Βρισκόμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού. Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και δεν είμαστε λίγοι που λόγω της ζέστης δεν μπορούμε να βάλουμε «μπουκιά» στο στόμα μας. Λύση υπάρχει. Απολαύστε μια σαλάτα, φρούτα, γιαούρτι με μέλι ή βραστά λαχανικά.
Εμείς, ψάχνοντας και ρωτώντας ανθρώπους απο τον χώρο της εστίασης, σας δίνουμε μια συνταγή για σαλάτα που είναι σχεδόν σίγουρο πως θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας.
Τα υλικά απλά αλλά αγαπημένα. Με πρωταγωνιστή φυσικά την βραστή πατάτα.
Δείτε τη συνταγή
Η «παραδεισένια» Αλόννησος, στο ρυθμό του 4ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών
Υλικά (για 2 άτομα):
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
2-3 κ.σ. μαγιονέζα
1 φρέσκο κρεμμύδι
3 μέτριες πατάτες
1 ντομάτα
1 αγγούρι
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε, κόβετε σε κύβους και βράζετε τις πατάτες. Στραγγίζετε τον τόνο και τον ρίχνετε στις πατάτες, οι οποίες πρέπει πρώτα να έχουν κρυώσει. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ρίχνετε και αυτό. Ψιλοκόβετε την ντομάτα και το αγγούρι και τα προσθέτετε, μαζί με την κάπαρη. Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και λίγο αλάτι και με το μείγμα περιχύνετε την σαλάτα. Την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.