Η λίστα έχει τις δύο κορυφαίες πόλεις της Ιταλίας για πεντανόστιμη πίτσα, όμως υπάρχουν κι αλλού μικροί παράδεισοι για καλοφαγάδες!
Πού μπορεί κανείς να φάει πίτσα με την ιδανική ζύμη και με τα καλύτερα υλικά; Δέκα σημεία του κόσμου!
Σάο Πάολο, Βραζιλία
Από τους μετανάστες που βρέθηκαν στο Σάο Πάολο, το μεγαλύτερο κομμάτι είναι Ιταλοί. Σήμερα μπορείτε να βρείτε στο Σάο Πάολο περισσότερες από 9.000 πιτσαρίες. Εδώ υπάρχει το σύστημα της… περιφοράς διαφορετικών ειδών πίτσας και οι πελάτες τσιμπάνε αυτήν της προτίμησής τους!
Υστερούν σε τετραγωνικά αλλά όχι και σε γεύση: 5 μικρά αλλά κουκλίστικα εστιατόρια
Μελβούρνη, Αυστραλία
Εδώ επίσης μπορεί κανείς να βρει τη ναπολιτάνικη εκδοχή, με λεπτή ζύμη και ψημένη σε μεγάλους ξυλόφουρνους.
Μπουένος Αιρες, Αργεντινή
Εκτός από την ιταλική, υπάρχει και η αργεντίνικη πίτσα, με παχιά ζύμη, μπόλικο τυρί και πολλά υλικά!
Νίκαια, Γαλλία
Οι Γάλλοι έχουν αντικαταστήσει τη μοτσαρέλα με πιο πικάντικα τυριά, όπως το Emmental και το Cantal, ενώ η ζύμη είναι τραγανή και λεπτή, αέρινη, ψήνεται σε ξυλόφουρνο που καίει πεύκο ή βελανιδιά.
Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια
Οι Αμερικάνοι έχουν μια τεράστια γκάμα από μαγαζιά που κάνουν πίτσες, και πολύ νόστιμες μάλιστα. Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι χρησιμοποιούνται στις τοπικές πίτσες φρέσκα εποχικά υλικά, καλά κρέατα και νόστιμα τυριά.
New Haven, Κονέκτικατ
Στο New Haven η πίτσα δεν λέγεται πίτσα, αλλά apizza, έχει λεπτή ζύμη, είναι στενόμακρη και ξεροψημένη.
Βοστόνη, Μασαχουσέτη
Διάφορες παραλλαγές κάνουν την εμπειρία της πίτσας στη Βοστόνη σκέτη περιπέτεια! Δοκιμάστε, αν ποτέ βρεθείτε στα μέρη αυτά, την πίτσα με τη… σάλτσα πάνω από το τυρί και τα υλικά από κάτω!
Tαξίδι: 10 τρόφιμα που δεν πρέπει να φάτε ποτέ όταν ταξιδεύετε
Ρώμη, Ιταλία
Καθώς περπατάτε στα στενά της, σίγουρα η μυρωδιά θα σας οδηγήσει σωστά. Δοκιμάστε τη στενόμακρη πίτσα και, γιατί όχι, τολμήστε να φάτε ένα κομμάτι με τρελά υλικά, όπως γαρίδες, κουνέλι ή εδώδιμα λουλούδια!
Νάπολη, Ιταλία
Η πατρίδα της πίτσας. Έχουν ξεπεράσει την κλασική πίτσα και δοκιμάζουν διαρκώς νέες γεύσεις. Εδώ η πίτσα ψήνεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, σε ξυλόφυρνο και η γεύση της είναι ελαφριά, αλλά χορταστική.
Nέα Υόρκη, ΗΠΑ
Η πίτσα είναι σχεδόν επιστήμη, με δεκάδες παραλλαγές – δοκιμάστε την τηγανητή πίτσα!