Υπάρχει ένας μικρός, κρυφός θησαυρός στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και δεν αποκλείεται ένα κομμάτι του να ανήκει και σε εσάς.
Ο λόγος για τα αντικείμενα που έχουν ξεχάσει κατά καιρούς ξεχασιάρηδες ταξιδιώτες και δεν επέστρεψαν να τα πάρουν ποτέ.
Ρούχα, γυαλιά, αρώματα, τσάντες, παιχνίδια, βιβλία, κοσμήματα ακόμη και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα, είναι κάποια από τα είδη που παραμένουν ξεχασμένα στις αποθήκες του αεροδρομίου Ηρακλείου και φυλάσσονται σε συγκεκριμένο χώρο του αεροδρομίου.
Συγκλονιστικό βίντεο: Αεροπλάνο πέφτει σε σφοδρή κακοκαιρία και οι επιβάτες ζουν τον απόλυτο πανικό
Ανάμεσα στα ξεχασμένα υπάρχει βέβαια και ένας χώρος με τα αντικείμενα που κατα καιρούς έχουν κατασχεθεί από τους επιβάτες, διότι δεν επιτρέπονται οι ίδιοι να μπουν με αυτά μέσα στο αεροπλάνο.
Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα όσα αντικείμενα κατάσχονται, δεν επιστρέφονται, αλλά δίνονται σε κοινωφελή ιδρύματα.
- Τι ξεχνούν πιο συχνά οι ταξιδιώτες
«Αρκετές φορές οι επιβάτες δε γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν με υγρά και αιχμηρά αντικείμενα, όπως λάδι, μέλι, σφαίρες, μαχαίρια. Αυτά κατάσχονται και δεν επιστρέφονται. Όταν συγκεντρωθεί κάποια ποσότητα από αυτά δίδονται σε ιδρύματα. Τα υπόλοιπα, τα παίρνει η αστυνομία και ακολουθεί την προβλεπόμενη διαδικασία» αναφέρει ο κ. Πλιάκας.
Όπως αναφέρει η υπεύθυνη ασφαλείας του αεροδρομίου δεν έχει πέσει στην αντίληψη της κάποιο αντικείμενο που να έχει ξεχαστεί στο αεροδρόμιο και να της έχει προκαλέσει εντύπωση.
«Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κάποιο ιδιαίτερο αντικείμενο, που να έχουν ξεχάσει στο αεροδρόμιο. Συνήθως ξεχνούν ζακέτες, προσωπικά αντικείμενα, κινητά τηλέφωνα, παιχνίδια, προσωπικά αντικείμενα, βιβλία. Συνήθως οι επιβάτες που ξεχνούν κάποιο αντικείμενο επικοινωνούν με την εταιρεία τους και εν συνεχεία εκείνη με την αστυνομία του αεροδρομίου και τα βρίσκουν» επισημαίνει η ίδια.
Αυτοί είναι οι 10 πιο μαγευτικοί και οικονομικοί προορισμοί!
Σύμφωνα με την υπεύθυνη ασφαλείας, όλα τα αιχμηρά αντικείμενα, καταγράφονται για στατιστικούς λόγους και στη συνέχεια τοποθετούνται σε κάδους , όπου και καταστρέφονται.
Τα υγρά που κατάσχονται δωρίζονται σε κοινωφελή ιδρύματα, ενώ όλα εκείνα τα αντικείμενα που αφήνουν οι «ξεχασιάρηδες» επιβάτες καταγράφονται σε ειδικό μητρώο, φυλάσσονται σε ειδικό χώρο από την αστυνομία και όταν περάσει η κατά περίπτωση προθεσμία και δεν τα αναζητήσει κάποιος, βγαίνουν σε δημόσιο πλειστηριασμό.
Πηγή: iefimerida.gr