονοκεφάλους και το jet lag.
16. Κυβερνήτης και συγκυβερνήτης έχουν διαφορετικά γεύματα για την περίπτωση δηλητηρίασης.
17. Οι εταιρείες προτιμούν τα γεύματα με σάλτσες για να μη στεγνώνουν εύκολα.
18. Η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε τον τρόπο σερβιρίσματος καθώς η εταιρείες καθιέρωσαν για λόγους ασφαλείας τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα, κάτι που τους κοστίζει περισσότερο από τα μεταλλικά επαναχρησιμοποιούμενα.
19. Στις περισσότερες εταιρείες, δεν υπάρχει περιορισμός στα προσφερόμενα σνακς.
20. Ο τοματοχυμός έχει καλύτερη γεύση στον αέρα από ότι στο έδαφος.
21. Το umami, η πέμπτη γεύση, είναι η μοναδική που παραμένει ανεπηρέαστει σε μεγάλο ύψος.
22. Το νερό που φτιάχνεται ο καφές και το τσάι έχει βρεθεί συχνά να περιέχει βακτήρια.
Πώς τα ταξίδια βοηθούν να χάσετε κιλά!
23. Σε κάποιες χώρες γεύματα αεροπλάνων πωλούνται στη μαύρη αγορά.
24. Σε μια πτήση καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από ότι θα έκανες κανονικά.
25. Το γεύμα είναι σχεδιασμένο ώστε να τρώγεται από όσους περισσότερους επιβάτες γίνεται, και αλλάζει ανάλογα τον προορισμό.
Ορισμένοι αερομεταφορείς έχουν πραγματικά κακό φαγητό, ενώ άλλες είναι πιο ανεκτές.
Η διαφορά στα γεύματα είναι επίσης συχνά ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο κάποιοι επιλέγουν να πετάξουν business ή πρώτη θέση αντί για την οικονομική.
Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες εργάζονται σκληρά για να βεβαιωθούν ότι οι επιβάτες τους είναι όσο το δυνατόν πιο άνετοι και ότι το φαγητό είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού. Αν ενδιαφέρεστε για το τι τρώτε στον αέρα, αυτά είναι 25 πράγματα που δεν ξέρετε για τα γεύματα του αεροπλάνου.
1. Η αγορά τροφοδοσίας αεροπλάνων είναι μια τεράστια αγορά που φτάνει σε αξία τα 13 δισ. δολάρια παγκοσμίως και αναμένεται να αγγίξει τα 18 το 2021.
2. Το πρώτο γεύμα σε πτήση σερβιρίστηκε το 1919 από το Λονδίνο στο Παρίσι.
3. Το πως κόβονται τα φρούτα διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία.
4. Εξαιτίας μεγάλων καθυστερήσεων μπορεί να χρειαστεί να πεταχτεί το φαγητό.
5. Το φαγητό μαγειρεύεται πάντα στο έδαφος.
6. Το φαγητό έχει άλλη γεύση στον αέρα
7. Τα φρουτώδη κρασιά είναι καλύτερα στη πτήση από τα ξηρά.
8. Δεν είναι ακριβώς φρέσκο, φτιάχνεται τουλάχιστον δέκα ώρες πριν.
9. Όταν το γεύμα είναι επί πληρωμή πουλιέται μέχρι και 2.600% της πραγματικής του αξίας.
10. Ο θόρυβος της καμπίνας μπορεί να επηρεάσει τη γεύση που αισθάνεσαι.
11. Το κρέας δεν είναι τελείως ψημμένο, το μοσχάρι είναι κατά 30% και το κοτόπουλο κατά 60%. Το ψήσιμο ολοκληρώνεται στον φούρνο του αεροπλάνου.
12. Τα γεύματα σχεδιάζονται από έξι έως και δώδεκα μήνες πριν.
13. Στον σχεδιασμό λαμβάνεται υπόψη το οικονομικό σκέλος. Είναι πασίγνωστη η περίπτωση της American Airlines που εξοικονόμησε 40.000 δολάρια σε ένα χρόνο αφαιρώντας μια ελιά από κάθε σαλάτα.
14. Δισεκατομύρια τόνων φαγητού πετάγονται κάθε χρόνο από τις πτήσεις.
15. Το να τρως στην πτήση βοηθά την υγεία σου, καθώς αποφεύγεις την αίσθηση αδυναμίας, πονοκεφάλους και το jet lag.
16. Κυβερνήτης και συγκυβερνήτης έχουν διαφορετικά γεύματα για την περίπτωση δηλητηρίασης.
17. Οι εταιρείες προτιμούν τα γεύματα με σάλτσες για να μη στεγνώνουν εύκολα.
18. Η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε τον τρόπο σερβιρίσματος καθώς η εταιρείες καθιέρωσαν για λόγους ασφαλείας τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα, κάτι που τους κοστίζει περισσότερο από τα μεταλλικά επαναχρησιμοποιούμενα.
19. Στις περισσότερες εταιρείες, δεν υπάρχει περιορισμός στα προσφερόμενα σνακς.
20. Ο τοματοχυμός έχει καλύτερη γεύση στον αέρα από ότι στο έδαφος.
21. Το umami, η πέμπτη γεύση, είναι η μοναδική που παραμένει ανεπηρέαστει σε μεγάλο ύψος.
22. Το νερό που φτιάχνεται ο καφές και το τσάι έχει βρεθεί συχνά να περιέχει βακτήρια.
23. Σε κάποιες χώρες γεύματα αεροπλάνων πωλούνται στη μαύρη αγορά.
24. Σε μια πτήση καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από ότι θα έκανες κανονικά.
25. Το γεύμα είναι σχεδιασμένο ώστε να τρώγεται από όσους περισσότερους επιβάτες γίνεται, και αλλάζει ανάλογα τον προορισμό.
Πηγή: E-Radio.gr