Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο πλανήτης θα μετατραπεί σε μη κατοικήσιμη κόλαση, εάν οι ηγέτες όλου του κόσμου δεν προσπαθήσουν να σταματήσουν ή να περιορίσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Η κλιματική αλλαγή και οι ασθένειες απειλούν εκατομμύρια ανθρώπους και οι πολιτικοί ηγέτες οφείλουν να προσπαθήσουν με κάθε μέσο να σταματήσουν τη μετατροπή του πλανήτη σε μια μη κατοικήσιμη κόλαση για εκατομμύρια ανθρώπους, αναφέρει ο ΟΗΕ.
Συμπεράσματα της έκθεσης του ΟΗΕ
Οι καταστροφές του περιβάλλοντος από ακραία καιρικά φαινόμενα σχεδόν διπλασιάστηκαν τις 2 τελευταίες δεκαετίες φτάνοντας τις 6.681 έναντι 3.656 που ήταν από το 1980 ως το 1999. Παράλληλα η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι παρά η πιο πρόσφατη απόδειξη ότι οι πολιτικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες δεν έχουν κατανοήσει τον κόσμο γύρω τους.
Τα τελευταία 20 χρόνια σημειώθηκαν σχεδόν 7.350 μεγάλες φυσικές καταστροφές, τσουνάμι και σεισμοί που κόστισαν τη ζωή σε 1,2 εκατομμύριο ανθρώπους και επηρέασαν άλλα 4,2 δισεκατομμύρια.
Επιπλέον διπλασιάστηκε ο αριθμός των πλημμυρών και των καταιγίδων, ενώ την επόμενη δεκαετία ο ΟΗΕ εκτιμά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι οι καύσωνες. Χωρίς πράσινη ανάκαμψη, απλώς θα αυξήσουμε την κλιματική έκτακτη ανάγκη και τα μελλούμενα για τον πλανήτη θα είναι πολύ δυσοίωνα.
Και σε όλα αυτά προστίθεται και η επιστροφή της μεγαλύτερης αποστολής στον Β. Πόλο που φέρνει δυσάρεστα νέα για το μέλλον της Αρκτικής και την κλιματική αλλαγή.
Ζοφερό το μέλλον της ανθρωπότητας
Οι χώρες έχουν καταγράψει μεγάλες προόδους στην απομάκρυνση εκατομμυρίων ανθρώπων σε ασφαλή μέρη και στη μείωση του αριθμού των θυμάτων από τις πλημμύρες και τους κυκλώνες. Ωστόσο, οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι εναντίον τους, καθώς τα βιομηχανικά κράτη αποτυγχάνουν παταγωδώς να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.
Σχεδόν όλα τα κράτη δεν κατέβαλαν αρκετές προσπάθειες για να αποφύγουν ένα κύμα θανάτων και μολύνσεων από την πανδημία του κορονοϊού, παρά τις προειδοποιήσεις των υπηρεσιών του ΟΗΕ.
Επιπλέον φέτος έλιωσαν οι πάγοι στην Αρκτική σε τέτοιο μεγάλο βαθμό που οι εικόνες που είδαν οι ερευνητές ήταν τρομακτικές και παρόμοιες έχουν να δουν από το 1979.
Εν κατακλείδι ο ΟΗΕ επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση και με δυνατή φωνή πως εάν τα ακραία καιρικά φαινόμενα εξακολουθήσουν να αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό τα επόμενα 20 χρόνια το μέλλον της ανθρωπότητας θα είναι πολύ ζοφερό, καθώς τα πάντα, ακόμα και τα αξιοθέατα κάθε τόπου επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Πώς η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει διάσημα αξιοθέατα; Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό!
Πώς η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει διάσημα αξιοθέατα; Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό! Η κλιματική αλλαγή αφήνει καθημερινά τα σημάδια της στον πλανήτη και τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα όσον αφορά στο περιβάλλον…
Μπορεί πολλοί να μη δίνουμε και τόσο μεγάλη σημασία στις αλλαγές που εμφανίζονται καθημερινά στο περιβάλλον, μπορεί ίσως να μην τις αντιλαμβανόμαστε κιόλας, ωστόσο με το λιώσιμο των πάγων και την αύξηση της θερμοκρασίας πολλά αρνητικά συμβαίνουν από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο.Οι παγετώνες αποκολλούνται, κομμάτια πάγων λιώνουν στην Ανταρκτική, ζώα λιμοκτονούν και μια γενικότερη αρνητική εικόνα δημιουργείται με τους επιστήμονες να κρούουν διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την επείγουσα συμβολή όλων για να αλλάξουν τα δεδομένα.
Πολλές έρευνες και μελέτες από οργανισμούς, πανεπιστήμια και ειδικούς αναφέρουν ότι σε μερικά χρόνια από τώρα η εικόνα πόλεων, λιμνών, θαλασσών, αξιοθεάτων δεν θα είναι ίδια, εάν συνεχιστεί η αλόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή και η έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον.
Δείτε το ΠΡΙΝ & το ΜΕΤΑ
Άγαλμα της Ελευθερίας
Κοραλλιογενής ύφαλος
Αμαζόνιος
Ανταρκτική
Βενετία
Παρθενώνας
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr